Moeda Loyality Points Coin (MDA) Nasıl Alınır? MDA Satın Alma Rehberi

Moeda ve Moeda Sadakat Puanları nedir


Moeda ve Moeda Sadakat Puanları nedir?

Sürdürülebilir kalkınma hedefini gerçekleştirmek için 2017 yılında Birleşmiş Milletler hackathon’unda başlatılan Moeda, etki projeleri olan girişimciler için bir finansman yöntemidir. Dünya bankalarından mahrum kalmış insanlarına, sosyal açıdan bilinçli yatırımcılara ve girişimcilere yardım etmek için tasarlanmış, kooperatif, blockchain tabanlı bir bankacılık sistemidir. Moeda proje adı, Portekizce’de “madeni para” anlamına gelen bir kelimeden gelmektedir.

Dünya Bankası’nın verilerine göre, dünyada yaklaşık 2 milyar insan ya hala banka hesabından yoksun, ya da finansal hizmetlere erişemiyor. Bazı isimler de geleneksel finans sistemlerinin dışında tutuluyor. Moeda’nın web sitesine göre dünya nüfusunun yaklaşık %38’i bankalarının yetersiz olduğunu belirtiliyor. Eksik finansal yapılar, bu alanlarda ekonomik büyümeyi sert bir şekilde sınırlayan ciddi sonuçlara sahiptir.

Temel olarak Moeda, aracılar olmadan eşler arası ödemeler sunan bir ödeme ağıdır. Dünyanın gelişmekte olan bölgelerindeki çiftçilere, topluluklara ve dezavantajlı girişimcilere havaleleri ve mikro kredileri kolaylaştırır. Projenin amaçlarından biri, dışlanmış toplulukların çıkarlarını adil ve sürdürülebilir bir şekilde teşvik etmektir. Moeda’nın hedeflerine yaklaşan bir başka terim de etki yatırımıdır. Dünya Ekonomik forumuna göre, etki yatırımı hem finansal getiriler hem de olumlu sosyal ve çevresel etki arayan bir yatırım yaklaşımıdır. Moeda’nın faaliyetleri, hem yatırımcılar hem de sürdürülebilir kalkınma fikirleri bulan yerel aktivistler için etki yatırımının verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır.

Moeda’nın işbirliği ilkeleri, Dünya Kredi Birlikleri Konseyi (WOCCU) tarafından yönlendirilir. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Kurumsal gelişim ve kendi kendine yeterlilik.
  • Piyasaya göre tasarruf seferberliği.
  • Demokratik katılımın bir sonucu olarak finansal hizmetlere erişimin arttırılması.
  • Üyelerin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış ve yüksek geri ödeme oranları elde etmek için tasarlanmış kredi hizmetleri.
  • Kanıtlanmış finansal yönetim sistemleri ve kontrolleri aracılığıyla güvenlik ve verimlilik.
  • Yetkili bir yasal/düzenleyici çerçevenin geliştirilmesi için yardım.
  • Ortaklıkları kullanan kredi birlikleri arasında uluslararası değişim.
  • Tasarruf ve krediye erişim sağlayarak mikro işletme desteği.
  • Toplumsal cinsiyet konularında farkındalık yaratarak kadınları desteklemek.

Moeda’nın Özellikleri

Moeda’nın iş modeli dört ana bileşene dayanmaktadır:

  • Kayıtlı Dijital Token (MDA & MDABRL)
  • Eşler arası ödemeler için bir blockchain ağı.
  • Hizmetlere kolay erişim için web platformu ve mobil uygulama.
  • Özellikle kırsal, bankaların yetersiz olduğu bölgelerde yerel girişimcileri destekleyerek sürdürülebilir büyümeyi teşvik etme taahhüdü.

Son olarak, Moeda’nın işbirliği yapan bankacılığı, demokratik olarak kontrol edilen girişim yoluyla günlük ekonomik, sosyal, kültürel ihtiyaçları karşılamak için birleşmiş, merkezi olmayan özerk bir insan birliği olarak da tanımlanabilir.

Moeda Nasıl Çalışır?

İlk bakışta Moeda’nın hizmetleri, Kickstarter veya Indiegogo gibi sosyal yatırım platformlarının hizmetlerine benziyor ancak insani nedenlere odaklanıyor. Bununla birlikte uzun vadeli vizyon dünyanın her yerinde bankadan yoksun insanlar için Kiva, Alipay veya Paypal gibi şeffaf düşük maliyetli küresel bir ağ olmak öncelikli hedefler arasında.

Moeda’nın ekibi, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH’ler) için etkin kamu finansmanını zora sokan üç temel engeli ortadan kaldırmaya kararlı:

  • Etki yatırımlarına yönelik yetersiz şeffaflık, niş içindeki büyük portföyleri tahsis etmeyi ve yönetmeyi çok riskli hale getirdi.
  • Etkili ve şeffaf iletişim araçlarının olmaması nedeniyle borçlular için sermayeye yetersiz erişim. Moeda, proje durumunu belgelemek diğer topluluk üyeleriyle işbirliği yapmak ve bir itibar oluşturmak adına kolay bir yol sunuyor.
  • Tarihsel olarak daha yüksek proje başarı oranına rağmen kadın liderliğindeki projelere karşı toplumsal cinsiyet önyargısı.

Bu sorunlar, Moeda’nın ekosisteminin başarılı bir şekilde geliştirilmesi yoluyla çözülecektir.

Moeda’nın platformunun iki farklı portalı var – biri yatırımcılar için diğeri girişimciler için. Yatırım portalı, tohum projelerini listeler ve yatırımcıların projeleri finanse etmesine olanak tanır. Platformun girişimci tarafı, finansmana, işletme eğitimine ve piyasaya erişimi teşvik eder. Platformun özelliklerini kullanmadan önce her iki taraf da KYC/AML’yi geçmek zorundadır.

MDA Nasıl Satın Alınır?

MDA tokenleri bazı popüler borsalarda listelenmiş durumda. Bu borsalar üzerinden satın alınabilir. Ancak MDA satın almak adına öncelikle diğer kripto paraları satın almanız gerekebilir. MDA genellikle BTC karşısında listeleniyor bu sebeple satın alım yapacağınız borsaya BTC transferi yapabilirsiniz.

MDA Listeleyen Bir Borsada Hesap Açın

Eğer MDA listeleyen borsalarda bir hesabınız bulunmuyorsa öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Hesap oluşturmak için kimlik ve iletişim bilgilerinizi kullanabilirsiniz. Ardından hesabınıza para yatırıp satın alma işlemine geçebilirsiniz.

Satın Alma İşlemini Gerçekleştirin

MDA tokenlerini borsanızın arama kısmından aratarak hangi kripto paralar karşısında listelendiğini görebilirsiniz. Size uygun olanı seçtikten sonra miktar ve fiyat girerek işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ardından borsanız uygun satıcı bulunduğunda sizi otomatik olarak eşleştirecek ve işleminizi sonuçlandıracaktır.

Binance borsasında MDA BTC karşısında listelenmiş durumda.

MDA Nereden Alınır?

MDA listeleyen borsaları aşağıdaki tablomuzda görebilirsiniz.

Borsa İşlem Çiftleri Toplam Yaklaşık İşlem Hacmi
Binance MDA/BTC %90,96
Gate.io MDA/USDT MDA/ETH %4,45
OKEx MDA/USDT %4,26

Genel Bakış

MDA tokenlerin hakkında genel bilgiler aşağıdaki tabloda yer alıyor. Bu bilgiler zaman içerisinde değişikliğe uğrayabilir.

Coin Sembolü MDA
Toplam Arzı 19,628,888
Dolaşımdaki Miktarı 19,628,888
En Yüksek Fiyatına Ulaştığı Tarih 13 Ocak 2018
En yüksek Fiyatı $5,07
Endüstri Bankacılık hizmeti
Token kullanım alanı Ödüller ve ödemeler
Bulunduğu Ağ Ethereum