Magic Internet Money (MIM) Nedir? MIM Coin Yorum ve Geleceği 2022

Magic Internet Money, faiz getiren tokenler tarafından desteklenen merkezi olmayan bir protokoldür

Magic Internet Money (MIM)

Magic Internet Money, faiz getiren tokenler tarafından desteklenen merkezi olmayan bir protokoldür. Bu yazımıda Magic Internet Money (MIM) coin nedir?” sorusunun cavabına değinceğiz.

Kullanıcılar Abracadabra.money protokolünü kullanarak, Magic Internet Money (MIM) basmak için faiz getiren tokenlar (ibTKN’ler) dahil olmak üzere kripto varlıklarını teminat altına alabilirler. MIM token’ı, Ethereum ve Binance Smart Chain dahil olmak üzere birden fazla zincirde basılabilen yenilikçi bir stablecoindir. Abracadabra.money protokolü ayrıca, stake edilen SPELL (sSPELL) için de yatırılabilen bir yönetişim varlığı olan SPELL tokenını içerir.

Magic Internet Money (MIM) Nedir?

MIM olarak bilinen Magic Internet Money, Abracadabra protokolü için sabit paradır ve faiz getiren tokenlar (ibTKNS) tarafından desteklenir. ‘ibTKN’ler, faiz biriktirdikleri ve zaman içinde piyasa tahminlerine dayalı olarak fiyatı artırmaya devam edecekleri ve böylece kârları artıracakları için özel olarak seçilmiştir. Kullanıcılar borç verme havuzundan ödünç aldıkları kısımlar için faiz ödedikçe bu tokenlerin hacmi artar.

Bu tür tokenların dikkate değer örnekleri arasında yvYFI, yvUSDC, yvUSDT, xSUSHI ve yvWETH bulunur. Bu token’lar daha sonra teminatlandırılır ve sisteme enjekte edilir, ardından MIM tokenlarına basılır. Zamanla, diğer kripto para birimi blok zincirlerine bağlanabilir ve ardından işlem görebilirler.

Standart yield farming, kullanıcıların Sushi veya Yearn gibi çiftlikler elde etmek için SUSHI veya USDT gibi varlıkları yatırmasını veya bahis yapmasını gerektirir. Karşılığında, ilk para yatırma artı herhangi bir faizi almak için kullanılan orijinal borsa için “makbuz” görevi gören xSUSHi ve yUSDT gibi likit olmayan ibTKN’ler alırlar. Daha iyi anlamak için sıvı tokenlar koyar ve likit olmayan ibTKN’ler alırsınız.

Tersine, DAI gibi bir stabilcoin ile, teminatlandırılmış ve DAI gibi bir likit stabil token veren USDC veya Ethereum gibi bir likit varlık yatırırsınız. Esasen, sıvı tokenları koyarsınız ve sıvı tokenlar alırsınız.

Abracadabra, iki yöntemi birleştirerek bu yaklaşıma bir dönüş yapar. Kullanıcıların teminat olarak xSUSHI ve yUSDT gibi likit olmayan ibTKN’leri yatırmalarına izin verilir ve likit bir varlık basabilir. Bunu yaparak Abracadabra, mahsur kalan sermayeyi toplama ve likit olmayan varlıkları likit hale getirme fırsatını açtı.

Abracadabra’nın bu yeniliği, daha önce kullanılmamış ve israf edilmiş, faiz getiren tokenlar için yeni bir kullanım alanı yarattı. Abracadabra ile kullanıcılar artık varlıklarını en düşük riskle bir sonraki seviyeye taşıyarak yeni olasılıklar ve modeller yaratabilirler.

Magic Internet Money (MIM)
Magic Internet Money (MIM)

Magic Internet Money (MIM) Nasıl Çalışır?

Daha önce belirtildiği gibi Abracadabra, faiz getiren tokenler için bir borç verme havuzudur. Bu nedenle, kullanıcılarının geleneksel borç verme borsalarına kıyasla teminat oranlarını verimli bir şekilde kontrol etmelerini sağlar. Teminat önce Abracadabra platformunda saklanır, ardından borç tahsisi ve faiz borçluya paylaştırılır. Daha sonra MIM tokenleri kullanıcıların cüzdanlarında saklanır ve kullanıcılar bu tokenleri istedikleri yerde kullanabilirler.

Yönetim

Abracadabra’nın yönetimi, SPELL/ETH ve sSPELL Sushiwap likidite sağlayıcı token sahiplerinin topluluğa sunulan protokol iyileştirme tekliflerini oylayarak karar verebileceği bir anlık görüntü sayfası aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu gerçekle ilgili olarak, Abracadabra’nın merkezi olmayan bir yönetişim sistemi kurması ve sürdürmesi gerekiyor.

Native coin

Abracadabra’nın iki tokenı var: Magic Internet Money, daha önce belirtildiği gibi ABD doları sabitlenmiş çoklu zincir ve SPELL. Kendi topluluğunda teşvikler ve ücret paylaşımı için kullanılan yönetişim tokenı ve protokol aracı.

SPELL token toplamda yaklaşık 210 milyar kripto paradır. Bunun yaklaşık %63’ü, proje piyasalarının derin likiditesini sürdürmek için bir likidite sağlayıcı çiftini veya diğer likidite madenciliği programlarını teşvik etmek için kullanılır. SPELL token, protokole göre, ödüllerinin her yıl yarıya indirildiği zorunlu bir on yıllık yarılanma modelini takip ediyor.

MIM Coin Yorum ve Geleceği 2022

MIM’i basmak için, teminat olarak kullanmak üzere kripto varlıkları olan bir kripto cüzdanına ihtiyacınız var. Kurulduktan sonra, APY’nizi artırmak için teminatınızdan yararlanabilirsiniz.

Abracadabra.money’e WalletConnect uyumlu bir cüzdan bağlayın ve kullanmak istediğiniz blok zinciri ağını ve dolayısıyla pazarı seçin.
Temin etmek istediğiniz teminat türünü ve miktarını seçin. Ardından hem kazanabileceğiniz APY miktarını hem de pozisyonunuzun tasfiye edilme olasılığını etkileyen tasfiye fiyatınızı seçin.

MIM stablecoin’lerini basmadan önce, gösterge panosu size ücretlerinizin ve beklenen APY’nizin bir önizlemesini gösterecek. Onaylandıktan sonra, diğer herhangi bir stabilcoin gibi kullanılabilecek MIM alacaksınız. Platformda izin verilen maksimum kredi-değer (LTV) oranı – veya teminat oranı – genellikle %90’dır.

Bu MIM konumu, aynı gösterge panosu aracılığıyla yönetilir; kredinizi geri ödemenize, likidasyon riskinizi takip etmenize veya daha fazla MIM için daha fazla teminat yatırmanıza olanak tanır. İsterseniz, APY’nizi artırmak için “döngü” adı verilen bir süreçle konumunuzu güçlendirme seçeneğiniz de vardır.

Magic Internet Money (MIM)
Magic Internet Money (MIM) Grafiği

MIM Kripto Darp Ücretleri ve Riskleri

Abracadabra.money araçlarını ve MIM’i kullanmak için bazı maliyetlere ve potansiyel risklere maruz kalacaksınız. Örneğin, MIM tokenlerini ödünç almak için uygulanan %0,5’lik bir faiz oranı vardır. Ayrıca her MIM bastığınızda %0,5 ödünç alma ücreti alınır. Son olarak, teminat fiyatı tasfiye fiyatınızın altına düştüğünde platform otomatik olarak teminatınızı sattığında tetiklenen %4’lük bir tasfiye ücreti vardır.