SUN (SUN) Nasıl Alınır? Sun Satın Alma Rehberi

SUN Nedir


SUN Nedir?

SUN (SUN), blockchain ağı TRON (TRX) üzerinde merkezsiz finansın (DeFi) daha da geliştirilmesi için tasarlanmış bir kripto para birimidir.

“TRON’daki en önemli Bitcoin eşdeğeri” olarak tanımlanan SUN, TRON’un TRC-20 tokenleri standardında çalışan gönüllü bir projedir. Özel bir topluluk, işlemleri akıllı sözleşmeler aracılığıyla yönetir. SUN’un kurulum için madencilik aşaması, Eylül 2020’nin başında başladı ve resmi lansmandan iki hafta önceye kadar sürdü. Katılımcılar, SUN için ödüller ve yönetim hakları kazanmak için TRON’un TRX tokeni veya diğer TRC-20 tokenlerini stake ederek katılımda bulundular.

SUN, TRON ile yakından ilişkilidir ve dikkat çekici bir şekilde TRON’un kurucusu Justin Sun’ın soyadını taşır. Justin Sun kripto para birimi topluluğunda tanınmış bir kişidir, TRON’u sürekli olarak tanıtması ve Sun’ın 4,5 milyon dolar ödediği bir öğle yemeğinde Warren Buffett ile kripto paraları tartışmasıyla kendinden söz ettirdi.

Justin Sun, SUN’ı herkese açık bir şekilde tanıttı ve geliştiricilerinin kimlikleri resmi olarak açıklanmasa da, operasyonları ve büyümesi için özel bir topluluk görevlendirildi. DeFi doğasına uygun olarak, tüm faaliyetler ve güncellemeler topluluk yönetimi prosedürlerine uygun olarak akıllı sözleşmeler üzerinde yürütülmeye başlandı.

SUN’ın teknik incelemesi bunu bir “sosyal deney” olarak adlandırıyor ve geleceğe yönelik planlar, tokenin “merkezi olmayan borç verme, sigorta, likidite, istikrarlı paralar, vb. yerlerde kullanılabileceğini” belirtiyor. Bu yazımızdan SUN coin nasıl alınır inceleyeceğiz.

SUN Nasıl Satın Alınır?

SUN tokenleri bazı popüler borsalarda listelenmiş durumda bu sebeple satın alması oldukça kolay. Ancak fiat para birimleri kullanmıyorsanız farklı borsalara geçiş yapmanız gerekebilir. Bunun için hem giriş borsanızda hem de SUN’ın listelendiği bir borsada hesabınızın bulunması gerekiyor. Böylece iki hesap arasında transfer yapabilirsiniz.

SUN Listeleyen Bir Borsada Hesap Açın

Yatırım yapacağınız yönteme ya da kripto paraya göre borsa seçtiyseniz bu borsada bir hesap açmalısınız. Borsalarda genellikler birkaç adımda yeni hesap açabilirsiniz. Borsalar genellikle temel kişisel bilgiler ve iletişim bilgisi talebinde bulunurlar.

Satın Alma İşlemini Gerçekleştirin

Satın alma sayfalarına geldiğimizde etkileşime geçebileceğimiz birkaç kutucuk vardır. Bunlar Kripto para arama, satın al ve sat kısımlarıdır. Biz satın alım yapacağımız için bize uygunun olan limit ya da piyasa seçeneğini seçerek ilerleyeceğiz. Ardın fiyatı girdiğinizde işlem tamamlamış olursunuz.

Sağ üstte arama kısmından tokeni bulabilir, sağ alttaki kutucuktan satın alım yapabilirsiniz.

SUN Nereden Alınır?

SUN tokenlerinin listelendiği borsaları aşağıdaki listemizde görebilirsiniz.

Borsa Parite Toplam Yaklaşık İşlem Hacmi
Binance SUN/USDT %64
Gate.io SUN/USDT %0,20
KuCoin SUN/USDT %0,12
OKEx SUN/USDT %12,87
OKEx SKL/USDT %12,31
BKEX SKL/USDT %1,30

Genel Bakış

Sun tokenleri hakkında genel bilgileri aşağıda görebilirsiniz.

Coin Sembolü SUN
Toplam Arzı 19,900,730,000
Dolaşımdaki Miktarı 4,972,136,000
En Yüksek Fiyatına Ulaştığı Tarih 23 Haziran 2021
En yüksek Fiyatı $0,027
Endüstri DeFi
Token kullanım alanı Platform için işlemler, staking
Bulunduğu Ağ Tron

SUN’ı Eşsiz Yapan Nedir?

SUN’ın temel amacı, merkezi olmayan bir internet ekosistemi oluşturmayı amaçlayan TRON protokolüne destek olmaktır.

SUN, özellikle DeFi’ya odaklanır ve blockchain’e entegre yardımcı olur. Bu nedenle işlevi, DeFi platformlarının yerel tokenlerini taklit etmektir ve kullanıcıları diğer kripto paraları stake ettikleri ve yönetim prosedürlerine dahil ettikleri için ödüllendirir. Tokenin kitlesiti elbette mevcut TRON kullanıcıları ve DeFi staking ve ilgili faaliyetlere aşina olanlar olacaktır.

SUN’ın lansman ayı olan Eylül 2020’den itibaren karlılık bir soru işareti gibi görünüyor. Teknik incelemeye göre, geliştiriciler “adil” token dağıtımına önem verdi ve herhangi bir fon kabul etmedi, kendilerine veya TRON ekip üyelerine herhangi bir SUN ayrılmadı. Bu durum 2017’de ICO’larla 70 milyon doların üzerinde para toplayan TRON’un aksine bir strateji izledikleri anlamına geliyor.