dApp’ler için Blockchain Geliştirme Platformu WaykiChain Nedir?

GİRİŞ Waykichain blockchain, tıpkı Etheruem ve EOS gibi, diğer geliştiricilerin kendi merkezi olmayan uygulamalarını (dApps) oluşturmalarına olanak tanır. Waykichain aslında ana ağını Tron ve EOS gibi daha iyi bilinen projelerden önce başlattı

Waykichain-Nedir-temel-rehber-coinbilgi

GİRİŞ

Waykichain blockchain, tıpkı Etheruem ve EOS gibi, diğer geliştiricilerin kendi merkezi olmayan uygulamalarını (dApps) oluşturmalarına olanak tanır. Waykichain aslında ana ağını Tron ve EOS gibi daha iyi bilinen projelerden önce başlattı.

Waykichain Nedir?

Waykichain, geliştiricilere platformlarında kendi merkezi olmayan uygulamalarını (dApps) oluşturma özgürlüğü veren üçüncü nesil bir blok zinciridir. Tüm bunlar, Turing eksiksiz akıllı sözleşmelerinin kullanımıyla daha kolay hale getirildi.

Waykichain ekibinin oluşturduğu benzersiz şablonlar sayesinde bu dApp’lerin geliştirilmesi çok daha kolay hale geldi. Bunlar, geliştiricilerin akıllı sözleşme programlama dilleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmadan dApp’larını kolayca oluşturmalarına olanak tanır.

Waykichain projesi için büyük hedefler var ve Whitepaper’larında “ blockchain teknolojisini insanların hayatlarına” getirmek istediklerini belirtiyorlar:

Gelecekte internet değer aktarım protokolü için bir seçenek olacak yepyeni bir blok zinciri ekosistemi oluşturmayı umuyoruz.

Proje Hong Kong merkezli ve bu nedenle Asya’da bazı batı pazarlarında olduğundan çok daha iyi biliniyor. Bununla birlikte, proje uluslararası bir genişlemeye başlarken uluslararası farkındalık da artmaya başlıyor.

Waykichain Teknolojisi

Waykichain protokolünün merkezinde, fikir birliği mekanizması bulunur. Bu, EOS’a benzeyen bir Delegated Proof of Stake (DPoS) protokolüdür.

Bu dPoS fikir birliği mekanizmasıyla, her 10 saniyede bir blok oluşturacak 11 oylama düğümü vardır. Bu, Waykichain ağındaki işlem hızlarının şu anda 3.200 tps’yi aşabileceği anlamına gelir.

Waykichain dPoS, ağdaki en çok oyu alan 11 düğümden rastgele bir muhasebe düğümü seçerek çalışacaktır. Bu, yeni bir blok oluşturulduğunda ve düğüm işlem ücretlerini aldığında gerçekleşir.

Ayrıca, bir stake etme ödülü kazanmak için WICC tokenlarınızı “stake” edebilirsiniz. Tokenlarını stake etmiş olanlar, daha sonra Waykichain ağı için 11 muhasebe düğümü seçmek için oy kullanabilirler.

Bu “stake etme ödülü” ilk yıl için %5 olarak belirlendi, ancak sonraki yılların her biri için %1 azalacak. Bu, sonunda %1 getiri düzeyine ulaşacak ve ileriye dönük olarak sabit kalacaktır.

Waykichain, ağ altyapılarının bir parçası olarak yan zincir teknolojisini de uyguluyor. Bu, bazı uygulamaların ana zincirdeki ağı yavaşlatmadan kendi yan zincirlerinde çalışmasını sağlayacaktır.

Waykichain Uygulamaları

Waykichain aslında ana ağını 2018 yılının Mayıs ayında başlattı. Waykichain ayrıca, kullanıcılardan dApp’leri kullandıklarında “gas” şarj etmedikleri için oldukça benzersiz bir modele sahiptir. Bu durumda, dApp’ı çalıştırmak için gereken gası ödeyecek olan akıllı sözleşme sahibidir.

Mainnet lansmanından bu yana, blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir dizi uygulama var. Ekosistemdeki en popüler dApp’lardan bazıları arasında WTB, Waykiman, WaykiLegend, Gemrush vb. yer almaktadır.

Waykichain ekibi ayrıca finansman girişimi yoluyla dApp geliştirmeyi aktif olarak teşvik ediyor.

Waykichain Ekibi Kimlerden Oluşuyor?

Waykichain ekibi oldukça farklı bir geçmişe sahiptir ve bir dizi farklı şirket için çalışmış üyeler vardır.

Waykichain , aynı zamanda projenin Baş Güvenlik Görevlisi olan Wayki Sun tarafından kuruldu. Dijital para alanında tanınmış bir yatırımcıdır ve girişimcilik geçmişine sahiptir. Daha önce Oulu Crowd Funding’i kurdu ve Hurricane Digital Assets Management Co.’nun başkanıdır.

Ona kurucu ortak olarak katılan ve CEO koltuğunda oturan Gordon Gao eşlik ediyor. New York’ta Columbia mezunu ve hem Fishbowl hem de Alibaba grubundan eski bir veri bilimcisi.

Projenin üçüncü kurucu ortağı Tony Chau ve aynı zamanda COO’dur. Toronto Üniversitesi’nden mezun oldu ve Hongshang Asset Management Co.’da finans alanında çalıştı.

Waykichain’in CTO pozisyonunda Richard Chen var. Kendisi daha önce Morgan Stanley’de üç yıl kıdemli başkan yardımcısıydı ve 8 yıl boyunca Intel’de baş mimardı.

Waykichain Topluluğu

Yukarıda belirtildiği gibi, Waykichain Batı pazarlarında Asya’da olduğu kadar iyi bilinmemektedir. Bununla birlikte, bunu değiştirmenin en etkili yollarından biri geniş ve bağlı bir topluluktur.

Bu nedenle, projenin katılım düzeyi ve farkındalığı hakkında bir fikir edinmek için Waykichain’in kanallarına bir göz atmaya karar verdik.

Waykichain’in 11 binden fazla takipçisi olan resmi bir Twitter hesabı var. Burada düzenli olarak topluluğa olumlu bir etkinlik işareti olan güncellemeler yayınlarlar.

Ayrıca çok sayıda Telegram Kanalı var. Örneğin, 6.000’den fazla üyesi olan İngilizce kanalları. Daha sonra 23 binden fazla üyesi olan bir Çin kanalına sahipler. Aslında, bu o kadar büyüktü ki, 4.000’den fazla üyesi olan ikinci bir Çin kanalı açmak zorunda kaldılar.

Ardından, haberler, dApp’ler ve hayran kanalları için olanlar da dahil olmak üzere bir dizi başka Telegram kanalı bulunuyor. Bu telegram kanalları benzer büyüklükteki projelerde gördüğümüzden daha büyük.

Son olarak, ekibin topluluğu yol haritası ve iş ilişkileri gibi konular hakkında bilgilendiren haftalık güncellemeleri düzenli olarak yayınladıkları resmi bir blogu da var.

WICC Token Nedir?

Waykichain ekosisteminin merkezinde, WICC yerel tokenı bulunur. Bu token, ağa yakıt sağlar ve kullanıcıların uygulamalara erişip sistemde işlem yapabileceği bir araçtır.

WICC tokenleri bir dizi borsada listeleniyor, ancak hacmin büyük kısmı şu anda BCEX, Huobi Global, CoinTiger ve diğer birkaç borsada gerçekleşiyor. Batı pazarı için en iyi borsa belki de Huobi olacaktır.

Bu borsalarda makul seviyelerde hacim yayılmış gibi görünüyor. Bu, büyük blok siparişleri için sağlıklı likidite seviyeleri anlamına gelir. Token ticareti hala volatil olmaya devam ediyor, bu yüzden dikkatli işlem yapmalısınız.

WICC Token Nasıl Saklanır?

WICC’nizi satın aldıktan sonra, en akıllıca hareket tokenlarınızı borsadan çıkarmak olacaktır. Hepimiz merkezileştirilmiş borsa korsanlarından ve benzeri nedenlerle karşılaştığımız risklerin farkındayız.

Bunun Waykichain ağı için yerel token olduğu göz önüne alındığında, örneğin bir ERC20 tokenıyla sahip olacağınızdan daha az cüzdan desteğine sahipsiniz. Ancak, şu anda WICC’nizi saklamak için kullanabileceğiniz birçok üçüncü taraf cüzdan bulunmaktadır.

Son Düşünceler

Waykichain incelememizden, projenin potansiyeli varmış gibi görünüyor ve geliştiricilere daha yerleşik blok zincirlerine çekici bir alternatif sağlayabilir.

Eşsiz “gas” şarj özelliği ile birlikte Dapp finansman programları, daha fazla geliştiricinin platforma eklemesi için ek bir teşvik sağlayabilir.

Elbette, Waykichain için en büyük zorluklardan biri, Asya dışındaki nispeten bilinmeyen statüleri olmaya devam ediyor. Kullanıcıları ve geliştiricileri çekmek istiyorlarsa, isimlerini duyurabilmeleri ve uluslararası topluluklarını büyütebilmeleri gerekiyor.

WICC token bazı değişken piyasalardan geçerken ve liste fiyatının altında olsa da, sağlıklı bir hacim ve döviz desteği var gibi görünüyor. Daha fazla benimsemenin gerçekleşmesi için daha fazla cüzdan desteği gerekiyor.