PAX Gold Nedir? PAXG Nedir?

PAX Gold (PAXG), kripto para birimi piyasasındaki en büyük üçüncü stabilcoin olan Paxos Standard’ın (PAX) yaratıcıları tarafından sunulan altın destekli bir dijital varlıktır

Pax-Gold-nedir

PAX Gold (PAXG), kripto para birimi piyasasındaki en büyük üçüncü stabilcoin olan Paxos Standard’ın (PAX) yaratıcıları tarafından sunulan altın destekli bir dijital varlıktır. Bu yazımızda sizler için “PAX Gold (PAXG) Nedir?” sorusunun cevabını ele aldık. İyi okumalar…

PAX Gold (PAXG) İle İlgili Temel Bilgiler

  • PAX Gold (PAXG), Paxos tarafından verilen bir dijital varlıktır. Her PAX Gold tokenı, Brink’in kasalarında saklanan 400 onsluk London Good Delivery altın külçesinin bir ons (t ons) ile desteklenirPAX Gold’a sahip olan kullanıcılar, Paxos Trust Company tarafından  tutulan temel fiziksel altının da sahibi olacaktır .
  • Bir kullanıcı, PAX Gold tokenlarını Paxos ile kullanmayı seçebilir ve tokenlarının USD cinsinden temsil ettiği karşılık gelen değeri alabilir. Bir kullanıcı 430’dan fazla PAX Gold tokenına sahipse tokenlarını fiziksel altın külçeleri karşılığında kullanma seçeneğine sahiptir .
  • Paxos , PAX Gold tokenının hem oluşturulması hem de kullanılması için ücret alır. Paxos platformunda satın alınabilir minimum miktar 0.01 PAXG’dir .
  • PAX Gold’un verilmesi New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından onaylanmıştır
  • Eylül 2019’da piyasaya sürülen bu dijital varlık (PAXG), yazım sırasında 61 milyon ABD Doları piyasa değerine ulaşmış görünüyor. Ayrıca yazım anı itibariyle $1.949’dan işlem görüyor.
  • PAX Gold kurucuları altına yatırım yapmak için giriş engellerini kaldırmak istiyor. Bu amaçlarına yönelik olarak PAX Gold’u geliştirmişlerdir.
  • PAX Gold bir velayet çözümüdür ve gerçek fiziksel altın külçeler için kullanılabilir.
  • PAX Gold, ERC-20 tokenlarını destekleyen tüm dijital varlık borsalarında kullanılabilir.
  • Yapılan açıklamalara göre, PAX Gold fiziksel altını temsil ettiğinden, değeri doğrudan o fiziksel altının gerçek zamanlı piyasa değerine bağlıdır.

PAX Gold Nedir?

Altın, hâlâ kullanılan ve bugüne kadar çok saygı duyulan şaşmaz bir parasal standart olan tarihsel nitelikleri nedeniyle, binlerce yıldır en popüler varlıklardan biri olmuştur. Bu özelliklerden bazıları olan; kısıtlı arz, kimyasal kararlılık ve işlenebilirlik onun değerli bir varlık olarak evrensel statüsünü içeriyor.

Bu niteliklere sahip değerli bir fiziksel emtia olan altın, kriz zamanlarında güvenli liman varlığı olarak varlığını bu zamana kadar sürdürdü. Buna ek olarak altın, çeşitlendirilmiş portföylerde kilit bir varlık olmaya da devam ediyor.

PAXG, Brink’in altın kasalarında saklanan 400 onsluk London Good Delivery altın külçesinin bir onsu ile desteklenen altın destekli bir kripto para tokenı sunuyor.

Eylül 2019’da kurulan fintech şirketi Paxos, kullanıcıların hız ve hareketlilik gibi dijital bir tokenın ek avantajlarıyla altın sahibi olmasına izin vermeyi seçmiştir. Cihaz, Londra’daki profesyonel altın kasaları tarafından desteklenmektedir ve PAXG’yi fiziksel LBMA onaylı altın için kullanılabilir hale getirmektedir.

PAX Gold Nasıl Ortaya Çıktı?

Yarı teknik açıdan PAX Gold, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir ERC-20 tokenıdır. Bu ifade şu anlama gelmektedir; Pax Gold, ETH protokolünü entegre eden herhangi bir hizmet, değişim veya cüzdan ile entegre edilebilecektir. Paxos’un CEO’su ve kurucu ortağı Charles Cascarilla, fiziki altının ticaretinin veya bölünmesinin zor olduğunu ve diğer yatırımlara karşı kullanmak daha da zor olduğunu ifade ettiği açıklamalarda bulundu. Bu nedenle, projenin asıl amacı, Ethereum kullanarak fiziksel altın yatırımlarını 21. yüzyıla güncellemekti. Tabii ki, piyasaya sürülmesi aynı zamanda altın-kripto likiditesini artırma etkisine sahip olacaktı. Bu da, token üzerine çeşitli finansal ürünlerin oluşturulmasına izin verileceği anlamına gelmektedir.

PAX Gold Denetleniyor Mu?

Teknik olarak, PAX Gold, ağır fiziksel emtialar için gerekli çerçevelere ek olarak, Paxos Standardı (kullanıcıların Paxos Standart Token’ları ile ABD doları takas etmelerine izin veren bir stabilcoin) için belirlenen aynı sözleşmelere tabidir. PAXG, NYDFS tarafından düzenlenen bir velayet çözümü sunar. Kısaca, bu, token’ın piyasada kalması için belirli şeffaflık ve istikrar standartlarını karşılaması gerektiği anlamına gelir.

Paxos, yıllık bazda iç denetim işlemleri için Deloitte ve Grant Thornton gibi firmalarla birlikte çalışır ve bu iş birliği, dijital token konusunda kararsızlık ihtimali olan yatırımcılar için bir güvence hizmeti sunar.

PAX Gold (PAXG) Nasıl Kullanılır?

PAX Gold için en belirgin kullanım durumu, kullanıcıların altın külçelerini fiziksel olarak tutmak zorunda kalmadan dijital altın tokenları satın alma ve tutma yeteneğidir. PAXG, hızlı altın paraya çevrilebilirliği ile övünürken, emtiayı diğer dijital varlıklara karşı kullanmak ve dünyanın her yerine PAXG tokenleri göndermek gibi diğer birçok kullanım durumu da mümkündür. Tüm bunlar da token’a dijital finans piyasası ekosisteminde çeşitli uygulamalar sağlar.

Neden PAX Gold: COVID-19 salgını döneminden bu yana bu altın destekli stabilcoin’deki ani yükseliş, külçe ücreti olmadan altına erişim veya diğer depolama maliyetleri dahil olmak üzere benzersiz özelliklerinin artan farkındalığından kaynaklanıyor gibi görünüyor.

Tether Gold (XAUT) vs. PAX Gold (PAXG)

PAXG piyasadaki tek altın destekli kripto para birimi değildir. Aslında, Tether Gold (XAUT) PAX Gold’un ana rakiplerinden biridir ve kendi başına benzer faydalar sunar. Tether Gold yazım anı itibariyle yaklaşık 1.946 dolar’dan işlem görmektedir. PAX Gold ise, yazım sırasında 61 milyon ABD Doları piyasa değerine ulaşmış görünüyor ve $1.949’dan işlem görüyor.

Sonuç olarak, PAXG, kripto para birimi piyasasındaki en popüler i altın destekli tokenlar arasındadır. Ayrıca ek olarak tokenize edilmiş varlıkların hızla yaklaşan ekonomisinde potansiyel olarak önemli bir rol oynayacak şekilde ayarlanmıştır.