Ark (ARK) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Ark (ARK) Nedir

ark-coin-nedir-temel-rehber

Ark (ARK) Nedir?

Ark: Temel Bilgiler

ARK, farklı blok zinciri teknolojilerini birbirine bağlayan ve “ARK SmartBridges” adını verdiği hibrit bir blok zinciri oluşturan açık kaynaklı, merkezi olmayan bir ekosistemdir. ARK, benzersiz değişiklikler sunarak ve Delegated Proof of Stake (DPoS) konsensüs algoritmasını geliştirerek kodlarda değişiklik yapan Lisk, Crypti ve BitShares gibi projelerden ilham almıştır.

ARK’nın temel amacı, tüketiciler tarafından kripto para birimlerinin kitlesel olarak benimsenmesi için özel olarak tasarlanmış bir ekosistem oluşturmaktır. ARK, anahtar teknolojileri entegre ederek ve son derece güvenli bir blok zinciri üzerinde bir platform oluşturarak bu hedefe ulaşmayı hedefliyor.

ARK sadece bir kripto para birimi değil, aynı zamanda Delegated Proof of Stake (DPoS) Konsensüs mekanizması üzerinde çalışan güvenli bir blok zinciri ağıdır. ARK ağı, ağı çalıştırmak ve işlemleri doğrulamaktan sorumlu 51 delege kullanarak ARK madenciliğine izin verir. Bu delegelere blok ödülü olarak 2 yeni ARK token verilir.

Ark (ARK) Geliştirme

27 kişiden oluşan merkezi olmayan bir ekip ARK’yı kurdu. Ekip, Mike Doty (Genel Müdür / Kurucu Ortak), FX Thoorens (CTO / Kurucu Ortak), Lars Rensing (CFO / Kurucu Ortak) ve diğer üç yönetim kurulu üyesinden oluşan 17 çekirdek üyeden oluşmaktadır.

ARK, Kasım-Aralık 2016 arasında 2.000 BTC artırmak amacıyla “ARK Token Takas Kampanyası” olarak adlandırılan İlk Para Teklifini başlattı ve ICO’nun sonunda 1200 BTC’ye yükselterek iade ile sonuçlandı.

Başlangıçta toplam 125 milyon ARK token basıldı. Tokenlar ICO katılımcıları, ARK kurucu ekibi, ARKShield Programı, Escrow ve ilk ödüller arasında belirli bir oranda dağıtıldı. Token dağıtımı aşağıda verilmiştir:

-ARK Token Değişim Kampanyası Katılımcıları %75 [93.750.000]

-ARK Kurucuları Ekibi %15 [18.750.000]

-ARKShield Programı %7 [8.750.000]

-Ödül %2 [2,500,000]

-Emanet %1 [1.250.000]

(ARK Token dağıtım tablosu, Toplam jeton sayısı = 125.000.000. Kaynak: ARK Whitepaper)

Ark’ın Faydaları Nelerdir?

Ark Teknolojisi

Ark Ekibi (ARK’nın arkasındaki ekip) iki kritik alana odaklanmıştır:

1. Gerçek insanlar için pratik hizmetlere izin vermek

2. Hızlı ve güvenli bir çekirdek teknoloji oluşturmak

ARK SmartBridges, ARK platformunun erişimini artırmak için çeşitli tescilli blok zincirlerini birbirine bağlar. Bu SmartBridge’ler, bağlı blok zincirlerinin birbirleriyle iletişim kurmasına izin verir ve onlara gelişmiş işlevleri ve görevleri gerçekleştirme yeteneği verir.

ARK, başlangıçta BitShare tarafından sunulan Delegated Proof of Stake konsensüs mekanizmasını kullanır. ARK konsensüs mekanizması DPoS, ARK Ağını çalıştırma ve işlemleri doğrulama gibi işlevleri gerçekleştiren 51 düğüm veya delegeye dayanır. Bu delegeler, her ARK token sahibinin katılmasına izin veren bir oylama sistemi ile seçilir.

ARK Kullanım Alanı

InterPlanetary File System (IPFS) gibi teknolojinin entegrasyonu sayesinde ARK, merkezi olmayan medya hizmetleri platformu geliştirme yeteneği kazandı ve bu da ARK ekibinin Dosya paylaşımı, ses ve video akışı hizmetlerini kullanarak yeni gelir akışları oluşturmasını kolaylaştırdı.

Ark, içerik oluşturucuların özellikle blockchain hizmetlerini entegre etmek için tasarlanmış yüksek kaliteli bir akış yazılımından yararlanabilecekleri merkezi olmayan bir medya akış platformu sağlamayı hedefliyor.

ARK Token Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

Ark (ARK) Satın Alma

Başlangıçta toplam 125 milyon ARK token basıldı. ARK, delegelerini her seferinde bir işlemi doğruladıklarında 2 yeni token ile ödüllendirir ve bu da toplam arza eklenir. ARK madenciliğinin bir sonucu olarak, toplam ARK token arzı 125 milyonu aştı.

ARK tokenleri, Binance, LIVECOIN, SimpleSwap, CoinSpot, UPbit, BITTrex ve diğerleri gibi küresel olarak çeşitli borsalarda satın alınabilir veya takas edilebilir. Çoğu piyasa ARK ile BTC’yi eşleştirmiştir.

Ark (ARK) Depolama

Kullanıcılar, ARK tokenlarını resmi olarak desteklenen ARK Cüzdanında saklayabilir. ARK masaüstü Cüzdan, ARK iOS Cüzdan, ARK Kağıt Cüzdan, Android için Mobil Ark gibi birçok platformda mevcuttur.

ARK tokenleri, Ledger Nano S gibi bir donanım cüzdanında da saklanabilir. Buna ek olarak ARK, ARK markası Ledger Nano S adlı kendi markalı donanım cüzdanlarını piyasaya sürmelerine izin veren Ledger ile ortaklık kurmuştur.

Ark (ARK) Diğer Kripto Para Birimlerinden Nasıl Farklıdır?

ARK, Lisk, Bitshare ve Crypti’den tasarlandı, ancak Delegates Proof of Stake olarak adlandırılan fikir birliği mekanizmasını geliştirmek için kodda değişiklik yapıldı. Kodla olan bu bağlantı, ARK’nın diğer blok zinciri teknolojileriyle göreceli kolaylıkla etkileşime girmesine izin verecektir.
Ayrıca ARK ekosistemi, farklı blok zincirlerinin entegrasyonuna ve son derece güvenli bir blok zinciri üzerinde bir platform oluşturmaya izin verir. Böylece bu da ARK Ağının yeteneklerini ve avantajlarını artırır.

Ark’a Yatırım Yapmalı Mısınız?

ARK’nın performansına bakarsak iyi performans gösterdiğini görürüz. Yazının yazıldığı tarih itibariyle (Aralık 2020) ARK Token $48.204.522 piyasa değerine sahiptir. Küresel bazda ise 160. piyasa sıralamasına sahiptir.

ARK, Ledger ve Bitcoin PR Buzz gibi bazı tanınmış firmalarla bazı büyük ortaklıklar kurdu. Ayrıca Forbes, Inc, Yahoo Finance, vb. gibi çeşitli medya kuruluşlarında da yer almıştır.

ARK bunlara ek olarak, ARK’nın medya akış hizmetleri, dijital koleksiyon kart oyunu, topluluk satış platformu vb. gibi yeni gelir akışları oluşturmasına yardımcı olacak çeşitli blok zinciri entegre hizmetleri başlatmayı da planlıyor.