OMG Network Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

OMG Network, dünyanın nihai merkezi olmayan borsası olmayı hedefleyerek, kullanıcıların neredeyse tüm varlıkları sınırlar arasında ve hatta PayPal ve Alipay gibi mevcut ödeme ağ geçidi devleri arasında sorunsuz bir şekilde aktarmalarına olanak tanıyor

omg-network-nedir-yeni-baslayanlar-icin-temel-rehber

OMG Network, dünyanın nihai merkezi olmayan borsası olmayı hedefleyerek, kullanıcıların neredeyse tüm varlıkları sınırlar arasında ve hatta PayPal ve Alipay gibi mevcut ödeme ağ geçidi devleri arasında sorunsuz bir şekilde aktarmalarına olanak tanıyor. Bu rehber yazımızda OMG Network ile ilgili merak edilenleri cevaplayacağız.

OMG Network’un Geçmişi

OMG Network’ün hikayesi, ana şirketi Omise ile başlıyor. Omise, Jun Hasegawa tarafından 2013 yılında kurulan Bangkok, Tayland merkezli bir ödeme ağ geçidi şirketidir .

Omise’yi PayPal ve Stripe gibi şirketlerin Güneydoğu Asya eşdeğeri olarak düşünebilirsiniz. Öncelikle Tayland, Japonya ve Singapur’da faaliyet gösteren Omise, McDonald’s ve Allianz gibi etkileyici bir ortaklar listesine sahiptir.

OMG Network Nedir?

OMG Network, gerçek zamanlı olarak şeffaf, eşler arası işlemlere olanak tanıyan Ethereum’da finans için bir ölçeklendirme çözümüdür. Merkezi olmayan ağ, coğrafyalar, varlık sınıfları ve uygulamalar arasında kendi kendine egemen olan finansal hizmetleri kolaylaştırır.

OMG Ağı tek bir tarafa ait değildir. Bunun yerine, açık dağıtılmış bir onaylayıcılar ağıdır ve katılımcılar arasında piyasa faaliyetlerinin uygulanmasını sağlamak için bir blok zinciri kullanır.

OMG , Plasma mimarisi kullanılarak sonsuz ölçeklendirilmek üzere inşa edilen ve Ethereum tarafından güvence altına alınan tamamen halka açık, para biriminden bağımsız merkezi olmayan bir değişim (DEX) ağı içerir.

OMG , ana akım son müşterilere blok zincir teknolojisinin birçok avantajına bir giriş sunar . Cüzdan SDK’sı, son kullanıcıların konfor alanlarından çıkmak zorunda kalmadan birçok blok zinciri ile etkileşime girmesini sağlayan merkezi olmayan uygulamalar oluşturmayı kolaylaştıracak.

OMG ICO Nasıl Gerçekleşti?

OmiseGO’nun OMG ERC-20 tokenı için ilk madeni para teklifi, Haziran 2017’de gerçekleşti. OMG’nin 140 milyonluk toplam arzının %65’i, token başına kabaca 50 sent USD fiyatla satıldı. Bu 25 milyon doları aştı. Kalan %35’in %20’si ana şirket Omise tarafından tutuldu, %10’u projenin ilk geliştiricilerine verildi ve %5’i Ethereum cüzdanlarına gelecekteki airdrop’lar için ayrıldı.

OMG Network Nasıl Çalışır?

OMG Network için temel çerçeveyi tasarlayan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ve Ethereum geliştiricisi Joseph Poon’du.

Çift daha önce Ethereum ağının performansını artırmaya çalışan Plasma adlı bir protokol önermişti. Tamamen OMG Network ekibi tarafından ” Daha Canlı Plazma ” haline gelmek için geliştirilen “Minimal Canlı Plazma” adlı Plazma’nın uyarlanmış bir versiyonunu hazırladılar.

Plasma Nedir?

Plasma, oldukça karmaşık bir teknoloji içeriyor olsa da, kavramsal düzeyde anlaşılması oldukça kolaydır. Ethereum bir süredir ölçeklenebilirlikle ilgili sorunlar yaşadı. Blockchain ağı, saniyede yalnızca yaklaşık 14 işlem (TPS) işleyebilir.

Yıllardır, Ethereum topluluğundaki geliştiriciler, ideal olarak ağda bir elden geçirme olmaksızın, merkeziyetçilikten ve güvenliğinden ödün vermeden Ethereum’un performansını artırabilecek bir çözüm oluşturmaya çalışıyorlar.

Bu soruna genellikle ” blok zinciri üçlemesi ” denir. Ölçeklenebilirlik, merkeziyetsizlik ve güvenliğin üç idealinden yalnızca ikisinin mevcut blok zinciri fikir birliği mekanizmaları (yani Proof of Work ve Proof of Stake) tarafından karşılanabileceği sıklıkla söylenir.

Plasma, Ethereum’un çekirdek geliştirme ekibi tarafından kenara itilen birçok çözümden biriydi ve en iyi hareketlerinin şu anda geliştirilmekte olan ve Ethereum 2.0 olarak bilinen Ethereum ağını tamamen yeniden tasarlamak olduğunu fark etti.

OMG Network Ne Yapar?

Yakın zamanda piyasaya sürülen OMG Network V1 Mainnet Beta, çok önemli olmasına rağmen sadece tek bir işleve sahiptir. Ethereum ve ERC-20 tokenlarını maliyetin üçte biri için ve yüksek hızda aktarmanıza olanak tanır.

Şu anda Ethereum blok zinciri 14-20 TPS arasında herhangi bir yerde sınırlıdır. Buna karşılık, OMG Ağı yaklaşık 4000 TPS işleyebilir.

Tahmin edebileceğiniz gibi, OMG tokenı bu süpersonik ağdaki ücretleri ödemek için kullanılır ve sonunda ağ Gözlemcileri tarafından stake etmek için kullanılacaktır. Ana ağ sürümü doğru yönde atılmış bir adım olsa da, OMG Network’un olmak istediği yerin büyük planında gidecek daha uzun bir yol var.

Kripto Para OMG Nasıl Saklanır?

OMG bir ERC-20 tokenı olduğundan, Ethereum’u destekleyen hemen hemen her cüzdanda saklanabilir. OMG için dijital cüzdanlar arasında Trust Wallet (mobil), Atomic Wallet (mobil), MetaMask (web / masaüstü) ve My Ether Wallet (web / masaüstü) bulunur.

OMG için Kripto para donanım cüzdanları arasında Ledger, Trezor ve KeepKey de bulunur.

OMG Network Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Şirketlerin OMG’yi kullanmak istemesinin birçok nedeni vardır:

  • Parayı hem yurt içinde hem de yurt dışında hızla taşımak için
  • Büyük bir organizasyonun bölümleri arasında varlıkları izlemek için güvenli bir defter elde etmek
  • Yeni nesil mobil bankacılık çözümlerini benimsemek için
  • Merkez bankası itibari para birimlerinin dijital olarak çıkarılmasını sağlamak ve belirli bir ülkede ödeme sistemini iyileştirmek için
  • Her tür varlıkta ödemelere ve havalelere izin vermek için
  • Marka konsorsiyumları için sadakat puan sistemi oluşturmak için
  • Birden çok cüzdan satıcısını destekleyebilen bir ağa dijital hediye kartları vermek için

OMG’nin altyapısı, fintech alanındaki herkes için Omise’nin kendi ihtiyaçlarından çok daha fazlasını göz önünde bulundurarak faydalı olacaktır.Bu çerçeve sadece fintech alanında çok ihtiyaç duyulan liderliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli paydaş sistemleri etrafında ortaya çıkan iş modelleri için bir çerçeve sağlar.