Bilimsel Araştırmaları Kripto ile Finanse Eden Einsteinium Nedir?

GİRİŞ Einsteinium, Bitcoin’e benzer bir eşler arası ve Proof of Work kripto para birimidir

Einsteinium-nedir-temel-rehber

GİRİŞ

Einsteinium, Bitcoin’e benzer bir eşler arası ve Proof of Work kripto para birimidir. Ön madencilik ve ICO olmadan yaratılmıştır. Gelecek için faydalı olduğu düşünülen bilimsel, teknolojik ve blok zinciri projelerine finansman sağlamak için tasarlanmıştır. Özünde Bitcoin ile oluşturulmuş bir hayır fonu gibidir.

Ancak, Einsteinium bu amaçlara gerçekten ulaşabilir mi?

Bu Einsteinium incelemesinde size proje hakkında merak edilenleri vereceğiz. Ayrıca EMC2 tokenın uzun vadeli benimsenme potansiyeline de bir göz atacağız.

Einsteinium Nedir? Neyi Amaçlamaktadır?

Einsteinium başlangıçta 2014’te oluşturuldu, ancak kurucu üyeler kısa süre sonra projeyi terk etti ve mevcut yönetim kurulu tarafından alınan 2016 yazına kadar yönetimden kaldırıldı. Yeniden hayata geçtikten sonra kurulun attığı ilk adımlardan biri, Einsteinium Vakfı’nı Kanada’nın Montreal kentinde ilk blockchain tabanlı kar amacı gütmeyen kuruluş yapmaktı.

Einsteinium Vakfı, hayırsever fonları desteklemek, dağıtmak ve projeler seçmek için kurumsal bir merkez haline gelmeyi amaçlamaktadır. Vakıf, Proof of Work madencilik sistemi kapsamında blok ödüllerinin %2,5’ini alır ve bunu projeleri finanse etmek için kullanır. Fonlar bölünmüş durumda,%2’si bilimsel araştırmaya, diğer %0,5’i pazarlama ve bağışlara gidiyor.

Einsteinium Ekibi Kimlerden Oluşuyor?

Yukarıda bahsedildiği gibi, orijinal Einsteinium ekibi projeyi 2014’te terk etti. Biraz zaman aldı, ancak 2016 yazında bir yönetim ekibi yeniden kuruldu ve o zamandan beri Einsteinium projesine rehberlik etmeye ve büyütmeye devam ediyorlar.

Bu yeni üyelerden biri, neredeyse tüm ekip üyelerinin ayrılmasının ardından Eylül 2014’te Einsteinium projesine katıldığında üniversite Bilgisayar Bilimleri öğrencisi olan Jonathan Lauziere idi. Einsteinium Vakfı’nda yönetim kurulu üyesi ve Sayman olarak görev yapmaktadır.

Sırada, seri bir girişimci ve kripto para birimlerinde erken yatırımcı olan Malden Trifunovic var. Önceden bir yazılım danışmanlığı işinin kurucusuydu, ancak şimdi Einsteinium Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Kendisi mikroişlemci tasarımında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Altı yönetim kurulu üyesinden üçüncüsü Vladan Bozilovic. Yönetim kurulu üyesi olmasının yanı sıra, projenin BT lideri olarak da görev yapıyor. Kariyerine yazılım geliştirici olarak başladı ve yazılım yaşam döngüsünün tüm aşamalarında deneyim kazandı. Uzmanlığı, mobil ve web teknolojisinden veri yapılarına ve ağlarına kadar uzanmaktadır.

Einsteinium Vakfı’nın dördüncü yönetim kurulu üyesi ve Baş Strateji Uzmanı ise Ben Kurland‘dır. Ben Kurland bir aktör ve blok zinciri meraklısıdır. Ancak Einsteinium Vakfı’na katılmadan önce bir finansal aracılık şirketinde yönetici ortak olarak çalışıyordu.

Baş İş Geliştiricisi ve beşinci yönetim kurulu üyesi, projeye yatırım analizi deneyimi getiren Alex Micic‘tir. Önemli danışmanlık, strateji, kurumsal finansman, iş geliştirme ve yatırım yönetimi deneyimine sahiptir.

Einsteinium yönetim kurulunun altıncı ve son üyesi ve Einsteinium’un geliştirilmesi için Proje Koordinatörü görevini üstlenen  Ryan Wright. 2013’ten beri blok zinciri projelerinde yer aldı ve Ağustos 2017’de Einsteinium Vakfı’na katıldı.

EMC2 Token Nasıl Satın Alınır?

Einsteinium yalnızca az sayıda borsada mevcuttur. En büyük ticaret hacmi Upbit’tedir, bu nedenle Einsteinium satın almak istiyorsanız en iyi seçeneğiniz budur. Büyük ticaret hacmine sahip bir diğer borsa da BCEX.

Bittrex’te mütevazı bir ticaret hacmi de var. Einsteinium web sitesi ayrıca TradeSatoshi ve DigitalPrice’da listelenen EMC2 parasını gösterir. Bu doğrudur, ancak her iki borsada da işlem hacmi yoktur.

Upbit’in fiyat üzerindeki büyük etkisi, EMC2 ticareti için oldukça risklidir. Bunun nedeni, Kore pazarının FUD ve haber akışına çok daha duyarlı olduğunun iyi bilinmesidir . Bu, fiyatın rakip kripto paralardan çok daha değişken olacağı anlamına gelir.

Sınırlı değişim kapsamı, Upbit’in EMC2 tokenlerini listeden çıkarması durumunda ek likidite riski oluşturabilir. Ancak, Kore pazarındaki talep göz önüne alındığında, listeden çıkarma bu aşamada hala olası olmayan bir senaryo.

Einsteinium Saklama

EMC2 tokenlerinizi aldıktan sonra, onları saklamak için güvenli bir cüzdan bulmak isteyeceksiniz. Paralarınızı bir borsada tutmak, herhangi bir borsa saldırısı durumunda oldukça risklidir.

Cüzdanlarda en iyi seçim, Einsteinium web sitesinde bulunan resmi Einsteinium cüzdanı olacaktır. Ayrıca yakın zamanda, yalnızca Android cihazlar için bir mobil EMC2 cüzdanı değil, aynı zamanda arkadaşlarınızla bağlantı kurabileceğiniz eğlenceli bir sosyal platform olan Weeee Cash’i de piyasaya sürdüler.

Son olarak Coinomi’nin cüzdanlarında EMC2 desteği de var. Coinomi, hem masaüstü hem de mobil cüzdanı olan üçüncü taraf bir cüzdan geliştiricisidir. Cüzdan ayrıca 500’den fazla diğer coin’i de destekler, bu da EMC2 tokendan daha fazlasını saklayabileceğiniz anlamına gelir.

EMC2 tokenlarınızı saklarken göz önünde bulundurmanız gereken bir şey, Coinomi cüzdanının açık kaynaklı olmadığı halde Einstienium cüzdanlarının olduğu. Bazı kripto para uzmanları, kapalı kaynaklı cüzdanlar yerine açık kaynaklı cüzdanları kullanmayı tercih ediyor.

Son Düşünceler

Einsteinium, blockchain alanında tamamen benzersizdir. Hayırsever bağışları finanse etmek için kripto para birimini kullanan başka bir proje yoktur ve ekip yaptıkları iş için alkışlanmalıdır. Zaten Einsteinium Vakfı, katkılarıyla bilimsel araştırmalarda fark yaratmayı başardı.

Token en iyi yatırım olmasa da, sadece Einsteinium Vakfı’nın misyonunu desteklemek için satın almaya değer. Hepsi birlikte ele alındığında, Einsteinium hakkında söylenecek gerçekten olumsuz bir şey yok. İyi bir misyonu olan iyi bir proje ve şimdiden harika şeyler başarıyor. Hayırseverliğe ve bilimsel uğraşlara inanıyorsanız EMC2’ye yatırım yapabilirsiniz.