Sosyal Yardımlaşmaya Uzanan Dijital Köprü : ALYA Care (Sponsorlu)

Son zamanlarda birçok platformda önümüze çıkan bu ALYA Care nedir diye merak ettik ve ilginç çıkarımlara ulaştık


Son zamanlarda birçok platformda önümüze çıkan bu ALYA Care nedir diye merak ettik ve ilginç çıkarımlara ulaştık.

ALYA Care aslında deflasyonist yeni bir token olan ALYA’nın odağına çocukları koyduğu yardımlaşma vakfının ismiymiş. Bu vakıf için geliştirici ekip tarafından toplam arzın (205.000.000 ALYA) sadece 3%‘lük bır kısmı ayrılmış gibi görünsede, kodlara eklenen otomatik bir vergilendirmeyle gerçekleştirilen her transferin 1%‘lik bir bölümü bu fonu otomatikmen destekleyecek şekilde sürdürülebilirliği sağlanmış.

Bu kesintiler esnasında geliştirici ekip diğer bir 2%‘lik kesintiyi ALYA Token’i cüzdanlarında tutanlara otomatikmen dağıtarak, Tut ve Kazan (HODL to Earn) prensibini ALYA kullanıcıları için sunarken, diğer bir 2%‘lik kesintiyi de Ethereum, BNB gibi koinlerinde yakım cüzdanı olarak kullandığı 0x000dead cüzdanına göndererek piyasada dolaşan ALYA miktarını azaltmayı hedeflemektedir. Bu sayede ARZ ve Talep dengesi bir nevi otomatikmen sağlanmış olacaktır.

ALYA Care projesi ALYA projesinin merkezine oturtulmuş, sanki bu proje ALYA için değil de ALYA Token ALYA Care projesi için geliştirilmiş gibi değer verilmiştir. Geliştirici ekipten edindiğimiz bilgiye göre, ALYA Care Vakfı’nın kurumsallaştırılması Avrupa’da başlatılmış bile. Bizi etkileyen bir diğer unsur, bu vakıfın yönetim kurulu sadece geliştirici ekipten değil, projeye destek verilen kişilerden seçilebilecek olması ve yapılacak yardımların yönlerinin bu yönetim tarafından belirlenecek olması.

Henüz vakıflaşmanın tamamlanmamış olması nedeniyle resmi bir açıklama yapılamasa da, Doctors without Borders, RedCross, Water.org ve KIZILAY gibi kurumlarla ALYA Care Vakfı adına işbirliği görüşmeleri yapılmaya başlanmış. Bu sayede neyin nereye harcandığı güvenilirliğinden şüphe duyulmayan profesyonel kuruluşlar üzerinden ispatlanmış, belgelendirilmiş olması amaçlanmış.

Her ne kadar bu tarz profesyonel kurumlarla işbirliği yapılacak olsa da, vakıfın tüm odağı ihtiyaç sahibi çocuklar olarak belirlenmiş. Afrika’da sadece 80$ olan bir göz ameliyatını karşılayamayan ailelerin çocukları maddi yokluklar nedeniyle görme duyularından olurken, 1 litre içme suyu alabilmek için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalırken, bizim en ufak bir baş ağrısında bile yuttuğumuz ağrı kesicilere bile erişemezken yardımların odağını başka bir yöne çevirmek ALYA Care için tartışma dışı bırakılmış. Çünkü Vakıf „Bugünün çocukları, yarının yöneticileridir!“ görüşünü kendisine motif edinmiş.

Diğer bir ilgi çekici noktaysa, Vakıfın hiçbir şekilde yardım kabul etmiyor olması, projeyi destekleyenlerden sadece ALYA Token alıp cüzdanlarında tutarak kazanmalarını istiyor olması. Hem kazanıp hem yardıma mı vesile oluyorum sorusu bizimde kafamızda canlandı ama cevap : EVET.

Bu güzel proje için ALYA ekibini tebrik ederken, peki nedir bu ALYA Token sorusunu da kısaca cevaplayalım. Kısaca diyoruz çünkü proje öyle büyük geliştirilmiş ki, tüm detayları anlatmamız sayfalar dolusu sürecek olsa da biz ilerleyen günlerde adım adım projeyi incelemeye devam edeceğiz.

ALYA Token Binance Smart Chain ağında oluşturulmuş, SHIB gibi diğer koinlerden bildiğimiz oto vergilendirme sistemi olan bir BEP20 coinidir. Toplam Arzın 65%’lik bir kısmı kontrakta kilitlenmiş ve önümüzdeki 5 yıl süresince Proof of Stake ve Proof of Active konsensüsleriyle tamamen merkeziyetsiz şekilde madenciler tarafından üretilecek.

ALYA Token henüz daha piyasada hiç kimseye verilmemiş, tamamen adaletli ve her kullanıcıya eşit imkanlar sunan, kimseye ya da hiçbir kuruluşa öncelik tanımayan “FairLaunch” sistemiyle, 15 Kasım 2021 tarihinde önsatışa çıkacak. 0.10$’dan başlayan ve belirli bir ALYA sayısı satıldıkça fiyatı yükselen 10 fazdan oluşan bu önsatışta, en etkili pazarlama “mutlu kullanıcı tavsiyesidir” teziyle, referans olunan kişilerden kazanılacak ek bir ALYA imkanı da önsatışa eklenmiş. Whitepaper’dan edindiğimiz bilgiye göre ALYA Token önsatış sonrası PancakeSwap’te kilitli bir likiditeyle 1$’dan listelenecekmiş.

ALYA ekibi yaptıkları işe verdikleri değeri göstermek için kontraktlarını ve madencilik sistemlerini daha şimdiden dünyanın en kaliteli Audit Firması olarak bilinen CERTIK firmasına test ettirmiş ve güvenlik testlerini başarıyla geçmiş, CERTIK firmasının anasayfasında yerini şimdiden almıştır.

Whitepaper’ı incelediğimizde gözümüze çarpan bir diğer nokta da geliştirilmesi planlanan platformlar.. Merkeziyetsiz bir Swap Platformu (ALYA-Swap), merkezi bir borsa (ALYA-Ex), güvenli kelimelerinizin sadece sizde olduğu bir cüzdan (ALYA Wallet) ve ALYA AI Trading Bot gibi platformlara ek olarak eğlence ve oyun sektöründen bir çok yeniliği içinde bulunduracak ALYA Fun projesi, merkezinde ALYA Token olacak şekilde yol haritasında yerini almış.

Bu bağlamda ALYA projesi bizim de merceğimize girmiş, ilerleyen incelemelerimize de konu olmuştur.

Projeyle ilgili tüm detayları www.alyattes.io sayfasında bulabileceğinizi düşünüyor, tüm kriptoseverlere iyi günler diliyoruz.