Storj (STORJ) Hakkında – Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Storj (STORJ) Nedir

Storj-STORJ-Nedir-temel-rehber

Storj (STORJ) Nedir?

Storj: Temel Bilgiler

  1. Storj, uçtan uca şifrelenmiş bulut depolama hizmetleri sağlamak için blok zincirinden yararlanan açık kaynaklı bir platformdur. Storj platformu, kendi veri merkezlerini korumak yerine, depolama alanlarını paylaşan bireyler veya kuruluşlardan oluşan eşler arası bir ağa güveniyor. Storj projesi, Storj Labs Inc tarafından geliştirilmiştir .
  2. Storj, geleneksel bulut depolama platformlarından daha hızlı, daha ucuz ve güvenli bir dosya depolama çözümünü kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Storj, hedefine ulaşmak için, kullanıcıların verileri güvenliğinden ve bütünlüğünden ödün vermeden mümkün olan en hızlı şekilde depolayıp alabilmelerini sağlamak için çeşitli yenilikçi teknolojiler ve yöntemler kullanır.
  3. Storj ağı, “STORJ” ile temsil edilen Storj coin adı verilen kendi kripto para birimini kullanır. Bu token, Storj platformu tarafından sağlanan hizmetlere erişmek için birleşik bir araç görevi görür. STORJ ayrıca, kullanılmayan depolama alanlarını kiralayan kullanıcılara da verilir.

Storj Geliştirme

  1. Storj Labs Inc, kurucu ortaklar John Quinn ile Shawn Wilkinson tarafından 2014 yılında kuruldu. Şirketin genel merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde Atlanta, Georgia’da bulunmaktadır. Shawn daha önce CEO olarak atanmıştı, ancak Mart 2018’de şirketin STK’sı olarak hizmet etmek için görevinden ayrıldı.
  2. Shawn’ın yerini, şu anda İcra Kurulu Başkanı ve Geçici CEO olarak görev yapan Ben Golub (Docker’ın Eski CEO’su) aldı. Kurucu ortak John Quinn, Baş Gelir Sorumlusu olarak atandı.
  3. İlk yıllarında, Storj ağı Bitcoin protokolüne dayanıyordu ve SJCX tokenını kullanıyordu. Şirket, kitlesel satışını Temmuz 2014’te gerçekleştirdi ve o sırada yaklaşık 500.000 $ değerinde olan 910 BTC’yi toplamayı başardı.
  4. Nisan 2016’da Storj platformunun beta sürümü şirket tarafından resmi olarak duyuruldu. Başlangıçta beta sürümü yalnızca kitle satışı katılımcıları ve davet edilen birkaç kişi içindi.
  5. Mart 2017’de şirket, Storj ağının Ethereum blok zincirine geçişini duyurdu. Ve daha sonra önceki tokenı mevcut STORJ tokenıyla değiştirdi. Storj Labs, önceki tokenını değiştirmek için toplam 500 milyon STORJ token bastı.
  6. Şirket, 19 Mayıs 2017’de yeni tokenlerin ilk madeni para arzını (ICO) başlattı. 25 Mayıs 2017’deki token satışının sonunda, şirket yaklaşık 30 milyon dolar topladı.
  7. Storj Labs, Ekim 2017’ye kadar süren bir token dönüştürme kampanyası aracılığıyla SJCX sahiplerinin tokenlerini yenileriyle 1: 1 oranında değiştirmelerine izin verdi.

Storj’un Faydaları Nelerdir?

Storj Teknolojisi ve Özellikleri

Storj ağı, torrentlerle benzer şekilde çalışır. Bu ifade, ağda depolanan her dosyanın birkaç küçük parçaya bölündüğü ve depolama için ağdaki eşlere dağıtıldığı anlamına gelir. Ancak, Storj ağındaki torrentlerden farklı olarak, dosyanın her parçası şifrelenir. Dosya sahibi dışında hiç kimse dosyanın içerdiği veriler hakkında hiçbir şey bilmiyor.

Storj Token (STORJ) Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

Storj Token Nasıl Satın Alınır?

Storj Labs başlangıçta tüm token tedarikini önceden madencilik yaptı. Yani bu demek oluyor ki STORJ madenciliği yoluyla yeni token oluşturulamaz. Bununla birlikte, kullanıcılar ağda bir çiftçi olarak STORJ tokenleri alabilirler. STORJ’u edinmenin bir başka bariz yolu da kripto para borsasında işlem yapmaktır.

  1. Storj kripto para birimi, birçok önde gelen kripto para birimi borsasında işlem yapmak için kullanılabilir. Bazı popüler seçenekler Binance, Upbit, OKEx, Liqui, Huobi, Gate.io, Bittrex, vs.’dir. STORJ, Bitcoin, Ether, Tether ve diğer birkaç para birimi ile değiştirilebilir.
  2. Storj birçok kripto para birimi borsasında mevcut olduğundan, ticaretiniz için en iyi oranı bulmak zaman alıcı bir görev olabilir.

STORJ Token Nasıl Saklanır?

STORJ, Ethereum’a dayanmaktadır. İşte bu nedenle Storj tokenlerini depolamak için yalnızca ERC-20 uyumlu cüzdanlar kullanılabilir. Storj.io’da önerilen bazı cüzdanlar:

  • MyEtherWallet
  • Parite
  • Jaxx
  • imToken
  • MetaMask
  • Sis
  • Donanım cüzdanları: Trezor ve Ledger Nano S

Storj’un Diğer Kripto Para Birimlerinden Farkı Nedir?

  1. Bitcoin’in aksine Storj, merkezi olmayan bir bulut depolama platformudur. Storj token, hizmetlere erişimi kolaylaştırma ve depolama sağlayıcılarına ödeme yapma birincil amacına hizmet eder.
  2. Storj, Bitcoin ve Ethereum tarafından da kullanılan bir Proof of Work konsensüsünü kullanır.
  3. Storj, STORJ’den farklı olarak, genellikle diğer blok zinciri tabanlı bulut depolama platformlarıyla, özellikle de madencilik yapılabilir bir kripto para birimi olan Siacoin ile karşılaştırılır. API’leri ile etkileşimde bulunmak için merkezi köprülerin kullanılması nedeniyle Storj, Siacoin’den daha az merkezsiz olarak kabul edilir.

Storj’a Yatırım Yapmalı Mısınız?

  1. Kripto para piyasasındaki performansına bakarsak, Storj nispeten iyi performans gösterdi. Bazı durumlarda, yüksek bir yatırım getirisi sağladı. Ayrıca gelecekte makul bir kâr fırsatı sağlayacağı öngörülmektedir.
  2. Herhangi bir kripto para biriminin başarısı bir dereceye kadar arkasındaki kişilere bağlıdır. Storj burada yatırımcılarına bazı endişeler sunuyor. Ekibin projeyi iyi idare edememesi değil, ancak son zamanlarda personelin karıştırılması yatırımcılar tarafından pek takdir edilmedi.
  3. Bir diğer önemli sorun da, dosyaların tüm meta verilerini de tutan Storj Labs tarafından kontrol edilen merkezi köprülerin kullanılmasıdır. Bu, bu köprülerin başarısız olması durumunda, tüm ağın gereksiz hale gelebileceği anlamına gelir, bu da ademi merkeziyetçilik kavramına aykırıdır.
  4. Storj, kullanıcıların, daha az teknik bilgiye sahip kişiler için zor bir görev olabilen, parçalar üzerinde manuel olarak yedeklilik düzeylerini ayarlamasına olanak tanır. Öte yandan, Storj platformu Google Drive, Dropbox ve diğerleri gibi halihazırda kurulmuş platformlarla doğrudan rekabete sahiptir.