Maker (MKR) Coin Nedir? Fiyatı, Grafikler, Piyasa Değeri

Maker kripto para birimi bugün itibarıyla 31,787 TL’den işlem görmektedir


Maker kripto para birimi bugün itibarıyla 31,787 TL’den işlem görmektedir. Öte yandan 24 saatlik işlem hacmi de 1,172,071,645 TL olarak adlandırılmaktadır. 2015 yılında tasarlanan ve 2017 Aralık’ta piyasaya dahil olan Maker, Ethereum Blockchain’i üzerinde geliştirilmiştir.

Ethereum gibi akıllı sözleşme destekli bir blockchain üzerine kurulu olan Maker, merkezsiz finans token’ları inşa etmeyi hedefleyenler için son derecede uygun bir proje. Öte yandan DeFi kapsamında en eski projeler arasında değerlendirilmesi de yatırımcıların genel itibarıyla tercih edilmesini sağlamakta olan bir faktör olarak ele alınmaktadır.

MKR Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MKR Coin 96.796,58 TL’den işlem görüyor. MKR Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 2.32% değişim gösterdi. MKR Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 102,510,940 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 2,751,502,954 dolar seviyesinde.


MKR Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MKR Coin $ 2,978.42 dolardan işlem görüyor.


Maker Neden Farklı Özelliklere Sahiptir?

800 milyon dolarlık değere sahip ve bu değeriyle en büyük 25. kripto para birimi olan Maker, öte yandan piyasa genelinde sabit değeri olan en büyük kripto para olarak öne çıkmaktadır. USDT odaklı olarak varlık göstermesi de dikkat çeken bir durum olarak değerlendirilmektedir.

Maker kapsamında daha fazla olan kullanıcıların yönetim sürecine katılmaları söz konusudur. Maker protokollerinde yapılacak olan değişikliklerde bilgi sahibi ve olabilmeleri hali de ortaya çıkacak olan bir durumdur. Bu aşamada da sabit bir yatırım aracı olarak görülse de bunun dışında ideal bir saklama aracı olarak da ifade edilmektedir. Bunun dışında pek çok avantajı da öne çıkmaktadır.

  • Kullanıcıların daha fazla DAI üretmeleri adına yeni kripto para birimlerini sunmasına dayalı olarak devreye girmektedir. Protokollerde yeni teminat varlıklarının ortaya çıkması konusunda ön planda yer almaktadır.
  • Teminat varlıklarının herhangi bir risk içermemesi açısından son derecede önemlidir.
  • DAI token sahiplerinin özel bir sözleşmeyle kilitleme yapabilmeleri ve tasarruf oranlarıyla da bu sözleşmelerden kazanç sağlamaları mümkün olarak değerlendirilmektedir.
  • Maker kapsamında güvenilir olarak blockchain dışındaki bilgileri temin etme konusunda farklı unsurlar da öne çıkmaktadır.
  • Maker platformunun devamlı olarak güncellenmesi tercih edilme nedenleri arasında yer almaktadır.
  • Maker tokenlerine bu denli talep edilmesindeki temel neden, piyasadaki en büyük sabit gelirli kripto para olması olarak adlandırılmaktadır.