Growth DeFi Nedir? Growth DeFi (GRO) İncelemesi

GİRİŞ Growth DeFi, DeFi deneyimini geliştirmek isteyen yeni ve merkezi olmayan bir finans platformudur. Halihazırda başarılı olan Aave, Mooniswap ve CURVE protokollerinin üzerine inşa edilen bu platform, kullanıcılarının likidite sağlayıcıları olarak kazandıkları getirileri en üst düzeye...

Growth-DeFi-Nedir-temel-rehber

GİRİŞ

Growth DeFi, DeFi deneyimini geliştirmek isteyen yeni ve merkezi olmayan bir finans platformudur. Halihazırda başarılı olan Aave, Mooniswap ve CURVE protokollerinin üzerine inşa edilen bu platform, kullanıcılarının likidite sağlayıcıları olarak kazandıkları getirileri en üst düzeye çıkarmalarına izin vermeye çalışıyor.

Kripto para birimi alanına yatırım yapmaya yönelik bu uygulamalı yaklaşım giderek daha popüler hale geliyor. Bu yüzden Growth DeFi’ye bakalım ve gittikçe kalabalıklaşan bu DeFi alanında baskın bir oyuncu olmak için gerekenlere sahip olup olmadıklarını görelim.

Growth DeFi Nedir?

Platform, kullanıcılarına mevcut tüm DeFi protokolleri için optimize edilmiş stratejiler sunacak eksiksiz bir DeFi araçları paketi olma niyeti ile yol çıkmıştır.

Platform, kullanıcılara oy verme ve hisse hakları verirken aynı zamanda sermaye değerinin peşinden giden deflasyonist tokenlar olan GRO tokenleri etrafında inşa edilmiştir. GRO tokenlarına bağlı olan gToken’lar, para çekme yoluyla GRO tokenları için doğrudan bir takdir kaynağı sağlarlar.

Başlangıçta gToken’lar, kullanıcıların yatırdığı fonlara dayalı olarak ödeme yapan platform için faiz getiren tokenler gibi görünse de, kısa süre sonra, para yatırma ve para çekme ücretlerinden yararlandıkları için daha fazla değer sundukları anlaşılıyor. Bu ücret %1’dir ve bunun yarısı değişen GRO çiftlerine sahip likidite havuzlarına kilitlenir. Bu kilitli gTokenler, tokenın kıtlığını ve talebi artırmak için ara sıra yakılır.

Sonuç olarak, gTokens’e sahip kullanıcılar, temel protokolün getirisinin yanı sıra, darphane ve yakma ücretlerinin arbitraj karından da yararlanır.

GRO’nun Amacı Nedir?

Drowth DeFi’nin belirtilen amacı, GRO ve gToken’ların sahiplerinin, geçici bir zarara uğrama riski olmaksızın, arbitrajlardan elde edilen kar payıyla birlikte bileşik faizden kar elde ettikleri bir ekosistem yaratmaktır.

Bunu, birincilleri AAVE, CURVE ve Mooniswap olan üç veya daha fazla DeFi protokolünün gücünden yararlanarak başarmak istiyor. Sonunda herhangi bir DeFi protokolünü kullanmayı planlıyor.

GRO Token Nedir? Ne Amaçla Kullanılır?

GRO, protokolün yönetim simgesidir ve GRO DAO’ya güç verecektir. Platform, toplam 1.000.000 GRO token arzına sahiptir ve token ana kullanım durumu, token sahiplerinin protokolün gelecekteki seyrini belirlemesine olanak tanıyan herhangi bir teklifte oy hakkı sağlamak için stake etme içindir.

GRO tokenın üç temel özelliği / kullanımı aşağıdadır:

  • Stake etme : Protokolün yönetişimine katılmak isteyen kullanıcıların GRO’larını yatırmaları ve karşılığında stkGRO almaları gerekecek. Stake etme sistemi için planlanmış herhangi bir kilitleme mekanizması yoktur.
  • Likidite : gTokens için likidite, farklı GRO eşleşmeleri tarafından sağlanır ve bu, kullanıcıların tokenlerini istedikleri zaman düşük kayma ile alıp satmalarına olanak tanır.
  • Deflasyoner : gToken’ları basarken gereken ücretlerin yarısı yakılır ve ayrıca %10 oranında GRO stake etme ücreti vardır Tokenlardaki bu azalma, yalnızca mevcut token arzını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda bunların deflasyonist olmalarını da sağlar.

Growth DeFi tasarımı uzun süre token tutmayı planlayanları ödüllendirmek için kendini sürdürülebilir bir çiftçilik protokolü olarak kuruyor. Ekip, kullanıcıların geniş bir DeFi protokolleri yelpazesinde yatırım istikrarından yararlanabilecekleri eksiksiz bir ekosistem yaratmaya çalışıyor. Esasen, protokole bir eklenti olarak inşa edebileceklerinin hiçbir sınırı olmadığına inanıyorlar.

GTokens Nedir?

Growth DeFi ekosisteminin temel bileşenlerinden biri gTokens’tır. Bu benzersiz tokenlar, yalnızca likidite sağlamaktan kaynaklanan bileşik faiz potansiyelini sunmakla kalmaz, aynı zamanda arbitraj karı ve bir kısım darphane ve yakma ücreti alırlar. Ayrıca Mooniswap’te elde edilen daha yüksek likidite sağlayıcı karından yararlanırlar ve likidite sağlayarak ek GRO teşvikleri sunarlar. Temel olarak gTokenler, likidite sağlayıcılarının normalden daha yüksek getirilere erişmesi ve temeldeki tokenlerin daha fazlasını biriktirmesi için bir yoldur.

gToken Tahkim

Tahkim, gToken’in benzersiz gücüdür. Growth DeFi’nin yaratılmasına kadar, havuzlara likidite sağlamaktan başka arbitrajcıların faaliyetlerinden kar etmenin bir yolu yoktu. Elbette bu aynı zamanda süreksiz kayıplara maruz kalma riskini de artırdı. GTokens oluşturmanın başlıca nedenlerinden biri, likidite havuzlarındaki arbitraj davranışının neden olduğu bu kalıcı kayıp sorununu çözmektir.

Bu aynı zamanda, GRO / gToken çiftleri için yüksek likiditenin önemini vurgulamaktadır. Bu çiftlerin likiditesi ne kadar fazlaysa, arbitrajcıların faaliyeti tarafından üretilen ücretler o kadar büyük olur. Mümkün olan maksimum likidite seviyesine ulaşmak için DeFi, kalıcı likidite havuzlarını, çiftlere likidite sağlamak için GRO ödülleri şeklinde teşviklerle birleştiriyor. Bu mekanizma aynı zamanda “Likidite Tarım” olarak da biliniyor.

Growth DeFi Tanımının Arkasında Kimler Var?

Rodrigo Ferreira, Growth DeFi’nin arka uç kodunun Baş Geliştiricisidir. Yale’den Bilgisayar Bilimi alanında doktora yapmıştır. Ayrıca program doğrulama ve derleyiciler konusunda derin bir geçmişe sahiptir. Rodrigo, kripto para birimleri / blockchain ile derinden ilgileniyor ve daha önce bir mobil cüzdan ve bir kripto para birimi borsası geliştirmiştir.

LinkedIn’inde söylediği gibi,

“Bir yazılım mühendisi olarak, çeşitli dillerde ve platformlarda karmaşık sistemleri bir araya getirip dağıtabiliyorum. Bir girişimci olarak, otomasyonla ölçeklenebilen ilginç iş senaryoları için uygulamalar geliştirmeyi seviyorum. “

Irving Cabello Almazán ise Growth DeFi’nin ön uç kodunun Baş Geliştiricisidir. Ethereum, DeFi ve blockchain ekosistemi konusunda güçlü bir tutkuya sahip tam yığın bir javascript geliştiricisi olarak Irving, React ve Node üzerinde 4 yılı aşkın süredir platformlar oluşturarak deneyim kazanmıştır. Ayrıca Solidity, Web3 ve Truffle kullanarak Ethereum için birden fazla DAPPS geliştirmiştir.

GRO Token Gelecek Beklentileri Ve Son Düşünceler

Bu kadar genç bir proje ve tokenla, bundan sonra ne olacağını tahmin etmek neredeyse imkansızdır. Ancak DeFi alanı, 2021’e  son derece sıcak bir giriş yapmıştır. 

Herhangi bir blockchain projesinde olduğu gibi Growth DeFi’nin büyümesi için gerçekten ihtiyaç duyduğu şey benimsemedir. Platformu ne kadar çok kişi kullanırsa, arz tokenomiklerinin alım satım ücreti olarak toplanan tokenlerin yakılmasına sıkı sıkıya bağlı olduğu için GRO token’ı o kadar hızlı takdir edebilir.

DeFi ekosistemi, 2021 yılında da şüphesiz kriptoda en hızlı büyüyen sektördür. Growth DeFi, kalıcı kayıplardan muzdarip olmadan likidite sağlayıcılarına maruz kalma sağlayan benzersiz alımını sağlayarak kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. 

Bu durumda, Growth DeFi gibi bir platform, DeFi olgunlaşmaya, gelişmeye ve büyümeye devam ettikçe büyük fayda sağlayabilir.