Everex (EVX) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Everex (EVX) Nedir

everex-coin-nedir-temel-rehber

Everex (EVX) Nedir?

Everex: Temel Bilgiler

Uluslararası sınırlar arasında para transferi yapmak henüz daha zor bir iştir. Ek olarak bu transferlerin yapılması çok zaman ve masraf gerektirir. Everex, bu sorunu çözmek amacıyla bir uçtan uca ödeme platformudur.

Bir blok zinciri ağı aracılığıyla mikro finansmanla birlikte sınır ötesi işlemler sunar. Şirketin tüm işleyişi, kolay sınır ötesi ödemeler için hızlı, şeffaf, maliyetsiz ve güvenli bir sistem oluşturmayı amaçlamaktadır.

Başlıca amacı, Chainy, Cryptocash, Ethplorer ve Everex Wallet gibi sayısız ürünüyle mevcut ödeme metodolojisini iyileştirmektir.

Everex Geliştirme

Everex, sermaye piyasasında 15 yıldan fazla deneyime sahip bir fintech girişimcisi ve yatırımcı olan Alexi Lane tarafından kuruldu. Lane ayrıca blockchain geliştirme ve finansal hizmetler alanında 2 yıl çalıştı. Morgan Stanley, sermaye piyasalarında ve finans sektöründe 15 yıldır Lane ile şirketi kurdu.

Everex’in Faydaları Nelerdir?

Everex Teknolojisi

Everex’in teknolojisi, Ethplorer, Wallet ve Chainy olmak üzere üç çalışan ürününde yerleşiktir. Ethplorer, açık bir API’ye sahip bir Ethereum token kaşifidir. Everex’in cüzdanı, kullanıcıların blok zinciri ağı üzerinden fiat para birimi satın almalarına, depolamalarına, transfer etmelerine ve dönüştürmelerine olanak tanır. Chainy, Ethereum’a dayalı açık kaynaklı ve değişmez bir belge yönetimi akıllı sözleşmesidir.

Teknolojik kurulumunun merkezinde para birimi belirtme teknolojisi yer alıyor. Everex, fiat para birimi ile kripto para birimleri arasında bir köprü görevi görerek yerel para birimlerini eFiat olarak dijitalleştiriyor. eFiat, kripto para birimlerine bağlı oynaklığı ortadan kaldıran akıllı sözleşmelerle desteklenmektedir.

Everex, her birimin bir itibari para birimine bağlı olduğu, ayrılmış bir stabilcoin olan Cryptocash ile çalışır. Kullanıcılar, kağıt paralarını yerel bankalarında dijital Cryptocash’e dönüştürme ve bunları bir P2P ağında mobil ve masaüstü cüzdanlar aracılığıyla kullanma olanağına sahiptir. Bu kripto para birimi, Everex’in geleneksel kriptoların volatilitesi olmadan mikro para gönderme hizmetleri sunmasını sağlar.

Platformlar, Servis Odaklı Mimari (Service Oriented Architecture-SOA) ile çalışır. Bu mimari iki bölümden oluşur:

Everex-System paketi ve Blockchain paketi. Bu paketler, harici blok zincirleri ve sermaye transfer sistemi arasındaki ayrı endişeleri ele alıyor.

Everex Kurumsal Kullanım

Bankaların uluslararası işlemleri gerçekleştirmek için harcadıkları zaman, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ’ler) çalışmasını fazlasıyla engellemektedir. Öte yandan bir blockchain ağı bu ödemeleri anında işler. Blok zinciri üzerinden yapılan işlemler, minimum işlem ücreti çekerken aynı zamanda güvenlidir.

Everex’in finansal teknoloji çözümleri, iş verimliliği ve erişilebilirlik açısından KOBİ’lere fayda sağlayabilir. Ayrıca küresel rekabet piyasasında bir iz bırakmalarına da yardımcı olabilir.

Everex (EVX) Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

Everex’in tokenı EVX, Everex ekosistemini oluşturan kullanıcılar ve geliştiriciler için dahili ödül sistemi olarak kullanılır. Üyelik, kredi puanları ve yaratıcı mekanizma gibi işlevler yalnızca EVX token aracılığıyla kullanılabilir. Ayrıca, şirketin sermaye transfer sistemi yönetiminde de kullanılır.

Everex Satın Alma

EVX tokenleri Binance, HitBTC, KuCoin gibi kripto para borsalarında satın alınabilir. Everex token bir ERC20 tokenıdır ve herhangi bir Ethereum cüzdanı aracılığıyla satın alınabilir.

Everex Depolama

EVX tokenlarını MyEtherWallet, Mist, vb. Gibi herhangi bir Ethereum cüzdanında saklayabilirsiniz. Önce cüzdanı indirmeli ve kurulumunu bitirmelisiniz.

Donanım cüzdanları ayrıca EVX tokenları için güvenli bir depolama aracı sunar. Ledger Nano S ve Trezor, satın alabileceğiniz bazı donanım cüzdanlarıdır.

Everex (EVX) Diğer Kripto Para Birimlerinden Nasıl Farklıdır?

Bugün Everex’in en büyük rakiplerinden biri OmiseGo’dur. Bu platformların her ikisi de banka kullanmayan bireylerin durumuna çare oluyor. Bununla birlikte, Omise GO, mikro kredi imkânı olmayan oldukça B2B platformudur.
Everex, türünün tek örneği bir platform ve piyasadaki ilk tamamen şeffaf mikrofinans sistemidir. Temel odak noktası, bankacılık için cep telefonlarının kullanımını artırmak ve bu verileri kendi finansal sistemi için kullanmaktır.
Everex, dünyanın her yerinden kullanıcılar için uygun fiyatlı finansal tesisler oluşturmak için blok zinciri teknolojisi ve makine öğrenimi yazılımı kombinasyonunda benzersizdir.
Kullanıcıların finansal ve kişisel verileri, kredi puanlama ve borç verme koşulları için Everex’in blok zinciri ağı aracılığıyla toplanır ve analiz edilir. Ağının çeşitli bileşenleri aracılığıyla her işlemi işleyen kapsamlı bir hizmet odaklı mimariye sahiptir.
Akıllı sözleşme özellikli cüzdanı için blockchain tabanlı bir P2P ağı ve mikro kredi platformu ile çalışır. Fiat-pegged Cryptocash kullanımı, kripto para birimi kullanımı için daha iyi istikrar sunar.

Everex’e Yatırım Yapmalı Mısınız?

Everex, perakende fintech pazarında uzun vadeli iyi bir yatırım olarak ortaya çıkıyor gibi görünüyor. P2P pazarındaki penetrasyon ve ticarileştirme ile ilgili yol haritası, kullanıcı tabanını önemli ölçüde artırabilir.
Pazar başarısı, büyük bir finansal danışmanlık firması veya bir perakende veritabanı şirketi ile ortaklık ile yüksek bir artışa tanık olabilir. Bugün küresel ödeme sistemini iyileştirmek için Everex’in ürünlerine duyulan gerçek ihtiyaç, her şeyi daha da önemli hale getiriyor. Ve Everex’i önemli bir yere taşıyor.