Yeni Başlayanlar için 3 Kripto Para Ticaret Stratejisi

Kripto para ticareti hem yüksek riskli hem de ödülü büyük bir alandır

kripto-ticareti

Kripto para ticareti hem yüksek riskli hem de ödülü büyük bir alandır. Her konuda olduğu gibi, kripto ticaretinde de yüksek kazanç elde etmenin bir garantisi yoktur. Bu sebeple, risksiz bir şekilde çok büyük kazançlar elde edebileceğinizi iddia edenlere itibar etmemelisiniz.

Para kaybetmenin mümkün olduğunu unutmayın. Kripto para birimi ticareti yaparken sermayeniz risk altındadır çünkü gün sonunda hala işlem görmektedir. Herhangi bir canlı parayı riske atmadan önce her zaman demo ticareti yapmanızı öneririz.

Bu bitcoin stratejileri, diğer kripto para birimlerinin yanı sıra Bitcoin Cash ticareti için de kullanılabilir. Aslında, bunu her tür kripto para için bir ticaret rehberi olarak kullanabilirsiniz. Blockchain teknolojisi, bilgiye nasıl erişileceğine yönelik büyük bir adımdır. Birçok şirket, Blockchain’i kendi lehlerine kullanmak için uygulamalar geliştirmeye başlıyor. Dijital para birimi ticareti yaparken, gerçek bir para birimi değilmiş gibi görünebileceğini unutmayın. Ama aslında gerçek! Bitcoin satın almadan önce sağlam bir plan yapın ve kripto para piyasalarını küçümsemeyin. Bu rehber yazımızda en yaygın kripto para ticareti stratejilerini öğreneceksiniz.

Teknik Analiz

Kripto para ticareti yapmak istiyorsanız, buna başlamadan önce teknik analiz ile ilgili birkaç öncelikli bilgiye sahip olmanız gerekir. Grafiklere bakmak ve anahtar fiyat seviyelerini belirlemek ilk başta çok basit birşeymiş gibi görünse de, başlangıç için yapabileceğiniz en mantıklı şeydir. Kripto para piyasasında fiyatlar daha oynak, piyasa hareketleri daha hızlı ve piyasa fiyat manipülasyonuna daha eğilimlidir.

Kripto piyasası ne kadar karmaşık görünse de, kripto ticareti yaparken doğru teknik analiz yöntemleri kullanıldığında ortaya oldukça kârlı bir iş çıkabilir.

Karar verme sürecinde size aşağıda listelediklerimiz yardımcı olabilir:

  • Tradingview (grafikler ve teknik analiz)
  • Predicoin (piyasa duyarlılığı analiz servisi)
  • Coinpaprika (coin endeksi ve araştırma sitesi)
  • Coinmarketcal (yaklaşan kripto etkinlikleri takvimi)
  • Delta (portföy yönetimi uygulaması)

Kripto Para Ticaret Stratejileri

Hodl: Strateji 1

Piyasaya yeni girenler için temel bir kripto ticaret stratejisi olan Hodl, çok fazla deneyim ve beceri gerektirmez. KOlay bir strateji olduğu için hemen hemen herkes bunu yapabilir.

Hodl ismi, 2013 yılında Game Kyuubi’nin Bitcointalk.org’daki gönderisinde yanlış yazdığı “hold” kelimesinden geliyor.

Hodl kripto ticaret stratejisi şu felsefeye dayanır; potansiyeli olan bir kripto para birimi alınır ve bunu daha sonra satmak için bir yıl, birkaç belki de on yıl güvenli bir şekilde tutulur.

Kripto paranın nasıl alınacağı ve güvenli bir şekilde saklanacağını biliyorsanız bu stratejiyi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Hodler’lar kağıt cüzdanlar gibi soğuk depo cüzdanları kullanabilir. Aynı zamanda Ledger ve Trezor gibi donanım cüzdanları da kullanırlar.

Tüm bunlara karşın tabi ki Hodl stratejisinin birtakım dezavantajları da bulunuyor. Her şeyden önce, Hodl stratejisinde varlıklarınızın değer kazanacağının bir garantisi bulunmuyor. Proje çökebilir, ağda bir arıza ya da başka sorunlar oluşabilir ya da gelecekte daha iyi alternatifler ortaya çıkabilir. Ayrıca, özel anahtarlarınızı kaybetme ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekiyor ki onları güvenli bir şekilde saklayabilesiniz.

Ayrıca, piyasa dibe vurduktan sonra da istediğiniz zaman yatırım yapabilirsiniz. Odak noktanızda her zaman uzun vadeli oynamak olacaktır ki bu gayet olası bir durumdur. Ancak mümkün olduğunda fiyat artışlarından sonra kâr almayı unutmamalısınız. Varlığınızı sadece elde tutmak,  kâr elde etmenize engel olacaktır ve bununla birlikte sizi zamanla mantıksız kararlar almaya itebilir.

Swing trading: Strateji 2

İşte bu stratejide, grafikler ve teknik analizler devreye giriyor. Swing trading stratejisinde başarılı olmak istiyorsanız teknik analizin temellerine hakim olmanız gerekiyor. Bu hakimiyet, piyasaları izlemenizi ve fiyat hareketlerini öngörebilmeniz konusunda size imkan sağlayacaktır.

Swing trading stratejisi yaparken en önemli şey, tamamen doğru zamanda doğru hareket etmeniz gerektiğidir. Hareketlerinizi doğru zamana saklamanızdaki amaç, basit dalgalanmalarda mümkün olduğunca fazla kâr elde edebilmektir. Örneğin, piyasa tırmanıştayken 6000 dolarlık açık bir pozisyonunuz varsa, onu USDT ile değiştirebilirsiniz.  Daha sonra ise tekrar BTC alarak pozisyonunuzu ve kârınızı artırabilirsiniz.

Burada asıl konu ve amaç, somut giriş noktaları belirlemek, kayıpları durdurmak ve her alışverişten önce kâr seviyelerini almaktır.

Daytrading: Strateji 3

Geçimini kripto para ticareti ile sağlayan ve zamanının büyük bir kısmını bu işe ayıran insanlara Daytrader denir. Daytredar denilen bu insanlar ticareti yalnızca hobi olarak yapmaktan ziyade alım satım işlemleri yaparlar. Buna ek olarak marj ticareti de yaparlar ya da uygun fiyat hareketlerini yakalamayı umarak her gün farklı alım satım işlemleri uygularlar. Harika ödüller ve kazançlar elde edilebilir ancak, temel analizler hakkında bilgisi olmayan ya da pazarda deneyimi olmayan biri bu stratejiyi uyguluyorsa işi zordur. Ayrıca, kârlı bir daytrader olmanız aylar hatta yıllar gibi büyük bir zamanınızı alabilir.

Daytraderlar, Kripto piyasasında gerçekleşen fiyat hareketlerini yakından takip etmeliler. Kayıpları önlemeye, başabaş işlemlere girmeye ve boğa ya da ayı tuzaklarını ve kayıplarını engellemeye hazır olmalıdırlar. Bir daytrader olarak, kripto para dalgalanmalarını yakında takip etmelisiniz ki ciddi sürprizler yaşanmasın.

Day trading tam anlamıyla, risklere maruz kalma olasılığınızı en aza indirmeyi amaçlar. Day trading yaparken kârınızı yüksek tutmak için vereceğiniz hızlı ve etkili kararlar çok çok önemlidir. Her traderin %100 başarılı olduğunu veya olacağı tabi ki söylenemez. Bu sebeple, önemli kayıplarda pozisyonlarınızı kapatmaya hazır olmalısınız. Önemli destek ve direnç seviyelerini öğrenir, işlemlerinizi doğru zamanda yapar, kayıpları azaltırsanız siz de diğer birçok daytredar gibi bu piyasada başarılı olabilirsiniz.

Twitter’da takip edebileceğiniz bazı daytraderlar:

  • @TheCryptoDog
  • @CredibleCrypto
  • @MisterEXCAVO
  • @cryptoWZRD_
  • @TheCryptoMonk