Dock Coin Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

GİRİŞ Dock.io (DOCK), kullanıcılara kendi dijital kimlik bilgileri ve profesyonel başarıları üzerinde kontrol sağlamaya çalışan ilginç bir projedir

dock-io-nedir-coinbilgi

GİRİŞ

Dock.io (DOCK), kullanıcılara kendi dijital kimlik bilgileri ve profesyonel başarıları üzerinde kontrol sağlamaya çalışan ilginç bir projedir.

Şeffaf ve güvenli bir kimlik bilgisi paylaşım ekosistemi oluşturmak için blockchain teknolojisini kullanan merkezi olmayan bir değişim protokolüdür. Bunu verilerin kontrolünü tamamen kullanıcının elinde tutan Linkedin’in merkezi olmayan bir sürümü olarak düşünebilirsiniz.

Kulağa ilginç geliyor, ancak Dock bunu gerçekten başarabilir mi?

Bu Dock incelemesinde size teknolojisi, kullanım örnekleri ve yol haritası dahil olmak üzere proje hakkında bilmeniz gereken konular üzerinde duracağız.

Dock Nedir? Nasıl Çalışır?

Dock.io platformunda veri paylaşmak basit bir kavramdır. Kullanıcılar platforma istedikleri verileri yükler ve bu verilere kimin erişebileceğine karar verir.

Platformdaki şirketlerle veya uygulamalarla bağlantı kurabilirler ve bu ilişkilerin her biri, Ethereum blok zinciri üzerinde akıllı bir sözleşme ile blok zincirine kaydedilir. Bu, kullanıcıların verilerini kimin görüntülediğini kontrol edebildiği, ancak platformun verilerine erişimini kontrol edemediği mevcut merkezi platformlara göre ciddi bir farktır.

Dock ile kullanıcılar verilerini herkese açık şifrelenmemiş bir şekilde paylaşabilir, böylece platformdaki herkes verileri görebilir. Bu bilgiler, kişinin adı, eğitimi, çalışma geçmişi vb. gibi kullanıcı tarafından hassas kabul edilmeyen verilerdir. Veriler herkese açık olarak yayınlandığında sonsuza kadar herkese açık kalacağını bilmek çok önemlidir. Verileri kamusal alandan çıkarmanın bir yolu yoktur.

Kullanıcıların verilerini gizli tutmak için şifrelemesi de mümkündür. Veriler varsayılan olarak Dock’ta şifrelenir. Şifrelendikten sonra, yalnızca kullanıcı verilerin şifresini çözmek için bir uygulamanın şifresini çözebilir veya uygulamaya erişim izni verebilir. Bu, kullanıcı verilerinin tamamen bireysel kullanıcının kontrolünde kaldığı anlamına gelir.

Dock Ekibi ve Yatırımcılar

Dock ekibi, projenin merkezi San Francisco, California’da olmasına rağmen, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan 16 üyeden oluşuyor. Çekirdek ekip geçmişte projelerde birlikte çalıştı ve çoğu Remote.com’dan geldi.

Projenin CEO’su ve kurucu ortağı, web ve mobil uygulama pazarlamasında 10 yıldan fazla deneyimle Dock’a gelen Nick Macario’dur. En son Remote.com’un kurucu ortağı ve CEO’su idi.

Projenin diğer kurucu ortağı ve COO’su , aynı zamanda Outsource.com’un kurucu ortağı ve CEO’su olan Elina Cadouri’dir. Pazarlama araştırmasında 8 yıldan fazla deneyime sahiptir.

Dock ayrıca bir dizi geleneksel ve blok zinciri odaklı risk sermayesi fonundan yatırım aldı. Bunlar, diğerleri arasında Passport Capital, Digital Asset Fund, Blockwater Capital ve Connect Capital’in gibi markalar yer alıyor.

Dock Topluluğu

Bir proje için benimseme ve farkındalığı artırmak söz konusu olduğunda, büyük ve hevesli bir topluluk çok önemlidir. Bu durum, özellikle ekosistemin bu kullanıcıların verilerini paylaşmasına güvendiği Dock’ta geçerlidir.

Dock, sosyal medyada oldukça büyük bir takipçi kitlesine sahiptir ve bu genellikle bir blockchain projesi için iyi bir işarettir. Dock platformuna ait Telgraf grubunda neredeyse 25.000 üye vardır.

DOCK Token Nedir?

Dock, ICO’larını Şubat 2018’de tuttu ve 1 milyar toplam arzın %30’unu her biri 0,08329 dolara satarak 20 milyon dolar yükseltti. Tokenler Nisan 2018’e kadar ve DOCK tokenın 4 Mayıs 2018’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,242743 $ ‘a ulaştıktan kısa bir süre sonra serbest bırakılmadı.

Oradan ayı piyasası devraldı ve token 2018’in geri kalanı boyunca düştü ve nihayet 10 Ocak 2019’da token 0,007543 $ ‘a ulaştığında dibe ulaştı. Daha sonra Nisan 2019’da 0,020441’e kadar yükseldi, ancak 13 Mayıs 2019 itibarıyla 0,011445 dolara geri düştü ve ICO fiyatından kabaca %90 oranında düştü.

DOCK token çok fazla borsada listelenmiyor. Ancak Binance neredeyse tüm ticaretin gerçekleştiği yerdir. Huobi Global, KuCoin ve Gate.io’da da çok az miktarda alım satım vardır.

Bu durum, borsalara güvenme açısından bir sorun yaratabilir. DOCK’un BTC hacminin çoğunun Binance’de alınıp satıldığı göz önüne alındığında, eğer bir listeden çıkarma olursa likidite uçurumdan düşebilir. Bu olasılık çok mümkün olmasa da, potansiyel yatırımcıların dikkate alması gereken bir endişe kaynağıdır.

DOCK’unuzu satın aldıktan sonra, onları saklamayı düşünüyorsanız borsadan çıkarmak isteyeceksiniz. DOCK bir ERC-20 tokenı olduğu için MetaMask veya MyEtherWallet gibi herhangi bir ERC-20 uyumlu cüzdanda saklanabilir.

Son Düşünceler

Dock, blockchain teknolojisi kullanıma sunulduğunda katlanarak büyüyecek olan kullanıcı veri ekonomisinin şekli için etkileyici bir uzun vadeli vizyona sahip. Platformun başarısı veya başarısızlığı, büyük ortakları ne kadar hızlı çekebileceğine ve ne kadar hızlı büyüyebileceğine bağlı olacaktır.

Büyüme cephesinde, platform bir yıldan biraz uzun bir süre içinde 1 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu iddia ediyor. Bu rakam, kullanıcıların veri paylaşmak için herhangi bir teşvik almadığını düşündüğünüzde oldukça etkileyici.

Açıkçası, projenin GitHub’ındaki yavaş geliştirme hızı endişe verici bir alan olabilir. Bu nedenle, önümüzdeki aylarda proje duyurularını dikkatle takip edeceğiz.

Veri formatlarında standardizasyon eksikliğiyle ilişkili riskler de önemli sorunlar yaratabilir. Bu, Dock’un büyümesini de engelleyebilir. Ancak ekip, kullanıcı tabanı büyüdükçe veri formatı sorununun doğal pazar dengesi yoluyla kendi kendine halledileceğine inanıyor. Bu gerçekleşmezse, kullanıcılar kolaylık eksikliği nedeniyle platformu terk edebilir.

Ve elbette, kişisel gizlilik konularını tartışırken her zaman ilgili yasal riskler vardır. Dock, platformunun GPDR ilkelerine tam olarak uyduğunu söyledi. Ancak bu yasal olarak bağlayıcı değil ve düzenleyiciler, platformun boyutu ve etkisi büyüdükçe platformla ilgili sorun yaşayabilir.