Origin Protocol (OGN) Nasıl Alınır? OGN Satın Alma Rehberi

Origin Protocol Nedir


Origin Protocol Nedir?

Origin, eşten eşe  pazaryerlerinin ve e-ticaret uygulamalarının oluşturulmasını sağlayan açık kaynaklı bir platformdur. Origin platformu, başlangıçta küresel paylaşım ekonomisini hedefleyerek, kısmi kullanım mal ve hizmetlerinin (araba paylaşımı, hizmet tabanlı görevler, ev paylaşımı vb.) alıcı ve satıcılarının merkezsiz, açık web üzerinde işlem yapmalarına olanak tanıyor.

Ethereum blockchain’ini ve IPFS kullanarak, platform ve topluluk katılımcıları, geleneksel aracılar olmadan hizmetlerin ve malların oluşturulması sağlayabiliyor.  Aynı zamanda kullanıcılar eşler arası bir şekilde etkileşime girebiliyor. Origin’in ana ürün teklifi, ekosistemdeki birçok farklı uygulamaya güç sağlayan Origin platformudur. Proje Platformun ilk sürümünü Ekim 2018’de Ethereum Mainnet’te yayınladı ve o zamandan beri özelliklerini birkaç kez yükseltti.

Origin Platformu, protokol katmanındaki bir dizi akıllı sözleşmeden, kurum içi ve üçüncü taraf uygulama oluşturmaya izin veren aracı API’lardan ve son kullanıcıların ağ üzerinde satın almak/satmak için ara yüz oluşturduğu uygulama/UX katmanından oluşur. Platformun bileşenleri modüler olacak şekilde tasarlanmıştır ve Origin, diğer geliştiricileri, e-ticaret tüccarlarını ve pazar yeri operatörlerini çeşitli iş kullanım durumları için kendi uygulamalarını yaratmaya teşvik eder. Origin, Ethereum ve IPFS üzerine kuruludur ve Origin tokenleri (OGN), ERC-20 standardına sahip tokenlerdir.

Origin Protocols’ün temel amacı yeni internette açık ve ücretsiz hizmet alışverişini teşvik etmektir. Protokol, gerçek eşler arası ticarete olanak tanıyan eşler arası pazar yerleri oluşturmak için bir platform sağlar. Platform başlangıçta küresel paylaşım ekonomisini hedefliyor, çünkü Uber, Airbnb, Doordash, GetAround ve TaskRabbit gibi pazar yerlerinden alınan ücretlerin yaklaşık 40 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Origin Protocol, bu aracıları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

Bu büyük ölçekli ticaret ağı ayrıca şunlara da olanak sağlayacak:

  • Daha Düşük Ücretler: Airbnb, ev sahiplerini ücretlerde %3-14 arasında ücretlendirir ve Uber’in reklamı yapılan %25 komisyon oranı, sürücülerine aktarılan ek ücretler hesaba katıldığında aslında çok daha yüksektir. Bu aracıları kaldırmak, alıcıları/satıcıları çok fazla masraftan kurtarabilir.
  • Artan erişim: Piyasalara herkes, hatta banka hesabı olmayan nüfus bile erişilebilir. Herkes sadece telefonları ile pazara erişebilir.
  • Daha iyi teşvikler: Platform, yeni kullanıcıları yönlendirerek, uygulamalar ve güvenlik altyapısı oluşturarak, işlemleri yönlendirerek ve listeleri tanıtarak büyümesine katkıda bulunan davranışları ödüllendirir.
  • Sansür direnci: Platform, insanların birbirleriyle güvene dayalı olmayan bir şekilde işlem yapmaları için araçlar oluşturarak tek hata noktalarını ortadan kaldırır. Bu, bu pazar yerlerini kapatmayı da çok zorlaştırıyor.

Bugün, şu anda aktif olarak geliştirilmekte olan birden fazla sektöre özgü DApp (örneğin, ev paylaşımı veya hizmet sektörlerinde) olmasına rağmen, bir birincil Origin pazaryeri merkezi olmayan uygulaması (DApp) bulunmaktadır. Ayrıca Brave, Kyber, Solana, DShop’ta ürün satan Contentos ve Origin Marketplace’te araç kiralama, tatil evi kiralama, sanat ve kıyafet gibi Origin Platformunda çalışan birçok üçüncü taraf uygulaması da bulunmaktadır. Buradaki fikir, satıcıların listeler oluşturabilmesi, tekliflerinin kullanılabilirliğini ayarlayabilmesi ve ödeme kabul edebilmesidir. Alıcılar, Origin DApp’te sunulan tüm mal ve hizmetlerin tam bir dizinine göz atabilir. arama yapabilir ve en önemlisi satın alma yapabilir.

Geliştirici kitaplıkları ile kullanımı kolay bir Javascript kitaplığı, geliştiricilerin dakikalar içinde merkezi olmayan bir pazar yeri oluşturmasına olanak tanır. Açık kaynak protokollerinin yer aldığı Origin protokolleri, kullanıcı kimliği, listeleri yayınlama ve eşler arası işlemler dahil olmak üzere birçok pazar yeri özelliği için açık kaynak standartlarını kapsar. Protokoller ayrıca, pazaryeri sözleşmesindeki kullanıcılar, listeler ve diğer verilerden oluşan açık ve paylaşılan bir veri katmanı içerir.

OGN Nasıl Satın Alınır?

OGN birçok kripto para borsasında listelenmiş durumda. Bu merkezi borsalar üzerinden ya da Uniswap gibi merkezsiz borsalardan satın alınabilir. Ancak öncelikle farklı bir kripto para satın almanız gerekebilir çünkü yerel borsanızda OGN doğrudan fiat para birimleriyle listelenmemiş olabilir. Be sebeple öncelikle satın alma işlemlerinde popüler kullanılan BTC, ETH ya da USDT gibi bir kripto para ile geçiş yapmanız gerekebilir.

OGN tokenlerinin zaman içerisinde piyasaya sürülme planı.

OGN Listeleyen Bir Borsada Hesap Açın

OGN listeleyen borsaları aşağıda görebilirsiniz. Eğer bu borsalardan birinde hesabınız bulunmuyorsa öncelikle bir hesap edinmeniz gerekiyor. Hesap oluşturmak adına temel ve iletişim bilgilerinizi kullanabilirsiniz. Ardından Borsa hesabınıza para yatırarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Satın Alma İşlemini Gerçekleştirin

OGN satın almak için borsanızda OGN’yi aratabilirsiniz. Böylece karşınıza OGN tokenlerinin listelendiği işlem çiftleri çıkacak. Kendi tercihinize göre bu seçeneklerden biriyle alım yapabilirsiniz. Borsalar limit, piyasa gibi satın alım seçenekleri sunarlar bunları kullanarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

OGN Nereden Alınır?

OGN listeleyen borsalar ve işlem çiftleri aşağıda sıralanıyor:

Borsa İşlem Çiftleri Toplam Yaklaşık İşlem Hacmi
Binance OGN/USDT OGN/BTC OGN/BNB %52,21
Huobi Global OGN/USDT %4,5
Paribu OGN/TRY %1,12
Pionex OGN/USDT OGN/BTC %6,12

Genel Bakış

OGN tokenlerine genel bakış aşağıdaki gibidir. Bazı veriler zaman içerisinde değişikliğe uğrayabilir:

Coin Sembolü OGN
Toplam Arzı 1,000,000,000
Dolaşımdaki Miktarı 349,333,873
En Yüksek Fiyatına Ulaştığı Tarih 8 Nisan 2021
En yüksek Fiyatı $3,11
Endüstri Paylaşım ekonomisi
Token kullanım alanı ödemeler, platform içi
Bulunduğu Ağ Ethereum