Selfkey (KEY) Nasıl Alınır? KEY Satın Alma Rehberi

Selfkey Nedir


Selfkey Nedir?

Selfkey, bireylerin ve kuruluşların kimliklerini tam olarak kontrol etmelerini sağlayan, kendi kendini idare eden bir kimlik yönetimi platformudur. Proje geliştiricileri Self-Sovereign Identity (SSID) olarak bilinen bir kavramdan yola çıkarak Selfkey’i bunun etrafında şekillendirdiler.

SelfKey vakfı projeyi yönetiyor ve kendi kendine egemen kimlik ilkelerine dayalı olarak yönetmeyi başarıyor. Başka bir deyişle, ağ kullanıcıları için hassas verileri depolayarak ve yöneterek riski en aza indirmektedir.

İnternet dünyayı daha küçük bir yer haline getirdi. Birkaç kelime ve bir tuş ile sadece birkaç saniyede dünyanın her yerine mesaj gönderebilirsiniz. Bu açıkça birçok açıdan daha kolay bir yaşam anlamına gelse de, modern insan için yeni bir dizi sorunu da beraberinde getiriyor.

Örneğin kimlik hırsızlığı dünya çapında büyüyen bir sorundur. Federal Ticaret Komisyonu ve özel danışmanlık grubu Javelin’in sonuçları, ABD’deki dolandırıcılık mağdurlarının yalnızca 2017’de %8 arttığını ortaya koyuyor. Pek çok kişi tarafından teknoloji devriminin aktörleri olarak kabul edilen Facebook ve Google’dan gelen son veri sızıntıları da veri hırsızlığı sorununa yardımcı olmadı. Selfkey bu noktada devreye giriyor ve kullanıcıların kendileri istemezlerse verilerinin paylaşılmasının önüne geçiyor.

Bu yazımızda Selfkey coin nasıl alınır, platformun kendi tokeni KEY nereden alınır göz atacağınız.

KEY Nasıl Satın Alınır?

Selfkey coin’leri genellikle yerel borsalarda listelenmiş durumda değil bu nedenle global çapta kullanılan bazı borsalar üzerinden satın almanız gerekebilir. KEY sadece büyük kripto paralar karşılığında işlem görmektedir. Bu sebeple listelendiği borsalara bu kripto paralar ile geçiş yapılabilir.

KEY Listeleyen Bir Borsada Hesap Açın

Eğer yerel kripto para borsanızda KEY listelenmemişse aşağıdaki tablomuzdan faydalanarak borsalardan birinde üyelik açabilirsiniz. Üyelikler günümüzde oldukça hızlı açılmakta ve kullanıcılardan sadece temel bilgiler istenmektedir. Hesabınızı oluşturduysanız ve hesabınıza para yatırdıysanız sadece birkaç adımda satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Satın Alma İşlemini Gerçekleştirin

Borsanızın arama kısmına alacağınız kripto paranın sembolünü yazarak bulabilirsiniz. Bu durumda KEY yazdığınızda karşınıza KEY’in listelendiği çiftler çıkacaktır. Bunlardan size uygun olanı seöip aşağıdaki sekmeye geçebilirsiniz. Aşağıda miktar ve fiyat gibi ibareler yer alır bu kısmı da doldurduktan sonra işlemi tamamlamış olursunuz.

Key tokenleri işlem çiftlerini bulmak adına arama kısmına KEY yazabilirsiniz.

Nereden Alınır?

KEY tokenlerinin listelendiği borsalar ve işlem çiftleri aşağıda belirtildiği gibidir. Bazı borsalarda yeterince likidite ve hacim görünmediği için listeye dahil edilmemiştir.

Borsa Parite Toplam Yaklaşık İşlem Hacmi
Binance KEY/USDT KEY/ETH %10,66
Pionex KEY/USDT %67,62
Bilaxy KEY/ETH %20,21

Genel Bakış

KEY tokenleri hakkında bilgileri aşağıdaki tablomuzda görebilirsiniz.

Coin Sembolü KEY
Toplam Arzı 5,999,999,954
Dolaşımdaki Miktarı 4,640,000,000
En Yüksek Fiyatına Ulaştığı Tarih 20 Haziran 2018
En yüksek Fiyatı $0,052
Endüstri Veri gizliliği
Token kullanım alanı Platform içi değişim aracı
Bulunduğu Ağ Ethereum

Selfkey’in Geleceği

Proje, kullanıcı verilerini korumaya odaklanan bir DeFi platformu olan KeyFi olarak da bilinen SelfKey Exchange Marketplace’i tartışmaya başladığında, Şubat ayı başlarıydı ve alım satım etkinliği ve topluluk heyecanı artmaya başlamıştı.

18 Şubat’ta SelfKey, KeyFi platformu kimlik doğrulamasını tamamlayan kullanıcılara bir airdrop ile token dağıtılmasının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Geliştirici ekip ayrıca, Şubat ve Haziran ayları arasında, uygun şartları karşılayan KEY sahiplerinin KEYFi tokenlerini alma fırsatına sahip olacağı devam eden bir airdrop’u da açıkladı.

Airdrop açıklamalarının ardından, DeFi kullanıcıları gizlilik odaklı platforma daha fazla ilgi göstermeye başladıkça ticaret ve Twitter hacimleri gözle görülür şekilde arttı.

21 Şubat’ta zirveye ulaşan ilk fiyat kırılmasının ardından KEY, merkezi olmayan finans sektörünün tamamı token fiyatlarında ve protokol aktivitesinde bir gerileme gördüğü için 9 Mart’a kadar süren bir gerileme dönemine girdi.