TRYC (TRYC) Coin Nedir? Fiyatı, Grafikler, Piyasa Değeri

Paribu’da bulunan ve yerli kripto para olarak değerlendirilen TRYC, son zamanlarda fazlasıyla takip edilen seçeneklerden bir tanesi olarak değerlendirilmektedir


Paribu’da bulunan ve yerli kripto para olarak değerlendirilen TRYC, son zamanlarda fazlasıyla takip edilen seçeneklerden bir tanesi olarak değerlendirilmektedir. Bu kripto para, Paribu bünyesinde var olan Stoken adlı şirketle beraber faaliyet gösteriyor . Türk Lirası’na dayalı olarak geliştirilen TRYC, bu yönde son derecede uygun bir yatırım aracı olarak değerlendirilmektedir.

TRYC, Türk Lirası’nı varlık olarak göstermektedir. Öte yandan DeFi bünyesinde ve NFT piyasasında işlem yapmak adına rahatlıkla kullanılabilmektedir. Dünya genelinde düşük ücretli token transfer işlemlerinin gerçekleştirilmesinde de önemli bir yer tutmaktadır. Öte yandan TRYC altcoin’i yerli sivil toplum kuruluşlarına bağış yapmak adına da kullanılan bir altcoin olarak değerlendirilebilecek bir yapıda da bulunarak, etkin bir kullanım durumunu yaratma potansiyelini içerisinde barındırmaktadır.

TRYC Altyapısı

Kripto para piyasasında sabit olarak 1 TL olarak değerlenen TRYC, 360.558 TL işlem hacmine sahip olarak öne çıkmaktadır. Ethereum blok zinciri içerisinde bulunan bu token, belirli aralıklarla denetlenmektedir. 50 milyon adet arza sahip olan bu token’ın fiyatında herhangi bir dalgalanma söz konusu değildir. Aynı zamanda da kullanıcıların madencilik faaliyetlerini yürütebilecekleri bir kripto para birimi değildir. Stoken, TL karşılığını banka hesabında tutarak ürettiği TRYC’yi, kurumlardan aldığı TL karşılığında verir. Kurumlar; KYC-AML standartlarına uygun kripto varlık işlem platformları, cüzdan çözümleri, finansal kuruluşlar ve fonlar olabilir. Yatırımların etkin bir biçimde saklanması ve gerektiğinde değerlendirilmesi gibi bir durumda da son derecede uygun olduğu görülebilmektedir.

Stoken Nedir?

Paribu tarafından kurulan Stoken, blockchain tabanlı teknolojilere yatırım yapmak ve yeni nesil finansal dünyaya katkı sağlayacak ürünler geliştirmek için kuruldu.

Öyle ki bu kapsamda sürdürülebilir bir token ekonomisi yaratmak üzere Fenerbahçe Token, Stoken tarafından üretildi. Öte yandan bu yazımızın da konusu olan Türk Lirası destekli stabil kripto para birimi TRYC de kritpo para sektöründe yeni fırsatlar yaratıyor.