ReddCoin (RDD) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

ReddCoin Nedir

reddcoin-RDD-nedir-temel-rehber

ReddCoin Nedir?

Çeşitli sosyal platformlar üzerinden para göndermek ve almak için kullanmak zorunda olduğunuz sayısız uygulama ve platformdan hiç rahatsız oldunuz mu? Yeni bir kripto para birimi olan ReddCoin, herhangi bir platformda, herhangi bir yerde, herhangi birine RDD şeklinde para gönderebileceğiniz tek bir hizmet sunmayı amaçlamaktadır. Satıcıya özgü herhangi bir ödeme yöntemine olan bağımlılığı ortadan kaldırır ve hem gönderen hem de alıcı için %0 işlem ücretine sahiptir.

ReddCoin: Temel Bilgiler

ReddCoin, sosyal medya platformları veya wiki aracılığıyla arkadaşlara, aileye ve diğerlerine ödemeleri aktarmak için tek noktadan bir çözüm olmayı amaçlayan, eşler arası, merkezi olmayan bir kripto para birimidir.

Reddit, Twitter veya Facebook gibi çeşitli sosyal platformlarla sorunsuz entegrasyona vurgu yapar ve Venmo gibi hizmetlere bir alternatif olarak hizmet eder.

ReddCoin, Ocak ayında BitcoinTalk.org’da bir İlk Halka Açık Para Arzı (IPCO) geliştirmeyi finanse etmek için 100.000 doların üzerinde toplandıktan sonra Şubat 2014’te halka açıklandı. ReddCoin ve laudney hesabı ortak kurucular olarak kabul edilmek üzere, çeşitli Reddit kullanıcılarının işbirliği ile geliştirildi.

ReddCoin’in Faydaları Nelerdir?

Reddcoin Teknolojisi

ReddCoin, Litecoin’den türetilmiştir. Çok çeşitli sosyal medya platformlarında kullanıcılar için dijital para birimlerini sorunsuz bir şekilde kullanmayı amaçlamaktadır.

Başlangıçta ReddCoin, ReddCoin blok zincirini korumak ve ReddCoin işlemlerini doğrulamak için Scrypt Proof of Work (PoW) algoritmasını kullandı. Ancak, daha sonra çok daha çevre dostu bir Proof of Stake Velocity (PoSV) algoritmasına geçti.

Proof of Stake Velocity (PoSV), hem sahipliği (Stake) hem de etkinliği (Velocity) vurgulayarak Proof of Stake (PoS) yaklaşımını geliştirmeye çalışan benzersiz bir algoritmadır. Ekonominin üyeleri tarafından belirli bir süre içinde kullanılırken ekonomiden geçen herhangi bir para biriminin frekansı, paranın hızıdır.

PoS’de “daha aktif ağ katılımını teşvik etmek” için değişiklikler yapıldı. PoS ve PoSV arasındaki en önemli fark, PoS’nin doğrusal coin yaşlandırmasına sahipken, PoSV’nin doğrusal olmayan coin yaşlandırmasına sahip olmasıdır. PoSV, geleneksel PoW ve PoS algoritmalarındaki sorunları çözer. Ayrıca ekonomistlerin kripto para birimlerini gerçek dünya para birimleri olarak görme konusundaki endişelerini gidermeye çalışır.

Kullanım

ReddCoin’i kullanmak, bir gönderi için beğen düğmesine basmaya benzer şekilde son derece akıcı ve kolaydır. Sadece bir düğmeyi tıklayarak, anında ve herhangi bir işlem ücreti olmadan bir arkadaşınıza biraz para ödeyebilir veya beğendiğiniz bir sosyal medya gönderisi için birine ‘bahşiş’ verebilirsiniz.

ReddCoin’in Temel Özellikleri

Proof of Stake Velocity – Hem mülkiyeti (Stake) hem de etkinliği (Velocity) vurgulayarak Proof of Stake (PoS) yaklaşımını iyileştirmeye çalışan benzersiz bir algoritmadır. PoSV, hem PoW hem de PoS yaklaşımlarındaki sorunları gidermeye çalışır. Böylece  Bitcoin gibi madencilikten kaynaklanan çevresel etkiyi önemli ölçüde azaltır.

Merkezi Olmayan Bahşiş Platformu – Kullanıcıların RDD’de satın almalarına ve işlemlerini gerçekleştirmelerine ve yükledikleri herhangi bir içerik için içerik oluşturucular da dahil olmak üzere herhangi bir yere RDD göndermesine olanak tanıyan blok zinciri teknolojisine dayalı bir devrilme platformudur.

Redd-ID – Bu, bir ReddCoin kullanıcısının bir kullanıcı adını genel anahtarlar ve sosyal ağ kimlikleri gibi geniş bir bilgi dizisi ile ilişkilendirmesine olanak tanıyan benzersiz bir kimlik görevi görür ve kolay bir tanımlama yöntemi sağlar. Blockchain düzeyinde uygulanır.

ReddWallet – ReddCoin kullanıcılarına katılımı artırmak, merkezi olmayan ağın güvenliğini artırmak ve ReddCoin kripto para biriminin kullanım kolaylığını kolaylaştırmak için çeşitli sosyal özellikler sağlayan güvenli bir cüzdandır.

ReddCoin (RDD) Nasıl Satın Alınır?

Coin Kazanma: ReddCoins, ReddCoins karşılığında hizmet veya ürün satarak veya Reddit gibi ReddCoin entegrasyonu ile sosyal ağları kullanarak kazanılabilir.

Coin Satın Alma: RDD, 20’den fazla borsada satın alınabilir ve satılabilir; Bittrex, Cryptopia ve Upbit hacim olarak en büyüğüdür. Diğerleri arasında Changelly, Godex, Shiftex, ShapeShift ve CoinMonkey bulunur. RDD kripto para biriminin neredeyse birçok borsada 80’den fazla eşleştirme ile mevcut olmasıyla, işlemleriniz için en iyi fiyatı almak zor olabilir.

ReddCoin (RDD) Nasıl Saklanır?

ReddCoin Cüzdanı: Kripto para basmak veya stake etmeye dahil olmak için ReddCoin cüzdanının resmi ReddCoin web sitesinden indirilmesi ve belirli bir RDD bakiyesine sahip olması gerekir. 

Reddcoin’i Diğer Kripto Para Birimlerinden Farklı Kılan Nedir?

Sosyal para birimi – Ticari bir para biriminin ayırt edici özellikleri yerine, ReddCoin sosyal platformlarla entegrasyona odaklanır. Ayrıca devrilme yeteneklerine sahip bir eşler arası ödeme platformu olmayı hedefler.

PoSV – Proof of Stake’in bir türevi olan Proof-of-Stake-Velocity, hem Pow hem de PoS yaklaşımlarındaki eksiklikleri en aza indirmeyi hedefleyerek yeni kripto paraların üretiminde daha az karmaşıklığa ve kaynaklar ve çevre üzerinde önemli ölçüde daha az zorlanmaya yol açar.

Maksimum Coinlerde Sabit Limit Yok – Dolaşımdaki toplam ReddCoin sayısı, %5’lik kalıcı bir yıllık enflasyon oranına maruz kalacaktır. Bu nedenle, Bitcoin’den farklı olarak RDD sayısında kesin bir sınır yoktur.

Önemli ölçüde daha az bilgi işlem gücü gerekir – Bu, her ReddCoin kullanıcısının otomatik olarak bir madenci olduğu anlamına gelir. ReddCoins, para basmak için önemli ölçüde daha az bilgi işlem gücü gerektirdiğinden, mobil cihazlarda bile basılabilir.

Popüler sosyal medya platformlarına kapsamlı entegrasyon – Devrilme sistemi, geliştirme ekibi listelerine sürekli olarak yeni sosyal medya platformları ekleyerek Twitter, Reddit, Twitch ve Justin.TV’de zaten etkinleştirildi.

ReddCoin’e Yatırım Yapmalı Mısınız?

ReddCoin’in yörüngesi olumlu ve hem yeni hem de deneyimli kripto para kullanıcıları için sağlam bir yatırım olduğu görülüyor. Özellikle de kullanıcılar hareket halindeyken sosyal medya platformlarında insanları ‘devretmenin’ kusursuzluğunu deneyimlemek istiyorlarsa.