Zengin Baba Yoksul Baba Kitabının Yazarı Robert Kiyosaki’den Altın, Dolar ve Bitcoin Yorumu

Önde gelen Amerikalı işadamı ve yazar Robert Kiyosaki’ye göre, insanların dolar biriktirmeye bir son vermeleri gerekiyor

Bitcoin kaç dolar

Önde gelen Amerikalı işadamı ve yazar Robert Kiyosaki’ye göre, insanların dolar biriktirmeye bir son vermeleri gerekiyor. Robert Kiyosaki bunun yerine insanların  daha fazla altın (Tanrı’nın parası) veya Bitcoin (insanların parası) biriktirmeye odaklanmaları gerektiğini söylüyor.

Kiyosaki, ticari girişimlerinin yanı sıra, 1997’de yayınlanmasının ardından, New York Times‘ın en çok satanlar listesinde uzunca bir süre birinci sırada yer alarak rekor kıran ve 100’den fazla ülkede 32 milyondan fazla kopya satan Zengin Baba Yoksul Baba kitabı ile de tanınıyor.

Ayrıca Kiyosaki 2008 Finansal Krizini de tahmin etti ve ABD hükümetinin giriştiği karşı önlemleri eleştirdi. Robert Kiyosaki şimdi ise çok yakın bir zamanda yeni ve çok daha kötü bir durgunluğun başlayacağını iddia ediyor. Bu nedenle Kiyosaki insanlara kendilerini korumanın bir yolu olarak, “dolar” biriktirmekten kaçınmaya çağırdı. Ünlü işadamına göre insanlar dolar yerine, altın ve Bitcoin biriktirmeliler:

FED sahtekar. Bir ayda trilyonlarca sahte dolar basılıyor. Ayda 85 milyar dolar basılırken günde 125 milyar dolar basılmaya başlanırsa paradan nasıl tasarruf edebilirsiniz?

Bitcoin ve Altın Dolardan Faydalanacak

Kiyosaki ayrıca finans dünyasının 2040 yılına kadar ciddi değişimler yaşayacağına işaret ediyor. Ona göre altın bu değişimlere ayak uydurabilecekken dolar ise yok olacak:

    Dolar burada olacak mı? Ben öyle düşünmüyorum. Dolar tost, çünkü altın, gümüş ve kripto para birimi (Bitcoin) onu yok edecek.

İlginçtir ki, doların çökeceğine inanan tek kişi Kiyosaki değil. Popüler Amerikalı ekonomist ve kalıcı altın boğa Peter Schiff, son zamanlarda aynı endişe verici öngörüde bulundu. ABD’nin önündeki tek seçeneğin altın standardını geri getirmek olduğunu da kaydetti.