Yeni Başlayanlar İçin ItBit Rehberi: ItBit Borsası Nedir ve Nasıl Kullanılır?

GİRİŞ Bazı kripto para birimi borsaları, dünyanın fiat para birimleri ile kripto para birimleri dünyası arasında bir geçit görevi görürken, diğerleri yalnızca bir kripto para ile başka bir kripto para takas edebileceğiniz yerlerdir

ItBit-borsası-nedir-temel-rehber-coin-bilgi

GİRİŞ

Bazı kripto para birimi borsaları, dünyanın fiat para birimleri ile kripto para birimleri dünyası arasında bir geçit görevi görürken, diğerleri yalnızca bir kripto para ile başka bir kripto para takas edebileceğiniz yerlerdir.

Kripto ticareti hakkında okurken karşılaşmış olabileceğiniz isimlerden biri de ItBit Borsası. Bu rehber yazıda, itBit’in tüm yönlerini ele alacağız ve ItBit’in sizin için doğru olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacağız. Şimdi bu ItBit borsası incelemesine ayrıntılı olarak bakalım.

Genel Bakış

Yasal isim ItBit Exchange
Merkez New York City, ABD
CEO Charles Cascarilla
Kuruluş Yılı 2013
Borsa Türü Merkezileştirilmiş
İşlem Ücretleri  Maker: %0.00 / Taker: %0.20
Para Yatırma Yöntemleri Cryptocurrency, Banka havalesi
Desteklenen Kriptolar Bitcoin (XBT), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM), Paxos Standard (PAX) ve daha fazlası
Fiat USD, Euro ve Singapur Doları
Müşteri servisi E-posta ve Telefon
Ticaret Seçenekleri Spot Ticaret ve Marjin Ticareti

ItBit Nedir?

ItBit, tezgah üstü (OTC) hizmeti de dahil olmak üzere kripto para birimi alım satım hizmetleri sunan bir Bitcoin borsasıdır. Şirket 2013 yılının Kasım ayında piyasaya sürüldü ve merkezi New York’ta bulunuyor. Singapur’da uluslararası bir ofisleri var ve Singapur doları cinsinden ücretsiz para yatırma ve çekme imkanı da sunuyorlar.

ItBit, Bitcoin’lerin fiat para birimine karşı ticareti için oldukça saygın bir kripto para borsasıdır. Borsa, yüksek likidite ve büyük alım satımlarla faaliyet gösterdikleri için kendilerini kurumsal ve profesyonel yatırımcılar için uygundur.

ItBit Exchange artık New York eyaletinde bir banka olarak tamamen düzenleniyor ve bu da 50 eyaletin tamamında döviz hizmetleri sunmalarına izin veriyor.

ItBit Exchange Hizmetleri

  1. ITBIT API: ItBit, kripto varlıkları piyasa verilerini ticaret veya yatırım programlarınıza entegre etmek için çeşitli API’ler sunar. FIX API, kurumlara ve yüksek frekanslı yatırımcılara yöneliktir. Market Data API’si, ItBit’in sipariş defterlerine, fiyatlandırma verilerine ve ticaret verilerine erişmek için kullanılır. REST API, algoritmik ticaret veya algoritmik piyasa analizi için tam ticaret işlevselliği sunar
  2. ITBIT COINS: ItBit borsasında, ABD doları (USD), Euro (EUR) ve Singapur doları (SGD) ile Bitcoin (XBT) satın alabilirsiniz. OTC Bitcoin alımları ETH, BCH, LTC, XLM, PAX, BUSD, PAXG ve USDT ile yapılabilmektedir.
  3. OTC TİCARET MASASI: ItBit, fiat para birimleri ve diğer bazı kripto para birimleriyle Bitcoin satın almak için tezgah üstü bir ticaret masası sunar. İşlemler genellikle hızlıdır; çoğu bir gün içinde yerleşir. Sabit bir işlem ücreti vardır ve para çekme ücreti yoktur.
  4.  FDIC SİGORTASI: FDIC, tüm hesapların 250.000 $ ‘a kadar sigortalı olduğu anlamına gelir. ItBit, yatırımcıları ve traderları izlemek ve korumak için büyük çaba sarf etti ve borsa için risk oluşturan sorunları ele aldı.

ItBit Ücretleri ve Limitleri

% 0.20 alıcı ücreti ve %0 yapıcı ücreti vardır. 25 BTC’nin üzerinde büyük blok büyüklüğünde alım satım yapanlar için özel ItBit değişim ücretleri mevcuttur. Para yatırma söz konusu olduğunda, USD Havale’nin ABD’den 10 ABD Doları ve diğer ülkelerden 40 ABD Doları tutarında bir ücreti vardır. SWIFT para yatırma ücreti 40 $ + acente ücretidir.

ACH üzerinden ABD doları para çekme işlemi ABD vatandaşları için 3000 ABD dolarına kadar ücretsizdir. 3000 ABD dolarının üzerindeki işlemler için 20 ABD doları ücret uygulanır. Uluslararası Banka Havalesi ücreti 40$ ‘dır. SWIFT transferleri de 40$ artı üçüncü tarafa ödenen aracı ücretler olarak ücretlendirilir.

Singapur Doları ve Bitcoin para çekme işlemleri ücretsizdir. Para çekme limiti varsayılan olarak günlük 2.50$ ve aylık 15.000 $ olarak ayarlanmıştır.

ItBit Destekli Para Birimleri

ItBit, üç fiat para birimini destekler:

  • Amerikan Doları
  • Euro
  • Singapur doları

ItBit tarafından desteklenen kripto para birimleri aşağıda listelenebilir:

  • Bitcoin (XBT)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Stellar Lumens (XLM)
  • Paxos Standard (PAX)
  • PAX Gold (PAXG)
  • Binance USD (BUSD)

ItBit Mobil Uygulaması

Temiz ve kullanıcı dostu tasarımı sayesinde ItBit’in kullanımı kolaydır. Mobil kullanım için optimize edilmiş olmasına rağmen, henüz Android veya iOS için mevcut bir uygulama bulunmamaktadır.

ItBit’e Nasıl Kayıt Olunur?

Adım 1: ItBit resmi web sitesini ziyaret edin ve ” Kaydol” seçeneğini tıklayın.

Adım 2: Bir e-posta adresi ve şifreyi ayarlamanız gerekecektir.

Adım 3: Bir sonraki adım, e-posta adresi aracılığıyla onaylamadır.

Adım 4: Onay yapıldığında, web sitesi, Google Authenticator uygulamaları aracılığıyla gerçekleştirilebilecek çok faktörlü bir kimlik doğrulama ayarlamasını gerektirir.

Adım 5: Bu adım, kişisel verilerin, belge fotoğraflarının ve yüz fotoğrafının sağlanmasını gerektirir. Doğrulamadan sonra, kullanıcı itBit platformunu kullanmakta serbesttir.

ItBit Artıları ve Eksileri Nelerdir?

 Artıları

  • İyi likidite ve rekabetçi ücretler
  • Yüksek güvenlik seviyesi
  • BTC’yi soğuk depoda tutar
  • ABD’nin 50 eyaletinin tamamında mevcuttur
  • Tüm hesaplar için FDIC sigortası mevcuttur

 Eksileri

  • Marj ticareti ve kısa satış yok
  • Bitcoin ticareti yapılabilen tek varlıktır
  • Sınırlı ticaret türleri ve seçenekleri
  • Mobil uygulama yok
  • ACH transferi yok

Son Düşünceler

Sonuç olarak itBit, büyük miktarlarda parayla uğraşan profesyonel yatırımcılar için harika bir kripto para borsasıdır. Değişim platformu ItBit, Amerika Birleşik Devletleri’nde lisanslanmıştır ve düzenlenmiştir. Bu nedenle, yatırımcıların fonlarının güvende olması garanti edilir ve sağlanır.

Ücretleri rekabetçidir ve ticaret platformunun likiditesi tüm döviz çiftlerinde iyidir. Nihayetinde, itBit, rutin olarak 100 BTC’nin üzerinde değerde alım satım yapanlara veya ayda 2500 BTC’den fazla alım satım yapanlara özellikle cazip geliyor.