Finansal Uygulamalar için Birlikte Çalışabilirlik Çözümü Fusion Nedir?

GİRİŞ Fusion (FSN), blok zincirleri ve diğer ağlar arasında birlikte çalışabilirlik sorununu çözmeye çalışan ilginç bir projedir

Fusion-Nedir-FSN-temel-rehber

GİRİŞ

Fusion (FSN), blok zincirleri ve diğer ağlar arasında birlikte çalışabilirlik sorununu çözmeye çalışan ilginç bir projedir.

Fusion protokolü, geliştiricilerin diğer protokoller ve teknik sistemlerle serbestçe etkileşime girebilen kendi uygulamalarını oluşturmalarına olanak tanır. Proje finans odaklı API’leri ile blok zinciri geliştirmeyi kolaylaştırabileceklerini iddia ediyorlar.

Bununla birlikte, Fusion kendisini diğer birçok projeden gerçekten ayırabilir mi?

Bu Fusion incelemesinde, projeye derinlemesine bir göz atarak bu soruları cevaplamaya çalışağız. Ayrıca FSN tokenlarının uzun vadeli benimsenme potansiyelini de analiz edeceğiz.

Fusion Nedir?

Fusion, yeni nesil finansal inovasyonu yaratmayı amaçlayan bir blockchain projesidir. Çapraz veri kaynağı ve çapraz organizasyon olmasının yanı sıra çapraz zincir olan bir ekosistemdeki tüm finansal işlemleri birbirine bağlamayı amaçlıyor ve bunu akıllı sözleşmeler kullanarak yapıyor.

Fusion’ın ana hedeflerinden biri, blok zinciri teknolojisinde var olan ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik sorunlarını çözmektir. Bu hedeflere ulaşarak Fusion, herhangi bir sınıftaki dijital tokenlerin farklı zincirlerde aktarılabileceği ve değiştirilebileceği bir ekosistem yaratabilecek.

Fusion, Hierarchical Hybrid Consensus Mechanism (HHCM) olarak bilinen ve Proof of Work ve Proof of Stake özelliklerini birleştiren benzersiz bir fikir birliği yöntemini kullanır. Ayrıca, güvenli ve daha verimli bir platform oluşturan düğümlerini gruplama mekanizması aracılığıyla paralel hesaplamadan da yararlanır.

Fusion Kullanım Durumları

Genel anlamda Fusion akıllı sözleşmeleri, finansal sözleşmelerde bir güven sistemi görevi görür. Geleneksel sözleşme gibi, akıllı bir sözleşme de belirli bir duruma benzersiz şekilde uyarlanabilir. Ancak bir kez kararlaştırıldığında akıllı bir sözleşme ile içeriği veya sonucu değiştirmenin bir yolu yoktur.

  • Bir Şarkıyı Lisanslama – Fusion, bir şarkıyı dijitalleştirmeyi, bir dizi zamana bağlı token kaynağı oluşturmayı ve bunları satmayı mümkün kılar. Zaman kilidi, alıcının şarkıyı ne kadar süre dinleyebileceğini belirler.
  • Varlığa Dayalı Tahvil Oluşturma – Herhangi bir varlığı dijitalleştirebilir ve bunu bir tahvil teklifi için teminat olarak kullanabilir, yerel varlıklar için bile küresel bir yatırımcı havuzuna ulaşabilirsiniz.
  • Evinizi veya bir daireyi kiralama – Akıllı kilitler oluşturmak ve anahtarların, Fusion’un zaman kilitli tokenları aracılığıyla kilitler üzerinde tam olarak ne kadar süre çalışacağını kontrol etmek için Fusion’ı kullanabilirsiniz.
  • Nakit Avans Alma – Bazı gelir akışlarından gelecek gelirleriniz varsa, bu gelecekteki gelirlerin bir kısmını şimdi satabilir ve bugün nakit alabilirsiniz.

Fusion Ekibi Kimlerden Oluşuyor?

Fusion Projesi, diğer iki başarılı blockchain projesi olan VeChain ve QTUM’un oluşturulmasından da sorumlu bir şirket olan BitSE’nin CEO’su Dejun Qian tarafından kuruldu.

Singapur, Şanghay ve New York’taki ofisleri ile gerçekten küresel bir operasyon. Fusion web sitesinde, hepsi çeşitli teknolojik, iş ve finans alanlarında uzmanlığa sahip 15 ekip üyesi listelenir. Projenin, tümü etkili blockchain öncüleri olan ek 5 danışmanı bulunuyor.

Yukarıda belirtildiği gibi, Fusion’ın CEO’su ve kurucusu, BitSE’yi oluşturmadan önce IBM’de şube müdürü olan Dejun Qian’dır. Fudan Üniversitesi’nden bilgisayar bilimleri alanında lisans derecesine sahiptir.

Bret Schlussman, Baş Teknoloji Sorumlusu ve Blok Zinciri Mimarıdır. Daha önce CTO ve mibi Inc.’in kurucu ortağıydı ve CUNY Institute for Software Design’ın danışma kurulu üyesidir.

Fusion Topluluğu

Bir kripto para biriminin benimsenmesi söz konusu olduğunda, geniş ve ilgili bir topluluğa sahip olmanıza yardımcı olur. Proje farkındalığının yayılmasına ve dolayısıyla katılıma ilginin yayılmasına yardımcı olabilirler.

Fusion, benzer yaştaki diğer projelerin bazılarına kıyasla oldukça sınırlı bir takipçi kitlesine sahip gibi görünüyor. Örneğin, 10.000’den az takipçisi olan Twitter hesapları var. Ancak hesapları oldukça aktiftir ve topluluğu güncel tutar.

Ayrıca yaklaşık 7,700 takipçisi olan Telegram kanalına da sahipler. Üyeler arasında oldukça sınırlı bir etkileşim olmasına rağmen yöneticiler genellikle yardımcı kişilerden seçilmiş.

Son olarak, bir Reddit, Facebook ve toplumu yol haritaları, ortaklıkları ve diğer önemli bilgilerle ilgili en son gelişmelerden haberdar ettikleri resmi bir blogları da var.

FSN Token Nedir?

FSN token, Ethereum blok zincirindeki bir ERC-20 tokenıdır ve Fusion platformunda ağ ücretlerini ödemek için kullanılır. Ayrıca akıllı sözleşmeler yapmak için de kullanılırlar.

Fusion ekibi, Şubat 2018’de bir ICO düzenledi ve her biri 2.06 $ ‘dan 20.480.000 FSN token satarak 42.200.000 $ topladı. Bu, 81.920.000 toplam tokenın toplam kripto para arzının sadece %25’ini temsil ediyor.

FSN’ye yatırım yapmak istiyorsanız, onu alabileceğiniz birkaç borsa vardır. Bunlara BitMax, HotBit ve Bittrex dahildir. IDEX ve Bibox’tan da temin edilebilir. FSN sunan birkaç başka borsa var, ancak ticaret hacimleri onları kullanmaya değer kılmak için çok küçük.

Genel olarak, FSN token için nispeten sağlıklı hacim seviyeleri var gibi görünmektedir. Bu, ticareti kolaylaştırabilecek FSN’nin likiditesi için iyiye işarettir. Bununla birlikte, bu hacmin %60’ından fazlası BitMax’ta alınıp satılıyor, bu da borsanın piyasa için çok büyük bir etkiye sahip olduğu anlamına geliyor.

FSN bir ERC-20 tokenı olduğu için herhangi bir ERC-20 uyumlu cüzdanda saklanabilir. Bunları bir Ledger Nano veya Trezor gibi bir donanım cüzdanında saklamak belki de en mantıklı olanıdır.

Son Düşünceler

Fusion’ın arkasındaki ekip, QTUM ve VeChain ile önceki çabalarının da kanıtladığı gibi, başarılı projeler üretme konusunda sağlam bir geçmişe sahip.

Farklı dijital varlıkların transferini kolaylaştırmaya, ölçeklenebilirliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmeye odaklanan Fusion tarafından sağlanan hizmete olan talep çok büyük.

Hiçbir şey kesin olmamakla birlikte, Fusion tarafından yaratılan hizmetlere olan talep ona uzun bir ömür vermeli ve ayrıca tokenlerinin değerinin zaman içinde istikrarlı bir şekilde arttığını görmelidir.