Phoenix Global (PHB) Nasıl Alınır? PHB Satın Alma Rehberi

Phoenix Global Nedir


Phoenix Global Nedir?

Phoenix Global (PHB) Red Pulse’ın kazılamayan bir kripto para birimidir. Bunun yerine platform, node sahipleri için bir stake mekanizmasını kullanıyor. Red Pulse adlı sistemi neo-zorunlu Bizans Hata Toleransı (dBFT) konsensüs algoritmasını kullandığından, PoS algoritmasıyla karıştırılmamalıdır.  Öte yandan, Red Pulse Phoenix parası olan herkes staker olabilir. Bunu yapmak için, kullanıcı kontrol panellerinde PHB’lerini PHF tokenlerine (Phoenix Fire) dönüştürmeleri gerekir. Dönüşüm 1:1 oranındadır ve Red Pulse buna “ateşleme” adını verir.

Buna ek olarak, biri platforma bilgi veya araştırmaya katkıda bulunduğunda, Red Pulse onlara bir güvenilirlik puanı atar. Bu puan Red Pulse ekibi tarafından belirlenen gönderilerin doğruluğuna ve katkılarının genel popülaritesine dayanmaktadır. Katkıda bulunanlar, gönderimleri için PHX tokenleri kazanır.

Red Pulse hakkında bilgiye erişimi olan herkes PHX tokenleri ile ödeme yapar. Ayrıca, bir araştırmacı belirli bir pazar gelişmesi hakkında daha fazla bilgi edinmek isterse, platform aracılığıyla talepte bulunabilir. Ardından konuyu bilen herkes talebe yanıt verebilir ve çabaları için PHX tokeni kazanabilir.

Red Pulse’un kurucusu Çin pazarındaki büyük oyuncuların bilgi piyasası hakimiyetini koruyamadığını fark ettiğini söylüyor. Çin büyük, hızlı hareket eden ve karmaşık pazarlara sahip devasa ve teknolojik olarak oldukça gelişmiş bir ülke sayılabilir. Bu yüzden Çin piyasalarından çok fazla haber ve bilgi akışı oluyor. Bu akışta bilginin hakimiyeti Red Pulse’ın ana hedeflerinden biri.

Red Pulse, bu aşırı bilgi yükünü çözmeyi amaçlıyor. Çin ekonomisine ve sermaye piyasalarına özel bir odaklanma ile “araştırma için paylaşım ekonomisi” olma hedefiyle hareket ediyor. Endüstri uzmanları, araştırmacılar ve pazar analistleri sezgilerini ve bilgilerini platforma ekleyebilirler. Gönderimler, makine öğrenimi algoritmaları, doğal dil işlemcileri ve insan analistlerinin bir kombinasyonu tarafından oluşturuluyor. Platform, verileri sınıflandırmak ve sıralamak için 4.000’den fazla meta etiket kullanıyor.

Bu yazımızda Red Pulse’da kullanılan token PHB’yi inceleyeceğiz. Token hakkında bilgilere göz atacağız.

PHB’nin kendi platformu üzerinden PHB stake edilebiliyor.

PHB Nasıl Satın Alınır?

PHB bazı büyük kripto para borsalarında listelenmiş durumda. Bu borsalar üzerinden satın alınabilir. PHB’nin listelendiği borsaları aşağıdaki tabloda görebilirsiniz. Fiat para birimleri karşısında işlem görmediği için önce farklı bir kripto para almanız gerekebilir.

PHB Listeleyen Bir Borsada Hesap Açın

Para yatırma yönteminize göre borsanızı seçtiyseniz bu borsada bir hesabınız bulunmuyorsa bir hesap edinmeniz gerekiyor. Borsalara üye olmadık adına temel bilgiler ve iletişim bilgileri yeterli oluyor. PHB alacağınız kripto paraya karar verdikten sonra satın alma işlemine geçebilirsiniz.

Satın Alma İşlemini Gerçekleştirin

PHB tokenlerini borsanızda bulmak adına arama kutucuğunu kullanabilirsiniz. Genellikle borsalarda al-sat ekranlarında bulunan arama kutucuklarının temel amacı aradığınız değerleri bulmaktır. Bu kısma PHB yazarak tokenin işlem gördüğü çiftleri görebilirsiniz. Ardından size uygun olanı seçiniz ve fiyat belirledikten sonra emri giriniz. Borsa eğer sizin almak istediğiniz fiyattan bir satıcı bulursa otomatik olarak işlemi tamamlayacaktır.

PHB Nereden Alınır?

PHB Listeleyen borsaları aşağıdaki tablomuzda bulabilirsiniz.

Borsa İşlem Çiftleri Toplam Yaklaşık İşlem Hacmi
Binance PHB/BTC PHB/TUSD %97,50
Huobi Global PHX/BTC %0,12
HitBTC PHX/BTC PHX/ETH PHX/USD %0,11
Bitbns PHX/INR %0,11

Genel Bakış

PHB’nin Ağustos 2021 itibariyle genel görüntüsü şöyle:

Coin Sembolü PHB / PHX
Toplam Arzı 3,637,853,614
Dolaşımdaki Miktarı 3,637,853,556
En Yüksek Fiyatına Ulaştığı Tarih 8 Ocak 2018
En yüksek Fiyatı $0,76
Endüstri Kurumsal çözümler
Token kullanım alanı Staking
Bulunduğu Ağ NEO

Phoenix Global Hakkında Dikkat Çekenler

Phoenix Global uzun zamandır geliştirilen bir proje. Proje hakkında öne çıkarlar şöyle:

  • Phoenix Global, gerçek ekonominin blockchain’i etkinleştirmesine odaklanır. Platform, veri, alternatif varlıklar ve diğer maddi olmayan varlık sınıfları gibi gerçek dünya varlıklarının değerini ortaya çıkarmak için blockchain teknolojisini kullanmayı hedefliyor.
  • PHB tokeni, platformun kendine ait BEP-2 tokenidir ve Phoenix Global ekosistemindeki tüm hizmetler için ödeme olarak kullanılır. PHX, NEO blok zincirindeki NEP-5 yerel yardımcı tokenidir.
  • PHB ve PHX tokenleri 1:1 değiştirilebilir ve takas gerçekleştiğinde, diğerinin kilidinin açılması için bir token oluşturulur.
  • Phoenix Global, Kasım 2020’de gerçekleşen Red Pulse ve APEX Network arasındaki birleşmenin sonucudur.