EuropeCoin (ERC) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

EuropeCoin (ERC) Nedir

Europecoin-nedir-temel-rehber

EuropeCoin (ERC) Nedir?

ERC: Temel Bilgiler

EuropeCoin, adından da anlaşılacağı gibi, Avrupa’da yaygın bir şekilde benimsenmeye odaklanan benzersiz bir kripto para birimidir. Avrupa genelinde hem çevrimiçi hem de fiziksel gerçek dünyadaki traderler ile kapsamlı entegrasyonlar yapmayı ve Avrupa Birliği’nin ‘resmi’ kripto para birimi olmayı planlıyor. Birliğin ekonomisini 21. yüzyıla kaydırmayı ve onu ekonomik açıdan daha uyumlu bir birim haline getirmeyi hedefliyor.

ERC Geliştirme

  1. EuropeCoin, NovaCoin’den bir çatal olarak 2014 yılında piyasaya sürüldü. Başlangıçta, yaklaşık 137 milyon ERC kripto parasının çıkarıldığı 2 haftalık bir Proof of Work dönemi vardı. Daha sonra, yıllık %2 ila %15 değişken faiz oranıyla saf bir Proof of Stake mekanizmasına geçti.
  2. Bununla birlikte, 2016’da yeni bir geliştirici olan Matthias Klees altında, bu kripto  para tamamen yenilenmiş ve yeniden başlatılmıştır. Şimdi, Bitcoin kod tabanına dayanan ve HOdlcoin’den çatallanan saf bir PoW kripto parasıdır.

EuropeCoin’in Faydaları Nelerdir?

ERC Teknolojisi

  1. Proof of Work (PoW) fikir birliği mekanizması, blockchain uygulamaları için BTC de dahil olmak üzere birçok kripto para birimi tarafından kullanılan popüler bir yaklaşımdır. PoW’da bir madenci, bir problemi çözmek için karmaşık matematiksel algoritmalarla hesaplama gücünü ve zamanı kullanarak karmaları hesaplamalıdır. BTC gibi daha büyük kripto paralar için zorluk, tek başına bir madencinin bir bloğu başarılı bir şekilde çıkarmasının neredeyse imkansız olduğu noktaya yükseldi. EuropeCoin, ASIC’lere ve GPU’lara dirençli ve CPU madenciliği için çok daha verimli olan özel bir PatternSearch algoritması kullanır.
  2. ERC, düğümlerin ayrıca her bloktaki tüm çıktılarda (bakiyeler) bileşik faizle ödüllendirildiği özel bir PoW uygulaması kullanır. Bu, tıpkı normal bir banka hesabı gibi, ERC blok zincirindeki bir kullanıcının ERC bakiyelerinde bileşik faiz kazanabileceği anlamına gelir. Bu, Proof of Stake protokolündeki stake etmeye benzer. Ancak buradaki uygulama ve etki farklıdır. Kullanıcıların kripto paralarını açıkça yatırmaları gerekmez. Sadece bakiyeleri üzerinden %2,43 oranında bileşik faiz alırlar ve 30 günlük limit, kripto paraları uzun süre tutmayı caydırır.
  3. EuropeCoin, Kimoto Gravity Well zorluk ayarlama algoritmasının benzersiz bir ikili uygulamasını kullanır. Bu, ERC’nin çok duyarlı ve dinamik bir blok zincirine sahip olmasını sağlar. Ayrıca buna ek olarak bloklar arasında sadece 5 dakika ile ağdaki yüke göre neredeyse gerçek zamanlı zorluk ayarlamaları yapılır.
  4. Vadeli para yatırma özelliğini kullanarak, kullanıcılar bir yıla kadar belirli miktarda tokenı kilitleyebilir. Bu sadece arzı azaltmakla kalmaz. Böylece kripto paranın fiyatını ve değerini arttırmaz, aynı zamanda üretilecek faizi hesaplamak için düğümün çalışma süresini kullanarak ağı güvence altına alır. Kullanıcı, ağın güvenliğini sağlama karşılığında ERC’de bir yıl boyunca maksimum %5 faiz oranıyla ödüllendirilir.

EuropeCoin Ana Özellikler

  1. Benzersiz amaç – ERC, yüzlerce altcoin arasında başka bir kripto para birimi olmasının dışında, somut bir amacı olan birkaç paradan biridir. Avrupa Birliği ekonomisini, ticaretin hem Avrupa Birliği içinde hem de dünya genelinde merkezi olmayan ve güvenli bir şekilde anında gerçekleştiği blockchain tabanlı teknolojiyle büyütmeyi hedefliyor. Bu, herkesin uzun sözleşmeler veya ticaret kısıtlamaları ile uğraşmadan Birlik ile işlem yapabileceği ve ticaret yapabileceği, gerçekten sınırsız ve dağıtılmış bir ekonomi yaratacaktır.
  2. Düzenli kullanıcılar için benimsemesi kolay – ERC, ‘hesabınızdaki’ (cüzdan) bakiye için bileşik faiz ve hatta vadeli mevduatlar, yani sabit mevduatlar gibi, normal, gerçek dünya bankacılık kuruluşuna benzer birçok özelliğe sahiptir. Bu kavramların teknik bilgisi olmayan kişiler için anlaşılması çok kolaydır. Halk tarafından güçlük çekilmeden veya dik bir öğrenme eğrisi olmaksızın hızla benimsenebilir.
  3. FinanceCloud API – EuropeCoin’in en yenilikçi özelliği, geliştirici ekibi tarafından geliştirilen FinanceCloud API’sidir. Bu teknolojinin, fiat ve blok zinciri tabanlı para birimlerinin ekonomilerini birleştirmek için merkezi olmayan, eşler arası ve en önemlisi kripto para biriminden bağımsız bir çözüm olması amaçlanıyor. Bu geliştirme içi hizmet, cüzdan bakiyelerinden DApp’lara ve akıllı sözleşmelere kadar bir kullanıcının blok zincirindeki tüm varlıklarını yönetmek için merkezi, bulut tabanlı bir çözüm sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca, geleceğin ekonomilerini gerçekten merkezden uzaklaştıran çapraz blok zinciri işlemlerine ve DApp’lere izin vermek için para biriminden bağımsız bir API sağlayacak.

EuropeCoin Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

EuropeCoin Nasıl Satın Alınır?

ERC, Bittrex, Coinexchange ve CREX24 gibi borsalarda satın alınabilir ve takas edilebilir, Bittrex hacim olarak en büyüğüdür.

ERC Depolama

ERC cüzdanı resmi GitHub yayınlarından indirilebilir.

EuropeCoin’in Diğer Kriptolardan Farkı Nedir?

  1. Gerçek dünya odaklı kripto para birimi – EuropeCoin, diğer çoğu altcoin’den farklı olarak, özellikle gerçek dünyada aynı fiat para biriminin kullanılması amacıyla geliştirilmektedir. Avrupa’daki tüccarları ve perakendecileri ödeme ağ geçitleri aracılığıyla ERC ağına entegre etmeyi planlıyor. ERC, kripto para birimlerinin mevcut ekonomimize entegrasyonunu teşvik etmek için adımlar atan ilk kripto paralardan biridir. ERC bunu, siviller ve hükümet arasında ERC gibi kripto para birimlerinin benimsenmesini ve kullanılmasını teşvik etmek için Belçika’da bağımsız bir kripto para savunucuları lobisi kurarak başardı.
  2. Yeni ve büyüyen bir kripto para – Çoğu altcoin çok eski, neredeyse BTC veya ETH kadar eski olsa da, ERC nispeten yenidir. Ayrıca birçok revizyonundan sonra, eski ve hatalı kod tarafından tıkanmayan bir kod tabanı lüksüne sahiptir. Diğer projelerdeki geliştirme süresinin çoğu, çok eski olan koddaki hataları gidermeye ve daha yeni güncellemelerin ve eklemelerin eski kod tabanının işlevselliğini bozmamasını sağlamaya gider. Karşılaştırıldığında, ERC kod tabanı çok daha hafiftir ve yapılandırılması ve geliştirilmesi daha kolaydır. Bu da onun daha kısa güncelleme döngüleri ve çok daha sorunsuz bir yükseltme süreci sağlar.
  3. Yenilikçi özellikler – Güçlü zorluk yeniden ayarlama algoritması ve fikir birliği mekanizması gibi benzersiz ERC teknolojisi, onu çoğunlukla daha büyük bir paranın kod tabanını kopyalayan diğer altcoinlerden çok farklı kılar. FinanceCloud API gibi tanıtılması planlanan yenilikçi özellikler, ERC’yi diğer birçok jenerik altcoinin önüne koydu.

EuropeCoin’e Yatırım Yapmalı Mısınız?

  1. Yeni geliştirme ekibi ve yenilenen gücü ile EuropeCoin, sık sık güncelleme yapma konusunda çok aktif olmuş ve sadık bir kullanıcı tabanı kazanmıştır. ASIC direncine sahip CPU dostu bir algoritma gibi şeyler de fiyatlarda gelecekteki potansiyel artışta temel faktörlerdir.
  2. Bununla birlikte, birden fazla revizyon geçmişi, onu Gulden (NLG) gibi diğer, daha tutarlı, konum tabanlı altcoinlerden biraz daha az güvenilir kılar.
  3. Herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmak, onların doğal değişken doğasına tabidir. Bununla birlikte, ERC’nin Avrupa sakinlerine benzersiz çekiciliği ve Avrupa ekonomisine kripto para birimleri aracılığıyla yatırım yapmak isteyenlerin olası ilgisi, yatırım için ilginç bir değerlendirme haline getiriyor.