Icon (ICX) Nedir? ICX Coin Yorum ve Geleceği

Icon, kripto para birimleri tarafından desteklenen merkezi olmayan bir ağ ağı kurmayı amaçlamaktadır 


Icon, kripto para birimleri tarafından desteklenen merkezi olmayan bir ağ ağı kurmayı amaçlamaktadır .

Icon (ICX) Nedir?

Bu şekilde Icon, hedefini, farklı ekonomik aktörlerin seçtikleri kural sistemleri altında kendi değer biçimlerini yayınlayıp kontrol edebildiği bir “dijital ulus” kurmak olarak tanımlıyor.

Tasarımın arkasındaki ilham, işletmelerin, kar amacı gütmeyen kuruluşların ve kamu kurumlarının ortak bir değer aracı (ulusal para birimi) kullandığı, ancak farklı ancak birlikte çalışabilir ekonomik aktörler olarak kaldığı gerçek dünya ekonomilerinin yapısıdır.

Başka bir deyişle, fikir, bilgisayar uygulamalarının Icon yazılımını kendi para birimlerini ve ekonomilerini oluşturmak için altyapı olarak kullanabilmesidir. Yazılımı (Nodeler) çalıştıran bilgisayarlar daha sonra Icon ekosistemindeki ekonomileri ilgi alanlarına göre desteklemeyi seçebilir.

Icon Republic, her blokta yeni ICX kripto para biriminin basıldığı süreci yöneten Icon blok zincirinin operasyonunun merkezi olarak hareket eder.

2020’den itibaren Icon ekibi, Medium’da düzenli olarak  güncellenmiş yol haritaları yayınlamaya devam ediyor.

ICX’I Kim Yarattı?

2017’de kurulan Icon, Güney Kore merkezli ve projenin geliştirilmesini sağlayan bir kuruluş olan Icon Foundation tarafından piyasaya sürüldü.

Eylül 2017’de, Icon’un kripto para birimi ICX için ICO’da, Icon’un token arzının yüzde 50’sini içeren bir satışta 150.000 ETH (yaklaşık 43 milyon $) topladı.

Resmi Icon blok zinciri lansmanı Ocak 2018’de gerçekleşti ve ICO katılımcıları, o yılın Haziran ayında ICX kripto para birimini aldı.

2019’da Icon, kullanıcıların tokenleştirilmiş varlıkları ve menkul kıymetleri ihraç etmesine olanak tanıyan kendi token standardı IRC16’yı yayınladı .

ICX Nasıl Çalışır?

Icon blok zinciri, hangi düğümlerin blok zincirine yeni bloklar ekleyebileceğini belirlemek için yetkilendirilmiş bir hisse kanıtı konsensüs algoritması kullanır.

Tron ve EOS gibi diğer büyük kripto para birimleri tarafından kullanılan fikir, rekabet yoluyla (madencilik gibi) blokları belirlemeyerek ağın daha hızlı bir şekilde fikir birliğine varabilmesidir.

Özellikle Icon’un blok zinciri, beş ana bileşen arasında işbirliğini sağlar.

Bunlar şunları içerir: 

  • Icon Republic: Ağın yönetim yapısı ve blok zincirinin operasyonları için karar komitesi. Icon Republic, Icon topluluklarından düğümlerden oluşur.
  • Token Toplulukları: Tek bir yönetişim sistemi içindeki bir node ağı olan token toplulukları, kendi kurallar ve fikir birliği algoritmalarıyla çalışabilir.
  • Topluluk Temsilcisi (C-Rep): Icon Republic ile iletişim kurmak için güvenilen her topluluktan seçilmiş nodeler. C-Reps, çalışmaları için ICX alır.
  • Topluluk Nodeları (C-Nodeları): Her topluluk için altyapı görevi görür ve bir topluluğun blok zincirini yönetmekten ve sürdürmekten sorumludur.
  • Yurttaş Nodeları: Oy verme yetkisi yoktur, ancak bir topluluk içinde, diğer topluluklarla ve Icon Republic ile işlem yapma becerisine sahiptir.

Loopchain Nasıl Çalışır?

Loopchain, Icon Republic’i oluşturan tüm nodeler arasındaki mesajlaşmayı entegre ederek Icon blok zincirine güç veren algoritmadır.

Bunu başarmak için Loopchain, Loop Fault Tolerance (LFT) algoritması adı verilen bir şey kullanır.

Diğer temsil edilen hisse kanıtı (DPoS) algoritmalarına benzer şekilde, Loopchain, işlemleri bloklar halinde gruplamak için nodeleri atar, bu blokları blok zincirine ekler ve bu blokları diğer ağ nodelerine dağıtır. Doğrulama nodeleri, sırayla, bloğun oluşturulmasını onaylar, blok karma değerinin doğru olup olmadığını kontrol eder ve blok verilerini doğrular.

Icon’un geleneksel bir DPoS blok zincirinden farkı, fikir birliği süreci için gereken adım sayısını azaltmasıdır.

Daha spesifik olarak, LFT , blokları kimlerin oluşturabileceğini ve bunları onaylayan doğrulayıcı düğümleri seçmek için kullanılan algoritmayı basitleştiren Spinning adlı bir teknik kullanır.

ICX’yı Değerli Yapan Nedir?

Core to Icon’un ekonomisi, ekosisteme katkıları ölçmek ve ICX’i dağıtmakla görevli bir algoritma olan “Icon Incentives Scoring System” (IISS) adı verilen bir kavramdır.

Bu model, tek bir grubun (madencilerin) özel bilgisayar donanımı satın alması ve ürettiği yeni kripto para birimi için rekabet etmek için enerji yakması gereken Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) üzerinde yaygın olarak uygulanan modelden farklıdır.

ICX Staking

Her ICX kripto para birimi, çeşitli varlıkları desteklemek üzere devredilebilecek bir oyu temsil etmek için kilitlenebilir veya “paylaşılabilir”.

Bunlar şunları içerir: 

  • Temsilciler: Icon Republic’te halk ve topluluk temsilcilerinden oluşan blok üreticileri ve doğrulayıcılar.
  • Dapps: Bir veya daha fazla akıllı sözleşmede çalışan merkezi olmayan uygulamalar.
  • EEP’ler: Icon blok zinciri tarafından finanse edilen ve ekosistemin büyümesini ve genişlemesini teşvik etmeyi amaçlayan projeler.

ICX’i stake ederek, sahipler ve devrettikleri varlık küçük bir ödül almak için oy kullanır. IISS, bir kullanıcının ağa katkısını ölçmek için kullanılan bir birim olan I-Score’u belirlemek için esnetme kullanır.

ICX Ödülleri

IISS, Kamu Temsilcisi oyları (C-Reps), bir bloktaki işlem ücreti miktarı ve stake edilen toplam ICX miktarı dahil olmak üzere değişkenleri kullanarak blok başına ödülleri ve ihraç oranlarını dinamik olarak belirler. Bu değişkenler aynı zamanda I-puanı hesaplamasında da kullanılır.

Yeni ICX kripto para birimi her blokta basılıyor ve katkıda bulunanların I-Skorları tarafından belirlendiği şekilde ICX talep edebilecekleri bir kamu hazine sözleşmesine gönderiliyor. Basılan ICX miktarı, her bloktaki işlem ücreti miktarına göre belirlenir.

Bir blok içindeki işlem ücretlerinin miktarı gerekli ICX basımına eşitse, yeni ICX kripto para birimi basılmaz.

ICX Cooin Yorum ve Geleceği

Simge, çok sayıda işlemi gerçekleştirme yeteneği sunan halka açık bir blok zincirinde uygulamalar oluşturmak isteyen geliştiricilerin ilgisini çekebilir.

Örnek olarak Icon Foundation, teknolojisinin tıbbi kayıtları güvence altına almak ve diğer kullanım durumlarının yanı sıra sigorta endüstrisindeki talep ve ödemeleri hızlandırmak için kullanıldığını söylüyor.

Icon’un dikkat ve ortaklıklar yaratmada bir avantaj haline gelebilecek Güney Kore pazarındaki stratejik konumu da ilgi çekici olabilir.

ICX Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ICX Coin 7,67 TL’den işlem görüyor. ICX Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -0.79% değişim gösterdi. ICX Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 5,127,834 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 234,480,097 dolar seviyesinde.

ICX Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ICX Coin $ 0.235655 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle ICX Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 12.64 dolarla kaydetti. Bununla birlikte ICX yılın en düşük seviyesini ise 0,5937  dolarla belirledi.