2020 Bitcoin (BTC) Yorumları

2020 yılında Bitcoin (BTC) için birçok farklı beklenti vardı

2020 bitcoin btc yorumları

2020 yılında Bitcoin (BTC) için birçok farklı beklenti vardı. Bu yıl Bitcoin madenciliği ödüllerinin yarıya indirilmesiyle, farklı analizler ve yorumlar yapılmıştı. Bitcoin halving ile birlikte gerçekleşeceği beklenen fiyat tahminlerinden çoğunu görmesek de yine de 2020 yılı sonuna kadar hala farklı Bitcoin yorumları bulunuyor.

2020 BTC Yorumları

Bilindiği gibi, tarihsel olarak, Bitcoin’e yönelik piyasa duyarlılığı her yarılanmadan sonra çarpıcı biçimde değişiyor. Ancak, piyasanın bazen beklenmedik şekilde tepki vermesi gibi durumlarda yükseliş duygusu kendi kendine anlaşılmaz. Yine de, Bitcoin yarılanması genelde en çok beklenen olaylardan biri olduğu için, 2020 yılında gündemde uzun süre kaldı.

O zaman öncelikle 2020 Bitcoin (BTC) yorumları için halving nedir ona bakalım, daha sonra da yorumlara ve tahminlere geçelim.

Bitcoin Halving Nedir?

Bitcoin halving, Bitcoin ağından geçen her 210.000 blokta meydana gelen olaydır. Bu önceden programlanmış durum ortaya çıktığında, BTC madencilerinin blok madenciliği, işlemleri doğrulayarak ve böylece ağı güvenli hale getirme karşılığında aldıkları ödüller yarı yarıya azaltılır. Bu kod piyasadaki yeni kripto paraların akışını azaltacak ve böylece varlığı daha kıt hale getirecek şekilde programlandığı için Bitcoin’in enflasyona cevabı olarak görülebilir. Bu 210.000 blok önemlidir çünkü bu sayıya göre bir sonraki yarılanmanın ne zaman gerçekleşeceğini tahmin edebiliriz. 2020 yarılanması Mayıs ayının ortalarında gerçekleşmişti.

2020 yılı halving’den önce madencilik ödülü 12,5 BTC olarak belirlenmişti. Bu nedenle, halving sonrasında yeni Bitcoin blok ödülü 6,25’e düştü. Bu tempoyu takiben, son BTC blok ödülünün 2140 yılına kadar dağıtılacağı hesaplanmıştır. Bitcoin oluşum bloğu 3 Ocak 2009’da çıkarıldığından, ilk yarılanma 2012’de gerçekleşti ve ikincisi 2016’da gerçekleşti.

btc 2020 yorumları

Öyleyse, bu olayların pazarı nasıl etkilediğini görelim.

Bitcoin Halving Olayı Fiyatı Neden Etkiliyor?

Tüm bu fiyat tahminlerinde görebileceğiniz gibi, madencilik ödülünün yarıya inmesi gibi bir olay Bitcoin’in fiyatını oldukça etkiliyor. Yarılanma, daha fazla kıtlık yaratmak için tasarlanmış önceden programlanmış enflasyon kontrol mekanizmasından başka bir şey değildir. Çoğu kez kıt olan varlıklar, bol miktarda mevcut olanlardan daha değerlidir.

Bitcoin’de durum böyledir. Madencilik ödülleri yarıya düştüğünde, bu varlığın borsalardaki arzının daha düşük olması doğaldır. Öte yandan, BTC ticaretine ve yatırımına olan ilginin artması da beklenir. Dahası, Bakkt BTC vadeli işlemleri gibi yeni piyasalar, bir yatırım olarak BTC’nin dikkatini çekiyor. Elbette arzın sınırlı olduğu ve talebin arttığı piyasa kanunlarına göre taleple birlikte fiyatlar da yükseliyor.

2012 Bitcoin Halving

Madencilik ödülünün ilk yarılanması 28 Kasım 2012’de gerçekleşti ve blok başına 50 BTC ödülünü 25 BTC’ye düşürdü. Piyasa bu olaylara tepki vermekte biraz yavaş olsa da, tam olarak bir yıl üç gün sonra, 10 dolar civarında başlayan fiyat, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.000 dolara ulaştı ve sağlıklı bir %1000 artış sağladı.

Bu, Bitcoin fiyatını yukarı doğru itecek olan ikinci yarılanmanın neden olduğu olayların habercisi olan kripto para piyasası tarihindeki büyük oranlardaki ilk boğa koşusuydu.

2016 Bitcoin Halving

Bitcoin madenciliği ödülünün ikinci yarılanması, 9 Temmuz 2016’da, BTC madencilerinin bir blok madenciliği için 25 yerine 12,5 Bitcoin almaya başladıkları sırada gerçekleşti. Son yarılanmanın ardından yaşanan olaylar, herhangi bir küresel pazarın tarihindeki en büyük boğa koşusu olarak biliniyor. Yine, piyasa tepki vermek için tembeldi, ancak 1 yıl, 5 ay ve 9 günlük süre boyunca Bitcoin’in fiyatı kabaca 1.000 dolardan 19 bin 843 dolarlık son ATH’ye yükseldi. Bu patlama ile birlikte, günlük finans piyasası haber kuruluşunun gündeminin bir parçası haline gelen Bitcoin için kaçınılmaz ana akım ortaya çıktı.

bitcoin 2020

2020 Bitcoin Halving ve Bitcoin Yorumları

2020 Bitcoin yarılanması gerçekleştiğinde, belirtildiği gibi, madencilik ödülleri blok başına 6,25 BTC’ye düşürüldü.

Madenciler için, tabii ki, blok ödülü daha küçük olacak, ancak geri kalan için, tarihsel gerçeklere rağmen gelecek belirsiz. Bitcoin’e olan ilgi aynı kalırsa ve kıtlık daha fazla olursa, doğal olan varlığın fiyatının artması olacaktır. Ancak tahminler bölümünde de göreceğiniz üzere kesin bir rakam vermek zordur.

Bununla birlikte, mevcut Bitcoin’in yaklaşık %30’una ihmal, ölümler, yedeklenmiş özel anahtarlar olmadan donanım arızaları vb. nedeniyle sahipleri tarafından erişilemediği ve kıtlık düzeyini daha da artırdığı söyleniyor.

2020 BTC Yorumları

Forbes Bitcoin Fiyat Tahmini

Küresel Danışman Fonları Araştırma Başkanı Tom Lee, kısa vadeli ve uzun vadeli eğilimleri görselleştirmeye yardımcı olan kapsamlı veritabanı, istatistikler ve grafiklere dayanarak Bitcoin’in Mart 2020’ye kadar 91.000 dolara yükselebileceğini düşünüyordu. Tabi bu gerçekleşmedi.

IHODL Bitcoin Fiyat Tahmini

Çok dilli bir haber ve analiz web sitesi olan IHODL, 2020 yarılanması için Bitcoin fiyat tahminiyle ilgili çok açıklayıcı bir grafik yayınladı. Onlara göre BTC 100.000 dolara ulaşacaktı. Kesin bir zaman belirtilmedi, ancak önümüzdeki yıllarda BTC 100 bin dolara ulaşabilir.

Josh Rager Bitcoin Fiyat Tahmini

Josh Rager, yaklaşık 60.000 takipçisi tarafından takip edilen popüler bir Twitter profiline sahip bir trader ve yatırımcıdır. Önceki yarılanma sonuçlarına dayanan uzun vadeli bir Bitcoin fiyat tahmini hakkında çeşitli bilgilendirici grafikler yaptı. Ona göre BTC 150 bin dolara ulaşabilir. Josh Rager’ın 2020 Bitcoin fiyat tahmini açıkça belirtilmedi ancak grafiklere göre 2023’ün sonuna kadar Bitcoin’in fiyatı 150.000 dolara fırlayabilir.

Hackernoon Bitcoin Fiyat Tahmini

Hackernoon da yukarıda belirtilen satış noktalarına benzer bir tahmin getiriyor. Hackernoon’a göre, yaklaşık 100.000 dolar olacağını tahmin ettikleri yeni ATH’ye 2021’de ulaşılacak.

Capital.com Bitcoin Fiyat Tahmini

Capital.com’a göre, BTC 2020’ye 25.000 dolar civarında başlayacaktı ve yıl sonunda 33.000 dolara ulaşacak. Yıl başı için tahmin doğru çıkmadı. Bakalım yıl sonunda BTC 33 bin dolara ulaşabilecek mi?