Hifi Finance (MFT) Nasıl Alınır? MFT Satın Alma Rehberi

Hifi Finance (MFT) Nedir


Hifi Finance (MFT) Nedir?

Bir Borç Verme Protokolü olan MFT herkesin kripto paralarına karşı borç alması sağlayan bir platformdur. Token haline getirilmiş borcun satın alınması ve satılması, günümüzde merkezi olmayan finansta çok ihtiyaç duyulan bir şey olan sabit oranlı borç verme ve borçlanmayı mümkün kılıyor.

Hifi Finance (MFT) (Mainframe olarak da biliniyor) Eylül 2013’te Mick Hagen tarafından oluşturulan merkezi olmayan bir kripto para birimi ve ERC-20 tokenidir. Resmi Mainframe teknik incelemesine göre MFT sansürle kısıtlanmayan iletişim için güvenli bir platform sağlamayı amaçlayan Mainframe protokol işleminin ayrılmaz bir parçasıdır.

MFT küresel olarak sansür ve mesajlaşma hizmetlerinin güvenliği alanında giderek daha önemli bir sorunla mücadele ettiği için kripto meraklılarının ilgisini çekti. MFT geliştiricileri çevrimiçi gizliliğin ne olması gerektiği konusunda devrim niteliğinde bir yaklaşım olduğunu iddia ediyor. Dünyaya daha güvenli bir iletişim çıkışı getirmek için blockchain teknolojisinin doğuştan gelen gizlilik özelliklerini ağda kullanılıyor.

Mick Hagen, Mainframe protokolünün ve MFT’nin arkasındaki en önemli isim. Profesyonel kariyeri inişli çıkışlı olmasına rağmen çalışmaları boyunca iletişim ve blockchain teknolojisinde uzman olduğunu kanıtlamıştır. Üniversitede yalnızca bir yıl geçirdikten sonra 2006 yılında Princeton’dan ayrılan Hagen, öğrencilerin mevcut en iyi yüksek öğrenim yolunu bulmalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir uygulama olan Zinch’i kurdu. Daha sonra Zinch’i sattı ve kripto para tabanlı çözümler geliştirmeye odaklandı ve böylece Mainframe fikrine ulaştı.

Mainframe’in arkasındaki ekibin öne çıkan bir diğer ismi de şirketin teknik işlerinden sorumlu olan Carl Youngblood. Şirkete 2017 yılında katıldı ve Mainframe ekibine önemli bir katkı sağladı. Tabii ki bu, Mainframe ekibinin tamamı değil çünkü on beşten fazla kişi yıllar içinde operasyonların desteklenmesine ve geliştirilmesine yardımcı olmuştur; ancak Mick Hagen ve Carl Youngblood, zincirdeki en kritik halkalardır.

Hifi Finance’i Benzersiz Kılan Nedir?

Hifi Finance benzersiz bir proje çünkü çoğu kripto para biriminin yapmaya çalıştığı gibi şu anda finansın yapılma şeklini tamamen değiştirmeyi amaçlamıyor. Aksine, MFT tokeni aracılığıyla kişisel veri güvenliği ve gizliliği için blockchain teknolojisinin potansiyelini kullanmaya çalışıyor.

Ana Bilgisayar ağının özelliklerinden biri, gelişmiş şifreleme hizmetleri ve karanlık yönlendirme gibi işlevler içeren birkaç farklı alt protokol kullanmasıdır. Bu, gizliliğin ve ağ üzerinden yapılan iletişimlerin korunmasını sağlar. Mainframe platformu, kullanıcıların güvenli bir şekilde dosya göndermesine, merkezi olmayan uygulamalar DApp’leri oluşturmasına ve blok zincirinde veri depolamasına olanak tanır.

Doğrulayıcı node’ların doğruluğunu garanti etmek için Hifi Finance  ekonomiyi yürütmek için teşvik protokolü kurdu, yani doğrulayıcılar çalışmaları için ödüllendirilir. Hifi Finance protokolü Ethereum’a dayanmaktadır ve MFT token Ethereum cüzdanlarında saklamanıza izin veren bir ERC-20 tokenidir. Ethereum kökleri göz önüne alındığında, Hifi Finance Proof of Stake (PoS) modeli ile güvence altına alınmıştır.

Proof-of-stake protokolleri, madencilerin madencilik kapasitelerinden ziyade sahip oldukları tokenlerin sayısına daha fazla önem vererek, PoW sistemlerinin gerektirdiği büyük güç tüketimini azaltmayı hedefler. PoS modelleri, daha az elektrik gücü gerektirdiği ve kolayca ölçeklenebildiği için giderek daha popüler hale geliyor. Hifi’nin Ethereum uyumluluğu, onu Dapps’lerin geliştirilmesi için mükemmel bir ortam haline getirir.

Hifi Finance platformunda web üzerinden borç alma ekranı.

MFT Nasıl Satın Alınır?

MFT tokenleri birçok merkezi borsada ve merkezi olmayan borsada listelenmiş durumda. Her iki seçenek de kullanılabilir. Ancak MFT tokenlerini satın almak için öncelikle farklı bir kripto para almanız gerebilir. Ardından bu kripto paranızı diğer borsalara aktararak MFT tokenlerine ulaşabilirsiniz. Aktarım yaparken işlem ücretlerine ve aktarım şekline göre hesap bilgilerine dikkat etmenizi öneririz.

MFT Listeleyen Bir Borsada Hesap Açın

Eğer MFT listeleyen merkezi bir borsada hesabınız bulunmuyorsa hesap edinmeniz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki tablodan yararlanarak borsa seçimi yapabilirsiniz. Para yatırma ve diğer tercihlerinize göre borsa seçebilirsiniz. Merkezi borsalar üyelik için kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri yeterli oluyor. Merkezsiz borsalar için merkezsiz borsayla uyumlu bir cüzdan edinmeniz gerekiyor.

Satın Alma İşlemini Gerçekleştirin

Hesabınızı oluşturduktan sonra MFT tokenlerini borsanızda aratarak işlem çiftlerini bulabilirsiniz. Ardından karşılığında MFT almak istediğiniz kripto parayı borsanıza yatırınız. Piyasa ya da limit seçenekleri kullanarak miktar ya da fiyat belirleyerek satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

MFT Nereden Alınır?

MFT listeleyen borsaları aşağıdaki tablomuzda görebilirsiniz.

Borsa İşlem Çiftleri Toplam Yaklaşık İşlem Hacmi
Binance MFT/USDT MFT/ETH MFT/BNB %12,35
Uniswap V3 USDC/USDT %0,15
Pionex MFT/USDT %42,68

Genel Bakış

MFT tokenleri hakkında genel bilgileri aşağıda görebilirsiniz. Zaman içerisinde bazı bilgiler değişikliğe uğrayabilir.

Coin Sembolü MFT
Toplam Arzı 10,000,000,000
Dolaşımdaki Miktarı 10,000,000,000
En Yüksek Fiyatına Ulaştığı Tarih 2 Nisan 2021
En yüksek Fiyatı $0,033
Endüstri DeFi
Token kullanım alanı Ödüller
Bulunduğu Ağ Ethereum