Bancor (BNT) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Bancor (BNT) Nedir

bancor-nedir-temel-rehber

Bancor (BNT) Nedir?

Bancor: Temel Bilgiler

Muhtemelen 1940-42’nin uluslar üstü para biriminden ilham alan Bancor, kripto para birimi değişimlerine ve borsalara ihtiyaç duymadan işlemlere izin vermeyi amaçlayan merkezi olmayan bir likidite ağıdır. Bancor, bir işlemde alıcı ve satıcı içermeyen yenilikçi bir ürün sayesinde bir kripto parayı diğerine dönüştürmek için ucuz bir yol sağlar.

XE [DOT]com’u duydunuz mu? Belirli bir para biriminin diğer para birimi biçimlerinde en doğru değerlemesini sunma eğiliminde olan bir web sitesidir. Benzer bir modelde, Bancor, bir kripto coinin en yakın değerlemesini, karşı taraf satmadan veya satın almadan başka bir kripto para cinsinden sağlar. Bu yerleşik dönüştürme programıyla ilgileniyorsanız, doğrudan cüzdandan otomatik token dönüşümleri sunan bir Bancor cüzdanına kayıt olabilirsiniz.

Bancor Geliştirme

Bancor, 2017 yılında Eyal Hertzog tarafından piyasaya sürüldü. Proje ayrıca, milyarder girişim kapitalisti Tim Draper’dan da destek aldı. Burada, merkezi olmayan bir borsa değil, merkezi olmayan bir likidite ağı kurduklarını belirtmek önemlidir. Bu, kripto para birimi ticaretinde tamamen yeni bir yaklaşımdı. Ve gerçekten genel olarak tüm ticaret, Akıllı Sözleşmelerin gücüyle güçlendirildi.

Bancor’un Faydaları Nelerdir?

Bancor Teknolojisi / BNT Teknolojisi

Tamamen kripto para piyasasının dışında olan BNT Protokolü, farklı ERC-20 tokenlarını dahili olarak işleyen Akıllı Tokenlar oluşturmak için akıllı sözleşmeler kullanır.

Bu akıllı sözleşmeler, içlerinde farklı türden kripto para birimlerini bir rezerv olarak tutar ve talep edildiğinde kullanıcıyla değiştirir. Bu şekilde, bir işlemde alıcı ve satıcı ihtiyacını ortadan kaldırılır.

Bancor protokolü, Ethereum’un ERC-20 standardını destekler. Bu, aksi takdirde, ERC-20 standardına uygun bir ana kripto para veya öncülü olan herhangi bir kripto parayı tam anlamıyla dönüştürebileceği anlamına gelir.

Bancor coin (veya BNT tokenı), dönüşümler için standart ölçü olarak ağ genelinde kullanılır. Bancor Formülü, BNT tokenına ve BNT tokendan, tokenların devam eden dönüşüm oranını gösterir.

Bancor Kullanım Durumları

  • Bancor Protokolü, bir kripto para piyasasında üçüncü taraf kaynaklar aracılığıyla eşdeğer bir miktarın satılması veya satın alınması ihtiyacını ortadan kaldırarak farklı kripto para birimleri arasındaki şeffaflığı artırır.
  • Bancor, birini manipülasyondan kurtarır ve oranın tarafsız bir formül ve algoritma koleksiyonu ile hesaplandığı Smart Tokens kullanarak en iyi eşdeğer para birimini sunar.
  • Bancor, tüm Smart Token sözleşmelerinde bir Sabit Rezerv Oranı (CRR) tutar ve bu da onu tükenmeden kurtarır.
  • Kalıcıdır.
  • BNT, Bancor Ağındaki ilk Akıllı Tokenlardan biri olarak Bancor Network Token (BNT coin) adlı kendi yerel ICO’suna da sahiptir.

Bancor (BNT) Nasıl Satın Alınır Ve Nasıl Saklanır?

BNT Nasıl Satın Alınır?

Ethereum blockchain’de bir ERC20 tokenı olduğu için BNT madenciliği mümkün değildir. Ayrıca herhangi bir itibari para birimi ile satın alınamaz. Bunun yerine, popüler borsalarda eşleştirildiği diğer kripto para birimleri kullanılarak satın alınmalıdır. Bu daha sonra Bancor web uygulaması aracılığıyla Bancor kripto para birimine dönüştürülebilir. Binance, Bittrex, Gate.io, OKEx ve daha fazlası gibi platformlar aracılığıyla ellerinizi BNT coin’e aktarabilirsiniz.

BNT Depolama Nasıl Yapılır?

ERC20 tokenı olmak, Bancor’u herhangi bir Ethereum cüzdanında saklayabileceğiniz anlamına gelir. En popüler bu tür cüzdanlar çevrimiçi hizmet MyEtherWallet veya masaüstü uygulamaları için Parity ve imToken’a göz atabilirsiniz.

Bancor’un Diğer Kripto Para Birimlerinden Farkı Nedir?

Yalnızca belirli bir sınırlı bölge için geçerli olabilecek bir dahili para birimi örneğiyle başlayalım: Zamanda geriye giderseniz, farklı hanedanların ve alt bölgelerin kendi altın, gümüş veya bakır sikkelerine sahip olduğunu görürsünüz. Standardize edilmemişlerdi ya da altın sikkelerin değerlemesinin bakır sikkelerle nasıl eşitleneceğini bilmiyorlardı.

Günümüz dünyasında para birimi, başarılı bir ticarette değiştirilebilen fiziksel paradır. Bu para birimleri, bir bölgeden diğerine değişiklik gösterse de, belirli bir belirli para birimi (örneğin ABD doları) ile eşleştirilir. Öte yandan Bancor, aynı anda farklı kripto para birimleriyle eşitlenebilen bir dijital para birimi ve aynı zamanda bir blok zinciri platformudur.

Bir kripto para birimini değiştirmek istediğinizde alıcı veya satıcı bulma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bunun yerine, bunu seçtiğiniz kripto para birimi ile sürekli olarak yüklenen akıllı sözleşmeler aracılığıyla yapmanıza olanak tanır.

BNT token bir değer deposu (Bitcoin gibi) değil, bir değer kolaylaştırıcısıdır.

Bancor’a Yatırım Yapmalı Mısınız?

Bancor kripto para birimini Bitcoin gibi diğer kriptolarla karşılaştırırsanız, kendi değerini korumak için rezervleri olduğu için daha istikrarlı bir yatırım olduğu söylenebilir. Bu, zaman içinde fiyatında daha yavaş, ancak istikrarlı kazançlara yol açabilir.

Kripto para birimi piyasasının genel olarak sergilediği oynaklıktan çok daha fazla güvenir. Kripto para piyasasının doğası bağlamında, değerlemesinde keskin bir artış veya düşüş göstermemelidir.

Sürekli likidite, düşük dalgalanma, öngörülebilir fiyat düşüşü ve sorunsuz dönüşüm gibi özellikler sizi çekiyorsa, güveninizi Bancor’a verebilirsiniz. Bunun kitleleri çekeceği fikri (ki bu – sonuçta radikal bir fikirdir – borsaların ortadan kaldırılması) ilginizi çekiyorsa, BNT parasına yatırım yapmak için iyi bir konumda olabilirsiniz.