Aeternity (AE) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Aeternity (AE) Nedir

aeternity-AE-nedir-temel-rehber

Aeternity (AE) Nedir?

Aeternity, oldukça hızlı bir ticari kabul görmeye tanık olan kısmen yeni piyasaya sürülen kripto para birimlerinden biridir. Aeternity, Ethereum’un blockchain teknolojisinden yararlandığı ve ölçeklendiği için teknoloji cephesinde dikkat çekicek gibi görünüyor.

Proje, akıllı sözleşmelerin ve DApp’lerin ölçeklenebilirliğini artırmaya odaklanıyor. Akıllı sözleşmeleri zincir dışına taşıyarak ölçeklendirmeyi başarır. Blockchain üzerinde çalışmak yerine, Aeternity üzerindeki akıllı sözleşmeler, sözleşmelere dahil olan taraflar arasındaki özel devlet kanallarında çalışır.

Aeternity, onu diğer akıllı sözleşme ve DApps platformlarından ayıran birkaç başka özellik içeriyor. Özellikle, akıllı sözleşmelerde kullanılmak üzere dış kaynaklardan veri getiren merkezi olmayan bir oracle makinesi içerir. Ayrıca, platform içinde çeşitli oylama ve doğrulama amaçları için tahmin pazarlarını kullanır.

Bu yazımızda, Aeternity’ye, avantajlarına ve potansiyel kullanım durumlarına derinlemesine bir inceleme yapacağız.

Aeternity: Temel Bilgiler

Aeternity, 2017’de testnet’te piyasaya sürülen, merkezi olmayan uygulamalar (DApps) için yeni bir platformdur. Ayrıca, Aeon (AE) token için 2017’de başarılı bir token teklifi düzenledi

Aeternity, P2P teknolojisi üzerinde çalışan, merkezi olmayan bir açık kaynak dijital varlık platformudur. Aeternity kripto para birimi, AE sembolü ile gösterilir. Toplam arzı 273,6 milyon AE tokenıdır.

Aeternity’nin ICO’su Nisan 2017’de başlatıldı ve ana ağ lansmanı Q3 2018’de planlandı. Hibrit Proof of Work (PoW) ve Proof of Stake (PoS) kullanır ve yan zincirleri destekler. Aeternity madenciliği, merkezsizleştirmeyi sağlayan GPU veya CPU yerine Merkezi Olmayan RAM’den yapılır.

Aeternity (AE) Geliştirme

Aeternity, Ethereum’un geliştiricilerinden olan Yanislav Malahov tarafından geliştirildi. Platform, güçlü bir teknik ekip tarafından destekleniyor ve maksimum bağlantı noktalarını platformuna taşımak için Blockchain 3.0’ı başarıyla başlattı.

Ayrıca, tüm blok zinciri sistemini desteklemek ve Aeternity blockchain teknolojisinin benimsenmesini kitlesel olarak benimsemek için bir dizi hızlandırıcı program (Starfleet) başlatmayı planlıyor.

Geliştirme ekibi, mevcut fikir birliği mekanizmasına ve akıllı sözleşmelere daha fazla güvenlik katmanı eklemeye ve maliyetleri düşürmeye çalışıyor.

Aeternity teknolojisi, blockchain’i geliştiriciler için en erişilebilir ağ haline getirmek için mobil cihazlara öncelik veren bir yaklaşım için düzenli olarak güncelleniyor.

Aeternity’nin Faydaları Nelerdir?

Aeternity (AE) Teknolojisi

Karma Proof of Work (PoW) ve Proof of Stake (PoS) algoritması, blok sırasını belirler ve temsilci oylama yoluyla yönetimi sağlar. Ayrıca, daha iyi fizibilite ve daha az elektrikle daha iyi rastgele erişimli bellek (DRAM) yongalarının geliştirilmesine olanak tanır.

Aeternity Ana Özellikleri

Akıllı Sözleşmeler: Güvenilir işlemler üçüncü güvenilir taraflar olmadan yapılır. Oracle, akıllı sözleşmeleri seçim sonuçları, altın gibi varlıkların fiyatları, hava koşulları gibi gerçek dünya verileriyle entegre eder. Bu kurcalamaya dayanıklı veriler, yerine getirilmesi bu tür verilere bağlı olan akıllı sözleşmelere yardımcı olur.

Konsensüs mekanizması: PoW ve PoS karması, kullanıcıların diğer blok zincirlerinde barındırılan verilere açılan kapı olan Oracle tarafından doğrulanan sistem parametrelerinin çeşitli değerlerini seçmelerine olanak tanıyan Aeternity’nin fikir birliği mekanizmasını etkinleştirir.

Kendi kendine hakemlik: Akıllı sözleşmeler, blok zincirine dokunmadan zincir dışı yürütülebilir. Akıllı kodlar, yalnızca sözleşme tarafları arasında bir anlaşmazlık olduğunda blockchain tarafından uygulanır. Bu nedenle, blok zinciri kendi kendine hakemlik yapan bir kripto mahkemesi olarak hareket ettiğinden sözleşme gizli kalır.

Güvenli İşlemler: Aeternity blockchain teknolojisi, işlemlerin geri döndürülemez olduğu dolandırıcılığa dayanıklı bir ağ kurdu. Bu, üst düzey oyunlar gibi çeşitli kullanım durumlarına olanak tanır.

Aeternity Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

Aeternity (AE) Satın Alma

Aeternity blockchain’i aeon token veya AE token harcayarak kullanılabilir. Sistem ücretlerinin ödenmesi ve akıllı sözleşmelerin ödenmesi aeon tokenleri ile yapılır. Aeternity, Binance, Hadax, Liqui, Gate.Io Bithumb, Latoken gibi birçok borsada mevcuttur.

Aeternity (AE) Depolama

Aeternity, ERC20 uyumlu cüzdanlarda saklanabilen bir ERC 20 tokenıdır. Uyumlu cüzdanlardan bazıları:

– MyEtherWallet

– Ledger Nano S

– TREZOR

Mainnet başlatıldıktan sonra, ERC20 tokenlerinin mevcut cüzdan uyumluluğunun değişebileceği AE tokenleri ile takas edilmesi gerekecektir.

Aeternity (AE) Diğer Kripto Para Birimlerinden Nasıl Farklıdır?

Daha önce tartışıldığı gibi, Aeternity’yi diğer çoğu kripto para biriminden benzersiz kılan çok sayıda öne çıkan özelliği var.
  1. AE Madencileri ve token sahipleri, diğer birçok kripto para biriminin aksine önerilen değişikliklere oy verme hakkına sahiptir.
  2. Akıllı sözleşmeler devlet kanallarında yürütüldüğü için, Aeternity düşük maliyetli ticari işlemler sunabiliyor ve böylece onu en verimli Turing haline getiriyor.
  3. Aeternity’nin sınıfının en iyisi şifreleme veri yapıları sayesinde tek hata noktası ortadan kaldırıldı.

Aeternity’e Yatırım Yapmalı Mısınız?

  • Aeternity, farklı tokenler ve varlık sınıfları arasında kullanılabilirliğini ve benimsenmesini artırabilecek zincirler arası güvene dayalı olmayan atomik takasları desteklediği için gelişen bir ekosistemdir.
  • Aeternity, anonim ve anlık mikro ve nano ödemeleri mümkün kılan devlet kanalları aracılığıyla zincir dışı ödemeleri idare edebilir.
  • Aeternity kullanıcıları, mal veya hizmet sağlayıcıya yalnızca teslim ettikten sonra ödeme yapılmasını sağlamak için, yalnızca Oracle veya oylama fonla ulaşılacak sonucu çözdüğünde fonların kilidini açabilir. Bu merkezi olmayan Fintech özelliği yatırımcıları ve hükümetleri fon toplamaya çekebilir.
  • Büyüyen oyun endüstrisi, işlemlerin anında gerçekleşmesi ve kullanıcıların oyun içi işlemlerinde aracı olmadan tam kontrole sahip olması nedeniyle yatırımcıları AE tokenlarını kullanmaya da çekecektir.