Enigma (ENG) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Enigma (ENG) Nedir

enigma-Coin-nedir-temel-rehber

Enigma (ENG) Nedir?

Blok zinciri, çığır açan bir gelişmedir. Çok sayıda blok zinciri platformunun varlığı, kripto para birimlerinin küresel ölçekte benimsenmesini ve kullanılmasını kolaylaştıran şeydir.

Kripto para birimleri aracılığıyla yapılan işlemler, merkezi olmayan sistemler oldukları için gerçekten USP olan bu dijital defterlere geri döndürülemez bir şekilde kaydedilir.

Bununla birlikte, blok zincirleri iki temel sorundan muzdariptir – gizlilik ve ölçeklenebilirlik. Enigma işte burada devreye giriyor.

Enigma: Temel Bilgiler

MIT mezunlarından oluşan bir ekip tarafından başlatılan Enigma, kripto para piyasasında merkezi olmayan bir bilgi işlem platformu olarak damgasını vurdu. Bu proje, Amerikan start-up’ı bir araştırma projesi olarak başladı ve şimdi dünyanın en iyi kripto para birimleri arasında bir yer buldu.

Enigma’nın başarısının iddiası, blockchain ağlarında depolamaya yönelik daha ucuz çözümleridir. ENG kısaltma sembolü olan Enigma, Eylül 2017’de kripto para piyasasına girdi. Guy Zyskind ve Oz Nathan liderliğinde başladı. Gizlilik ve ölçeklenebilirlik, blok zincirindeki veriler için çözmeyi amaçladığı ana sorunlardan ikisidir.

Enigma’nın Faydaları Nelerdir?

Enigma’nın geliştiricileri, üçüncü tarafları denklemin dışında tutarak “tasarım yoluyla gizlilik” oluşturmayı hedefliyor. Ağ, Enigma ağının kendisinde özel verileri tutarken diğer blok zincirleriyle bağlantı kurabilir ve genel işlemleri ve verileri bunlara aktarabilir. Bunu, özel verileri halka göstermeden saklayabilen akıllı sözleşmelerin geliştirilmiş bir versiyonu olan özel sözleşmelerin kullanılmasıyla yapar.

Enigma Teknolojisi

Enigma, dağıtılmış düğümler aracılığıyla verilerin hesaplanmasını sağlayan çok partili hesaplama (MPC) kavramı üzerinden çalışır. Bu şekilde, şifrelenmiş veriler birkaç ağa bölünür ve güvenli depolanması ve erişimi sağlanır. Hiçbir düğümün eksiksiz bir veri setine erişimi yoktur, bu da gizliliğini ve güvenliğini sağlar.

Enigma’nın dağıtılmış hash-table (DHT) teknolojisi, verilerin zincir dışı bir ağda depolanmasına izin verir. Bir karma tablo daha sonra verinin kendisi yerine verilere referansları kaydeder. Bu ayrıca veri gizliliğini sağlar ve ağ için ölçeklenebilirliğe yardımcı olur.

MPC ve DHT, verileri dağıtılmış ve zincir dışı tutarak ağda eksiksiz veri gizliliği sağlamak için birlikte çalışır.

Enigma, işlem sürecini gizli paylaşım yoluyla gerçekleştirir. Şifrelenmiş bilginin hesaplanması, tüm verilere erişime sahip tek bir ağ olmaksızın bitlerinin bir grup düğüm arasında dağıtılması yoluyla yapılır. Mesajlarla dağıtılan tüm bilgi parçaları kendi başlarına anlamsızdır, ancak bir kez birleştirildiğinde tüm veri kümesini oluşturur.

Verilere bu paylaşılan erişime katılan her düğüm, Enigma’nın özel sözleşmesine bir güvenlik depozitosu koyar. Bir düğüm yanlış bir şekilde hesaplamalar yaparsa bu depozito kaybedilir. Düğümler, hesaplamaları konusunda dürüst kalmaları için bu şekilde teşvik edilir.

Enigma’nın kurumsal kullanımı, halka açık blockchain ağları için gelişmiş gizlilik tesisine odaklanıyor. Şirketler artık özel blok zincirlerine ihtiyaç duymadan verilerini Enigma’da verimli bir şekilde depolayabilir ve paylaşabilir.

En son projesi “Catalyst” aynı zamanda bir kişinin bir kripto hedge fonu oluşturmasına ve üçüncü bir tarafa başvurmadan zincirler arası transferler yapmasına izin veriyor. Ticareti kolaylaştırmak için veri ve token alışverişi için bir pazar yeri sunar. İlk odak noktası finansal veridir ve kurumsal potansiyeli büyüktür.

Enigma Kurumsal Kullanım

  • Sağlık: Enigma, sağlık şirketlerinin verileri verimli bir şekilde depolamasına ve herhangi bir gizlilik endişesi olmadan araştırmacılara göndermesine olanak tanır.
  • Kredi: Bu platform, kredi verenler arasında paylaşılan finansal verilerde herhangi bir açığa çıkmadan merkezi olmayan bir bankacılık sistemi oluşturabilir.
  • IoT: Enigma’daki mereziyetsiz pazarlar, Nesnelerin İnternetinin büyümesine uygun olacak.

Enigma (ENG) Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

ENG Satın Alma

Piyasalara nispeten yakın zamanda girmesi nedeniyle Enigma, yalnızca Binance, Bittrex, Huobi ve Liqui ve EtherDelta gibi bazı küçük platformlar gibi birkaç büyük platformda satın alınabilir. Yukarıda belirtilen platformlarda BTC veya ETH’yi eşleştirerek ticaret yapabilirsiniz. Bununla birlikte Binance, en yüksek hacmin yanında en düşük işlem ücretini sunuyor.

ENG Depolama

Enigma şu anda Ethereum ile bir ERC-20 tokenı olarak eşleştiriliyor. Bu nedenle, Enigma tokenlarınızı bir myEtherWallet hesabında veya Ledger Nano S’de saklayabilirsiniz.

Pazara yeni girmesi nedeniyle, şimdilik önceden yüklenmiş bir token olarak mevcut değil. Depolama için özel bir token olarak eklemeniz gerekecek.

Enigma Diğer Kripto Para Birimlerinden Nasıl Farklıdır?

Enigma’yı gizlilik paralarının rakibi olarak görmek yaygın bir yanılgıdır. Bununla birlikte, veri gizliliği ile ilgilenir ve bu nedenle işlemler yerine verilerin güvenliğine ve hesaplanmasına odaklanır.
Aşağıdakiler, onu diğer kriptolardan benzersiz kılan şeydir:
Merkezi olmayan bilgi işlem sistemi ile Enigma, potansiyel olarak sağlık sektöründe yapay zeka, veri pazarı, kredi değerlendirme ve daha pek çok sektörün yerini alabilir.
Sistemin ihtiyacını karşılayarak blok zincirleri için artırılmış gizlilik ve ölçeklenebilirlik sunar.
Konu teknoloji olduğunda, Enigma’nın ekibi yol haritasının önüne geçiyor ve Catalyst ile şimdiden güncellemeler sunuyor. Gelecekte olacaklar yalnızca daha iyi hale gelmelidir. Enigma, değerini güçlendirmek için KyberNetwork (KNC) gibi veri sağlayıcıları ve EtherDelta gibi değişim platformlarıyla ortaklıklar kuruyor.

Enigma’ya Yatırım Yapmalı Mısınız?

Veri pazarı için gelecek vaat eden olanaklarına rağmen, Enigma pazarda hafife alınmaya devam ediyor. Bununla birlikte, yaygın olarak sunacak çok şeyi olan bir para birimi olarak kabul edilmektedir.
Catalyst’in verilerle dolu bir dünyada potansiyeli umut verici görünüyor. Az değer biçilmiş bir fiyat ve artan bir potansiyele sahip Enigma’nın çok karlı bir yatırım sunması bekleniyor.
Enigma’nın son ortaklıkları da kripto para gücünden yararlanacak. Yaklaşan projeleri, pazarda büyük değişiklikler yapma potansiyeline sahiptir. Harika bir ekiple ve gelecek vaat eden bir yol haritasıyla bu kripto para birimine yatırım yapmak verimli olabilir.