Gifto (GTO) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Gifto (GTO) Nedir

Gifto-GTO-coin-nedir-temel-rehber

Gifto (GTO) Nedir?

Gifto: Temel Bilgiler

Bir ağ protokolü olarak Gifto, Asia Innovations Group’un (AIG) kurucu ortağı ve CEO’su Andy Tian’ın bir buluşudur. AIG’deki ekip, kripto teknolojisi ve blok zinciri meraklılarından oluşuyor.

Andy, mevcut bozuk içerikten para kazanma modelini daha iyi bir modelle düzeltmek için Ethereum blok zinciri tarafından desteklenen merkezi olmayan bir ağ tasarlama potansiyelini gördü. Küresel içerik endüstrisine tanıtılan çoğu kişi, mevcut modelle aşağıdaki sorunları belirleyecektir:

  1. Mevcut içerik geliştirme modelinden uygun ücret / gelir eksikliği
  2. “En üst düzey” üreticiler ile küçük gelişmekte olan içerik oluşturucular arasında orantısız kaynak paylaşımı ve pazar
  3. Sponsorun veya reklam verenin talep ve isteklerine göre içerik veya işlemlerde haksız değişiklik yapılması.

Gifto ağı, Aralık 2017’de başlatıldı ve AIG’nin amiral gemisi ürünü Uplive ile birlikte test edildi. Uplive, 20 milyondan fazla kullanıcısı olan bir canlı akış mobil uygulamasıdır.

Gifto’nun Faydaları Nelerdir?

  1. Gifto, içerik oluşturucular ve geliştiriciler için kendi kendini yöneten ve kendi kendini idare ettiren bir “Evrensel Hediye Protokolü” sunarak mevcut uygulama teknolojisindeki sorunları ele alır.
  2. Gifto tarafından oluşturulan ekosistem, sanal hediyelerin YouTube, Instagram, Facebook ve Uplive Uygulaması gibi herhangi bir içerik platformunda oluşturulmasına, seçilmesine, izlenmesine, satın alınmasına, gönderilmesine ve değiştirilmesine izin verecektir. Gifto token (GTO), sanal hediyeler satın almak ve ekosistemdeki sanal hediye yaratıcılarını ödüllendirmek için kullanılır.
  3. Blok zinciri ve akıllı sözleşmelerin temellerini kullanır ve aşağıdaki bileşenlere sahiptir:
  • Gifto’nun Sanal Akıllı Hediyesi: Bunlar, blok zincirinde var olan ve gelişen akıllı sözleşmelere dayanan, kendi kendine çalışan sanal varlıklardır.
  • Hediye Mağazası: Burada, bir kullanıcı belirli bir içerik oluşturucu için bir hediye satın alabilir. Bir hayran, bir içerik oluşturucu için hediye verme bağlantısına tıklayarak hediye mağazasına erişebilir. Bu aynı zamanda bu içerik oluşturucu tarafından özelleştirilmiş tüm hediyeleri de listeleyecektir.
  • Hediye Envanteri: Hayran veya içerik oluşturucu olabilecek bir kullanıcı için hediyeleri saklar.
  • Gifto Tokenları: Bunlar, sanal hediyeleri takas etmek için kullanılan ERC20 uyumlu tokenlardır.
  • Gifto Cüzdan: Bir kullanıcı için Gifto tokenlarını tutar.
  • Hediye Portalı: Gifto’ya katkıda bulunanlar tarafından oluşturulacak, düzenlenecek ve yönetilecek hediyeler için blok zinciri destekli bir yönetim sistemidir.

Gifto Teknolojisi

  1. Gifto çerçevesi, Blockchain teknolojisine dayanmaktadır. Blockchain, ağa aşağıdaki şekillerde yardımcı olur:
  • Çeşitli platformlarda değeri değişmez bir sanal varlığın oluşturulması
  • Topluluk katılımcıları için farklı roller belirlemek üzere belirtilen kurallara sahip bir iş akışı tasarlama
  • Gelir paylaşarak veya kişiselleştirilmiş sanal hediyeler oluşturarak katılımcıları teşvik etmek için bir çerçeve oluşturmak

2. Çok çeşitli yüksek kaliteli sanal hediyeler oluşturmak, önceden belirlenmiş bir iş akışındaki topluluk katılımcılarından birleşik ve planlanmış bir ekip çalışması gerektirir. Bir içerik görüntüleyen bir içerik oluşturucuyu takdir etmek istediğinde, Gifto ağına yeni hediye fikirleri gönderebilir.

3. Bununla birlikte, tüm süreç, iş akışını düzenlemek için bazı merkezi işlevlere ihtiyaç duyar. Örneğin, küratörler manuel olarak müdahale etmeli, her hediyeyi test etmeli ve popülerliğini, para kazanma değerini ve kalitesini değerlendirmelidir.

4. Gelir paylaşımı matrisi, ağ içinde dahili olarak hesaplanır ve herkesin gereken oranını almasını sağlar. Hediye yaratıcısı, gözden geçiren ve içerik yaratıcısı, hayran tarafından tasarlanan sanal hediyenin değerinden kendi payına düşeni alır.

5. HTML5 tabanlı bir hediye arayüzüyle birleştirilmiş blok zinciri destekli altyapı, içerik oluşturucunun teşviklerin ~% 80’ini almasını sağlar. Hediye yaratıcısı ve küratör teşviklerin sırasıyla %5 ve %2’sini kazanırken, Gifto protokolü ekosistemin bakımı ve operasyonel desteği için %10 daha alıyor. Son %3, izleyicilere ve hayranlara verilen periyodik ödüllerin finanse edildiği ödül havuzuna gider. Tüm bu gelir akışı, merkeziyetsiz paylaşım ve teşvik kavramını yoğunlaştırıyor.

Gifto Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

Gifto (GTO) Satın Alma

Gifto tokenleri (GTO) diğerleri arasında Binance, Bithumb, Bittrex, Bibox, OKEx, Coinnest gibi kripto borsalarında satın alınabilir. OKEx, hacim olarak büyük miktarda GTO satan lider pazarlardan biridir.

GTO, fiat para birimi kullanarak doğrudan işlemleri desteklemediğinden, ilgilenen kullanıcıların gerekli işlemleri yapmak için Ethereum ve Bitcoin gibi kripto paraları biriktirmeleri en iyisidir. İşlem yapmak için BTC ve Ether coinleri satın alınabilir.

GTO Nasıl Saklanır?

Gifto bir ERC20 tokenıdır, bu da tüm Ethereum cüzdanlarının bir GTO cüzdanı kadar iyi çalışması gerektiği anlamına gelir. Trezor, MetaMask, MyEtherWallet, Ledger Wallet, Gifto token destekleyen birkaç cüzdandır.

Gifto Diğer Kripto Para Birimlerinden Nasıl Farklıdır?

Gifto’nun Uplive’de sadece bir hediye protokolü olarak damgasını vurması değil, aynı zamanda Facebook, Instagram, Twitter ve YouTube gibi bir dizi başka büyük platform tarafından da kabul edilme potansiyeline sahip olması, onu hızlandırılmış büyüme için bir aday haline getiriyor. Kavram, sanat, kültür ve çevrimiçi yaratıcılık alanında blockchain teknolojisinin uygulanmasında devrim niteliğinde bir kavramdır.
Gifto coin’i diğer kripto para birimlerinden ayıran şey, onun altında yatan konsepti ve yakın gelecekte hızlı büyüme potansiyeline sahip olmasıdır.
Gifto’nun hızlı büyümesi, kripto parayı halkın favorisi haline getirdi. Yakın geçmişte artan getirilerle, insanlar dijital para biriminin konseptini ve tasarımını takdir ettiler. Sanal hediyeler yüksek gelir sağlar çünkü: görsel ifade, hayranlar ve içerik üreticileri arasındaki ilişkide eğlencenin ayrılmaz bir parçasıdır.

Gifto’ya Yatırım Yapmalı Mısınız?

Gifto tokenlarının toplam 1 milyar token arzı var ve bunların 533,786,482 tokenı dolaşımda. Proje iyi düşünülmüş ve uygulanmış bir proje. Bu sadece, büyük şirketler ödül veya takdir protokollerinde bunu benimsemeye başladıktan sonra uzun vadede büyümeye devam edeceğini pekiştiriyor.
Evrensel blok zinciri tabanlı sanal hediye protokolü, yalnızca içerik oluşturucular ve izleyiciler arasındaki boşluğu doldurmakla kalmadı, aynı zamanda içerik oluşturucuları tanımak ve ödüllendirmek için bir yol da getirdi. Merkezi olmayan içerikten para kazanmanın yanı sıra, modern içerik oluşturucu-kitle ilişkisini yeniden canlandırdı.
KPCB ve Wicklow Capital gibi bir dizi büyük kurumsal yatırımcıdan da destek aldı. Bu, fikrin oldukça fazla sayıda insan tarafından incelendiğini ve kabul edildiğini kanıtladığı için Gifto olumlu olarak görülebilir.