Tellor (TRB) Nasıl Alınır? TRB Satın Alma Rehberi

Tellor (TRB) Nedir


Tellor (TRB) Nedir?

Ethereum üzerindeki akıllı sözleşmelerin tamamen bağlantısız olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden zincir dışı verilere erişimleri oldukça kısıtlıdır. Tellor, bir veri akışına yapılan girdilerin tokenlerini stake eden madenci ağı tarafından güvence altına alındığı bir sistem oluşturarak, zincir dışı bilgilere güvenilir erişim sağlar. Bu sistem yapısını oracle’a dürüst bir veri girişi sağlamak için kullanılan teşvikleri de oluşturur.

Tellor tarafların zincir dışı bir verinin (örneğin BTC/ETH) değerini talep edebileceği ve madencilerin bu değeri tüm Ethereum akıllı sözleşmeleri tarafından erişilebilen zincir üstü bir veri bankasına eklemek için rekabet ettiği bir oracle sistemidir. Bu veri bankasının girdileri, bir stake madenci ağı tarafından güvence altına alınıyor. Tellor kripto paralar ile ekonomik teşvik mekanizmalarını kullanıyor. Sistemde madenciler tarafından yapılan dürüst veri sunumları ödüllendiriliyor ve Tellor’un tokeni Tributes (TRB) kazandırıyor. Aksi halde bir anlaşmazlık mekanizmasına sahip ve kötü oyuncuları cezalandırıyor.

Bu yazımızda Tellor coin nasıl alınır, nereden alınır gibi sorulara yanıt arayacağız.

TRB Nasıl Satın Alınır?

Proje henüz gemiş kitlelere ulaşmadığı için doğrudan fiat para birimleriyle alınamıyor. Ancak yine de popüler kripto para birimleriyle eşleri bulunuyor. Eğer bu kripto para birimlerine sahip değilseniz bile birkaç adımda satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

TRB Listeleyen Bir Borsada Hesap Açın

TRB’nin listelendiği bir borsada hesabınızı açtıktan sonra hesabınıza kripto para yüklemeniz gerekiyor. Eğer hali hazırda kripto paranız varsa bu borsalara geçiş yapabilirsiniz. Transfer işlemlerini gerçekleştirirken işlem ücretlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Neredeyse bütün borsalara üye olmak ve hesap açmak artık çok kolay. Birkaç adımda sizden istenen bilgileri girdiğinizde üye olabiliyorsunuz. Ancak genellikle çekim yapabilmek adına kimliğinizin doğrulanması sizden istenebilir. Üye olduğunuz borsalarda 2 aşamalı doğrulama kullanmanız güvenliğiniz açısından faydalı olacaktır.

Satın Alma İşlemini Gerçekleştirin

Borsalarda birden fazla satın alma seçeneği bulunuyor. Limit, stop limit ve piyasa bunlardan bazıları. Limit seçeneğini seçerseniz alacağınız fiyatı ve miktarı belirleyebilirsiniz. Girdiğiniz fiyattan satıcı bulunduğunda borsanın emir defteri sizi onunla otomatik eşleştirip işleminizi tamamlayacaktır. Ya da daha basit bir seçenek olan piyasa seçeneğini de kullanabilirsiniz. Bu seçenekte sadece alacağınız miktarı girersiniz ve işleminiz anında gerçekleştirilir.

Borsaların arama kısmına, TRB yazarak tokenin eşlerini bulabilirsiniz.

Tellor Nereden Alınır?

Tellor coin veya Tellor tokenlerinin listelendiği borsaları aşağıda görebilirsiniz. Token birçok borsada bulunuyor ve hacimsel olarak dağılmış durumda. Ancak likidite bakımından yeterli olanları şöyle sıralayabiliriz:

Borsa Parite Toplam Yaklaşık İşlem Hacmi
Binance TRB/USDT TRB/BTC TRB/BUSD %26,25
Coinbase Exchange TRB/USD TRB/BTC %9,43
Crypto.com Exchange TRB/USDT %0,26
Huobi Global TRB/USDT

 

%3,19

Genel Bakış

Tellor token TRB hakkında bilgilere aşağıdaki tablodan göz atabilirsiniz.

Coin Sembolü TRB
Toplam Arzı 1,846,388
Dolaşımdaki Miktarı 1,767,769
En Yüksek Fiyatına Ulaştığı Tarih 9 Mayıs 2021
En yüksek Fiyatı $145,79
Endüstri Akıllı sözleşmeler, Oracle
Token kullanım alanı Ödüller
Bulunduğu Ağ Ethereum

Tellor’ün Hedefi Nedir?

Akıllı sözleşmelerin potansiyel uygulanabilirliğini sınırlayan en büyük engellerden biri güvenilir olan bir zincir dışı veri kaynağının olmamasıdır. Tellor, bu boşluğu verilerin izinsiz kripto paralarla teşvik edilmiş veri sağlayıcıları ağı tarafından girildiği bir zincir üstü veri beslemesiyle doldurmayı hedefliyor.

Blockchain ağları dijital varlıkları yönetebilen ve manipülasyona karşı korumalı programların depolanmasına ve yürütülmesine olanak tanır. Ek olarak dijital ürünlerin hızlı, güvenli olarak aktarılması ve oluşturulmasında rol oynar. Bu programlar zincir üzerinde bir kez konuşlandırıldıktan sonra değiştirilemiyor. Zincire erişimi olan herkes tarafından kullanılabiliyor, tanımlanmış parametrelere ve etkileşimlere (işlemlere) göre yürütülüyor ve blok zincirinin konsensüs mekanizması tarafından doğrulanıyor. Bu özellikle anonim tarafların akıllı sözleşmeler adı verilen bağlayıcı dijital sözleşmelerin var olmasını önemli hale getiriyor. Bununla birlikte, blockchain’ler diğer ağlardan ayrıdır ve gerçek dünya verilerine doğrudan erişimleri bulunmuyor. Bu görevi akıllı sözleşmeler devir alır ancak akıllı sözleşmelerin gerçek fayda sağlaması için zincir dışı veriler gerekir. Akıllı sözleşmelerin gerçekten güvenli ve sansüre dayanıklı olması için zincir dışı verilerin güvenilir bir şekilde sağlanması gerekir. Tellor’ün amacı da bu güvenilirliği sağlamaktır.