Avalanche Cüzdanı Nasıl Kullanılır?

Avalanche, merkezsiz DeFi uygulamalarını kullanmak için araç ve özellikler sunan bir blok zinciri platformudur


Avalanche, merkezsiz DeFi uygulamalarını kullanmak için araç ve özellikler sunan bir blok zinciri platformudur. Kullanıcılar Avalanche ağında, özel blok zinciri ağları ve kendi kural setlerini oluşturabilirler. AVAX, Avalanche ekosisteminin yerel token’ıdır ve yönetişim sisteminin merkezi parçasını oluşturur. 

Cüzdan, bir kripto para biriminin saklandığı yeri temsil eder. En sevdiğiniz kripto para birimlerini satın aldıktan sonra, bunları güvenli bir şekilde saklamanız çok önemli olacaktır. AVAX, resmi Avalanche cüzdanında güvenle saklanabilir. Bu çevrimiçi cüzdanı kolayca oluşturabilir ve fonlarınız üzerinde tam kontrol sağlayarak AVAX paralarınızı ve Avalanche varlıklarınızı saklayabilirsiniz. Avalanche Wallet, Avalanche blok zincirine dayalı bir kripto para web cüzdanıdır. Edinilen token’ların güvenliğini sağlamak için çok uygun bir araçtır. Bu, kullanıcıların Avalanche’ın merkezi olmayan uygulamalar (dApps) ekosistemine bağlanmasına olanak tanır.

Avalanche cüzdanında üç tür adres bulunur: X-Chain, C-Chain ve P-Chain. Kripto para birimlerini çeşitli amaçlarla üç zincirden herhangi birinde saklayabilirsiniz. Kısacası, X-Chain esas olarak varlıkları tutmak için kullanılır, C-Chain akıllı sözleşmelerle etkileşime girmenizi sağlar ve P-Chain stake için kullanılır.

Avalanche Cüzdanı Nasıl Oluşturulur?

  • Avalanche Cüzdan resmi web sitesine gidin ve [Yeni Cüzdan Oluştur] öğesine tıklayın. Dolandırıcılar tarafından oluşturulan sahte web sitelerine dikkat edin. Başlamadan önce, resmi URL’de olduğunuzdan emin olun.
  • Bir sonraki sayfa görünecektir: burada ‘ Avalanche Cüzdanınızı kurmak için yeni bir parola oluştur’ seçeneğini tıklayın.
  • Son olarak parolayı yazmayı tamamladıktan ve doğru olduğunu onayladıktan sonra Avalanche cüzdanınıza erişebileceksiniz.

Avalanche Cüzdanınıza girdikten sonra, bakiye sekmesinin en üstünde, şimdilik sıfır olması gereken AVAX bakiyenizi bulacaksınız.

Yeni cüzdanınıza biraz AVAX yatırmak ister misiniz? 

Varlıklarınızı saklamak için bir kripto para cüzdanı seçtikten sonra, AVAX satın almak için bir kripto borsasında satın alma siparişi vermeniz gerekir. AVAX’ı Coinbase, Crypto.com ve Kraken gibi en iyi borsalarda ve diğer küçük borsalarda satın alabilir ve takas edebilirsiniz. AVAX’ı satın almak istediğiniz fiyata bağlı olarak alış emrinizi piyasa emri veya limit emri olarak verebilirsiniz.

Seçtiğiniz kripto para borsasının arayüzünde Arama kutusunda “AVAX” arayın. “Ticaret Aç”a tıklayın, ne kadar satın almak istediğinizi girin ve ardından “Ticaret”e tıklayın.

AVAX’ınız hemen cüzdanınıza eklenecektir.