Lido Finance Coin Nedir? LDO Yorum Geleceği

Lido DAO ya da diğer adıyla LDO, bireysel kullanıcılar veya şirketler için varlıklarını stake ettikten sonra token’ları aynı ortamda birleştirebilmelerini sağlayan dijital bir platformdur



Lido DAO ya da diğer adıyla LDO, bireysel kullanıcılar veya şirketler için varlıklarını stake ettikten sonra token’ları aynı ortamda birleştirebilmelerini sağlayan dijital bir platformdur. Lido DAO bünyesinde bulundurulan varlıkları kolay bir şekilde likide edebilirsiniz. Lido’daki stake uygulamaları DAO, yerel DAO token’ı başka bir isimle LDO, Lido’nun ana hatlarını oluşturur. Lido DAO’nun sorumlu olduğu birkaç görev bulunmaktadır. Bu görevler aşağıdaki gibi maddelendirilebilir:

  • Topluluk girişimlerini desteklemek
  • Lido’da fon dağıtmak
  • Yenileme ve geliştirme güncellemelerini sağlamak
  • Var olan toplulukların giderlerini karşılamak

Lido, Ethereum blok zinciri üzerinden gelişen bir platformdur. Ethereum’dan sonra son dönemlerinde Solana ve Terra gibi başka zincirlere de erişim sağlamaya başladı. Lido; Ethereum, Terra ve Solana’yı stake etmek için yıllık oranlar sunmaktadır. Yükselen yıllık oranlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Ethereum için yıllık %4,8
  • Terra için yıllık %8,1
  • Solana için yıllık %6,6 oranındadır.

Lido Finance Coin Kuruluşu

DAO tarafından yönetilen Lido, 2020 yılının Aralık ayında kuruldu. Banteg, Julien Bouteloup ve Kain Warwick gibi alanında adını duyurmuş iş adamları tarafından desteklendi. Lido platformunu destekleyen diğer kuruluşlar arasına P2P Capital, KR1 ve Semantic Ventures gibi isimler de eklenebilir. 

Ayrıca LDO diğer adıyla Lido DAO platformunda merkezi bir sistem bulunmaz. Bu sayede gelecek yıllar için verilecek kararlarda belli bir kesim etkili olmaz. Herkes sadece fikirlerini sunar ve herhangi bir fikri göz ardı etmemek adına da oylama yöntemi tercih edilir. 

Lido Finance Coin Yorumu

15 Temmuz 2022’den 14 Ağustos 2022’ye kadar olan yaklaşık bir aylık sürede Lido fiyatında %200 oranında ani bir artış görüldü. 

Anlık olarak güncellenen verilere göre şu anda 1 Lido Finance fiyatı son 24 saatte 8.61% değişimle 68,92 TL‘den işlem görüyor. Ayrıca 1 Lido Finance $ 2.12 dolar

Lido Finance’in son 24 saatteki işlem hacmi $ 56,482,673 dolar ve LDO’nun piyasa değeri ise $ 1,887,669,299 dolar.

Lido Finance Coin Geleceği 

TechNewsLeader, LDO fiyatının bu yıl ortalama 1,71 dolara, beş yıl içerisinde ise 12,09 dolara ulaşabileceğini öngörüyor. TechNewsLeader’ın Lido DAO için 2030 yılı fiyat tahmini ise 36,73 dolar.

Öte yandan, CaptainAltcoin’in 2022 için Lido DAO fiyat tahmini, Kasım ayında 1,21 dolara düşebileceği yönünde. CaptainAltcoin, LDO’nun sonrasında ivme kazanacağını ve 2030 yılına kadar 11 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Benzer bir tahmin DigitalCoinPrice tarafından geliyor. Lido DAO’nun 2025 yılı için fiyat tahmini ortalama 2,43 dolar seviyesinde. DigitalCoinPrice, LDO’nun 2030’da 25,97 dolara ulaşabileceğini ve ertesi yıl 30 doları aşabileceğini öngördü.