AirSwap (AST) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

AirSwap (AST) Nedir

airSwap-nedir-yeni-baslayanlar-icin-temel-rehber

AirSwap (AST) Nedir?

AirSwap, Ethereum tokenlarının eşler arası ticareti için bir platformdur. Bu ifade, kullanıcıların tokenlarını doğrudan birbirleriyle takas etmeleri anlamına gelir. AirSwap, kullanıcıların fonlarını kontrol etmediği ve ticaretin yürütülmesi akıllı sözleşmelerle yapıldığı için platform merkezi olmayan bir sistemdir .

AirSwap platformu, kullanıcıların birbirleriyle hangi tokenları değiştirmek istedikleri ve hangi fiyattan iletişim kurmalarını sağlayarak çalışır. Her iki taraf da takası tamamlamaya hazır olduğunda, Ethereum akıllı sözleşmesi olan Takas Protokolü ticareti gerçekleştirir.

Platform, merkezi olmayan bir borsa avantajına sahiptir. Çünkü kullanıcılar ticaret gerçekleştirilinceye kadar fonlarını tamamen kontrol ederler, böylece her iki taraf da işlem yaptıklarını alır veya almaz.

AirSwap’i Kim Geliştirdi?

AirSwap’in kurucu ortakları Michael Oved, Sam Tabar ve aynı zamanda AirSwap’in ana şirketi olan Fluidity’nin kurucu ortağı Don Mosites’tir.

Biliyor musun?

Ünlü kripto yatırımcıları; Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz ve ConsenSys’in CEO’su Joseph Lubin, aynı zamanda AirSwap’in danışmanlarıdır.

Kısa Bir Tarihçe

  • Ekim 2017 – AirSwap Token (AST) satışı 36 milyon $ artırdı.
  • Ekim 2018 – AirSwap Spaces, grupların potansiyel merkeziyetsiz ticaretlerle iletişim kurmasını, pazarlık yapmasını ve koordine etmesini sağladı.
  • Ocak 2019 – DexIndex, Ethereum’daki merkezi olmayan borsalarda farklı tokenlerin fiyatlarını arayan ve listeleyen açık kaynaklı bir araç olarak piyasaya sürüldü.

AirSwap’i Özel Yapan Şey Nedir?

Merkezi borsalar, kullanıcıların paralarını kendileri için güvenli bir şekilde saklamaları ve saldırıya uğramamaları, kanunları çiğnemeleri veya hızlı kararlar vermemeleri için borsaya güvenmelerini gerektirir. Öte yandan, işlemlerin tamamen blok zincirinde gerçekleştiği merkezi olmayan borsalar şunlara karşı savunmasızdır:

  •  İşlem süreleri yavaş, çünkü Ethereum şu anda çok yavaş.
  • Traderların işlemlerini ilk sıraya koyarak işlemleri veya fiyatları değiştirebilecekleri ön işlem.
  • Merkezi olmayan borsa ticareti herkesin görmesi için kamu düzeni defterlerinde gerçekleştiğinden gizlilik endişeleri.

AirSwap’te, ticaret işlemi doğrudan bir cüzdandan diğerine aynı anda gerçekleşir, bu nedenle önden çalışma tehlikesi yoktur. Müzakereler ayrıca blockchain üzerinde değil özel olarak gerçekleşir, böylece gizlilik korunur. Son olarak, bakım veya gözetim gerekmediğinden, platformun sıfır ücreti vardır.

Biliyor musun?

AirSwap, kullanıcıların tokenları doğrudan bir web sitesinde satın almalarına olanak tanıyan AirSwap Widget’ı yarattı; bu, ziyaretçilerin farklı bir web sitesindeki bir borsaya gitmek zorunda kalmadan token ticaretine erişebileceği anlamına geliyor.

AirSwap’te Başka Ne Farklı?

AirSwap kullanıcılarının ticaret yapacak eşler bulmasına yardımcı olmak için AirSwap Spaces oluşturdular. AirSwap Spaces, temelde kullanıcıların farklı token alım satımına ilgi duyabilecekleri ve diğer kullanıcıların bunları keşfedebilecekleri odalardır. Şifreli ve özel olan Spaces’tan sohbet edebilir, pazarlık yapabilir ve ticaret yapabilirler.

AirSwap’in ana rakiplerinden bazıları Poloniex, Kyber ve 0x Relayer’dır. AirSwap’in temel amacı, kripto borsalarında önden çalıştırma ve hacklemenin temel sorunlarını ortadan kaldırmaktır.
Temel özelliklerinden biri, blok zinciri sipariş kitaplarını kripto para birimi değişimi için eşler arası ticaretle değiştiren teknolojik kurulumudur.
Oracle, AirSwap platformunda adil ticaret için gerçek zamanlı pazar bilgileri veren benzersiz bir hizmettir.

AST Nasıl Üretilir?

Ekim 2017’de AirSwap bir ICO başlattı ve onunla AirSwap Token’ı (AST) oluşturdu. ICO, toplam 500 milyon AST token arzının 150 milyonunu sattı .

AST’ye Nasıl Ulaşırsınız?

AST, AirSwap Borsasında veya Binance ve Huobi gibi merkezi borsalarda alınıp satılabilen bir ERC-20 tokenıdır. AST’yi ETH karşılığında takas edebilirsiniz.

AST Depolama

AST’yi saklamak kolaydır. Bu ERC20 tokenını güvenli bir şekilde saklamak için bir dizi seçenek vardır. AST tokenlarını saklamak için Jaxx ve MyEtherWallet gibi bir masaüstü cüzdanı mevcuttur. Coinomi ve Jaxx, sırasıyla Android ve iOS için bazı mobil cüzdanlardır. Ledger Nano S ve Trezor gibi donanım cüzdanları, daha güvenli depolama seçenekleridir.

AST İle Ne Yapabilirsiniz?

Çoğu borsadan farklı olarak, AirSwap’i kullanmak için herhangi bir ücret yoktur. İşte bu nedenle AST, alım satım ücretlerini ödemek için kullanılmaz, bunun yerine AirSwap ağında alım satımları yayınlamanın bir yolu olarak işlev görür. Bu eğer, bir trader yerine getirilmeyi amaçlayan bir ticaret oluşturmak istediğinde AST’yi stake ederek gerçekleşir.

AirSwap: Gelecek

AirSwap, ticaret platformlarına özellikler ve iyileştirmeler eklemeye devam ediyor. Eşler arası ticaretin birçok avantajı olsa da, bu takas yönteminin ticarete girmeye hazır emsal eksikliği gibi birçok zorluğu da vardır. AirSwap, bu zorluğun üstesinden gelmek için kullanıcıların emsallerini daha kolay bulmaları ve takasları daha otomatik, eksiksiz ve sorunsuz hale getirmeleri için yeni araçlar yaratıyor.

AirSwap’e Yatırım Yapmalı Mısınız?

AirSwap gibi Ethereum tabanlı merkezi olmayan bir varlık değişimi, pazarda sağlıklı ilerleme sağlayabilir. Bununla birlikte, zorlu rekabetin varlığı, AirSwap’in kullanıcı tabanını genişletmesini zorlaştırabilir.

AST’nin hizmeti kurumsal yatırımcıları desteklediğinden, şirket büyük kurumları hedefleyebilir ve diğer ademi merkeziyetçi borsalardan gelen rekabeti aşabilir. Bu kesinlikle madalyonun gücünü artırabilir.

AST şu anda bir gelir yapısı olmadan çalışıyor. Öncelikle AirSwap’te ticaret yapmanın bir kaynağıdır. Gelir eksikliği, ekibin üzerinde çalışması gereken bir endişedir.

AirSwap’in iyi tasarlanmış yol haritası ve yolda geliştirme, pazar performansı için artı bir noktadır.