Yeni Başlayanlar İçin Coinmama Rehberi: Coinmama Borsası Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Coinmama Nedir

Coinmama-borsası-nedir-temel-rehber-coin-bilgi

Coinmama Nedir?

Coinmama, New Bit Ventures Limited tarafından girişimde bulunulan 2013 yılında ortaya çıkan bir kripto para borsasıdır. Değişim Slovakya’da kayıtlıdır ancak şu anda İsrail’den faaliyet göstermektedir. Dünya çapında 188 ülkede geniş bir kullanıcı tabanını destekler ve 24 ABD Eyaletinde mevcuttur .

Coinmama ile ilgili en iyi şeylerden biri, kredi kartlarıyla BTC, ETH, LTC, BCH, ETC, XRP, QTUM, ADA gibi kripto para birimleri satın almanın hızlı ve güvenli olmasıdır.

Ayrıca, diğer borsaların aksine, yerleşik bir kripto cüzdanı yoktur. Bu, Coinmama’dan kripto para satın almak istiyorsanız, halihazırda bir cüzdanınız olması gerektiği anlamına gelir ve bu şekilde yatırımcıları, kripto paraları satın almadan önce ilk etapta güvenli bir cüzdana sahip olmaya teşvik eder.

Coinmama Borsası’nın Sağladığı Hizmetler

Aracılık Hizmetleri: Diğer platformlar önce alıcı ve satıcı siparişleriyle eşleşir ve ardından kredi kartlarına karşı kripto para birimi satar. Bununla birlikte, Coinmama, kripto para birimleri için bir aracılık hizmeti sunmaktadır. Bu, şirketin bitcoinleri doğrudan sattığı anlamına gelir.

Hızlı servis sağlar: Aracılık hizmeti, kripto para satın alma sürecini daha hızlı hale getirir.

Birçok ülkede desteklenir: Coinmama şu anda dünya çapında 226 ülkeyi desteklemektedir. Destek bulması zor olan bazı ABD eyaletlerini de destekliyor. Ülkeler şunları içeriyor; Arizona, California, Colorado, Florida, Massachusetts, Güney Carolina

Kartları kabul eder:  Coinmama, Visa veya Mastercard tarafından verilen kredi kartlarının yanı sıra banka kartlarını da kabul eder.

Coinmama’da Hesap Oluşturma

Temel olarak, kayıtla birlikte daha fazla miktar satın almak için, kullanıcıların KYC ve AML amaçları için devlet tarafından verilmiş bir kimlik (kimlik kartı veya ehliyet) yanı sıra kişisel bilgilerini ve kredi / banka kartı numaralarını içeren bir doğrulama formunu kullanarak kimliklerini doğrulamaları gerekir. .

Ancak kredi veya banka kartlarını kullanarak Bitcoin satın almak için, kullanıcıların borsada kredi veya banka kartlarını kaydettirmeleri gerekmez. Bunun yerine prosedür, kullanıcılar kayıt olduktan sonra kimliklerini doğrulayıp doğrulamamaktır.

Kullanıcıların şikayet ettiği tek şey uzun doğrulama sürecidir. Ayrıca, ilk doğrulama seviyesi tamamlanmadan işlem yapmak mümkün değildir.

  • Seviye 1 – Devlet tarafından verilmiş 1 geçerli kimlik, bu kimliğe sahip olduğunuz bir selfie ve üzerinde “Coinmama” yazan bir not ve üzerinde bugünün tarihi yazılı bir not gerektirir.
  • Seviye 2 – İkincil bir kimlik göndermeniz gerekir. Yukarıdaki kimliklerin ikisinden ayrı olarak, bir elektrik faturası da yüklemeniz gerekecektir.
  • Seviye 3 – Kısa bir form doldurmayı gerektirir. Daha fazla bilgi için, kullanıcıların destek ekibiyle iletişime geçmesi gerekir.

Coinmama Ticaret Platformunda Kripto Para Satın Alma

Kullanıcılar, ne kadar kripto para satın almak istediklerini seçerek, cüzdan adreslerini vererek ve ardından ödeme sayfasında kart bilgilerini doldurarak sipariş oluşturabilirler. Coinmama, kullanıcının kredi veya banka kartı bilgilerini sunucularında saklamaz. Ödeme tamamlandıktan sonra, işlem, kredi kartı işlemcisi tarafından işlenir ve bu işlem, kullanıcının tercih ettiği cüzdana aktarılmadan önce sadece birkaç saniye sürecektir.

Ödeme ve cüzdan adresinin onaylanmasının ardından kripto para birimi kullanıcıya anında gönderilir. Şu anda Coinmama’da minimum satın alma tutarı 60 USD, ancak bu Bitcoin fiyatına bağlı olarak değişebilir.

Coinmama, diğer platformların aksine, kullanıcıların kripto para birimlerini borsada saklamaları için çevrimiçi bir cüzdan sunmuyor. Bu nedenle, kullanıcıların kripto para birimini gönderebileceği uygun bir cüzdan oluşturması gerekir.

Coinmama, cüzdan adreslerini onaylamak için, kullanıcıya adreslerinin geçerli olduğunu onaylamalarına izin veren bir e-posta bağlantısı gönderir. Bu doğrulama prosedürü nedeniyle, kullanıcılar başkaları adına kripto para satın alamazlar. Para birimini başka bir kişinin cüzdanına aktarmak isteyen kullanıcılar, kendi cüzdan sağlayıcıları aracılığıyla bunu yapmak için prosedürü kontrol etmelidir.

Coinmama Ücretleri

Rakiplerine kıyasla Coinmama’nın işlem ücretleri, işlem başına %5,50’lik bir ücret ile orta derecede yüksektir. Bitcoin veya Ethereum oranı ile birlikte bu ücret Coinmama’nın web sitesinde gösterilmektedir. Ayrıca Coinmama, her kredi ve banka kartı işleminde %5 ek ücret alıyor. Bu ücret, kullanıcılar ödeme yöntemlerini seçtikten sonra eklenir. Buna ek olarak, müşterilerin bankalarından veya kart düzenleyicisinden Peşin Ödeme ücretini ödemeleri gerekir.

Coinmama’da Satın Alma Sınırları

Coinmama, özellikle kredi kartı işlemleri için yüksek alım limitleri sunar. Ayrıca, doğrulanmış kullanıcılar ayda maksimum 30.000 ABD doları limitle günlük 5.000 ABD dolarına kadar satın alabilirler. Günlük limitler, limite ulaşıldığı andan itibaren 24 saat, aylık limitler ise önceki 30 günün toplamıdır.

Şu anda fiyatlandırmayı USD ve EUR cinsinden gösteriyor ve yakında yeni para birimleri sunulacak. Bununla birlikte, tüm para birimlerindeki siparişleri kabul eder, Coinmama değişim ücretlerinin USD veya EUR dışındaki fiat para birimlerinde alım yapan kullanıcılar için geçerli olabileceğini belirtmekte de fayda var.

Bir kullanıcının satın alabileceği kripto para miktarı, platformda ulaştığı doğrulama düzeyine bağlıdır. Bir kullanıcı ne kadar çok belge sağlarsa, o kadar çok para birimi satın alabilirler. Ancak, kullanıcıların doğrulama açısından hangi seviyeye ulaştığına bakılmaksızın günlük ve aylık limitlerin geçerli olduğu görülmelidir. Limitlerin sınıflandırılması aşağıdaki gibidir:

  • Seviye 1: Bu seviyede müşteriler hizmet aracılığıyla 15.000 USD’ye kadar satın alabilirler. Bu düzey, müşterilerin yalnızca devlet tarafından verilmiş geçerli bir kimlik sunmasını gerektirir (yukarıda belirtildiği gibi).
  • Seviye 2: Bu seviyede müşteriler 50.000 USD değerine kadar kripto para satın alabilirler. Bu seviyeye erişmek için, kullanıcıların devlet tarafından verilmiş iki geçerli kimliğin yanı sıra bir kamu hizmeti faturası veya kimliğini gösteren kullanıcının bir selfie sunması gerekir.
  • Seviye 3: Bu, Coinmama’daki en yüksek yetkilendirme seviyesidir ve kullanıcılara kripto para biriminde 1 milyon USD’ye kadar satın alma yetkisi verir. Üstelik bu yetki seviyesini elde etmek için kullanıcıların kısa bir form doldurması ve Coinmama’ya iade etmesi gerekiyor.

Coinmama’nın Mevcut Olduğu Ülkeler / Eyaletler

Yukarıda belirtildiği gibi Coinmama, birçok ülkede büyük bir kullanıcı tabanını desteklemektedir. Coinmama yaptırım uygulanan ülkelerde çalıştırılmamaktadır. Coinmama’dan satın almak için, desteklenen ülkelerdeki kullanıcıların bu ülkelerde verilmiş bir VISA veya MasterCard’a ihtiyacı vardır.

Coinmama Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Artıları

  • Kolay ve güvenli Ödeme Yöntemleri
  • Anlık Fon Transferi
  • Daha İyi Kullanıcı Arayüzü
  • Üst Düzey Güvenlik
  • Yardım ve Destek her zaman mevcuttur

Eksileri

  • Ticaret için destek yok, platform yalnızca sipariş satın almakla sınırlı
  • Yüksek İşlem Ücretleri
  • Yalnızca birkaç para birimi mevcut
  • Mobil Uygulama Eksikliği.

Son Düşünceler

Genel olarak, yeni başlayanlar Coinmama üzerinden kolaylıkla kripto para satın alabilirler çünkü bu günlerde herkes bir şeyler satın alırken kart kullanmayı tercih ediyor. Bu kullanımı uygun bir yoldur.

Fiyatların genellikle Coinbase veya CEX gibi rakiplerinden daha yüksek olmasına rağmen, Coinmama, kullanım kolaylığı  nedeniyle iyi bir seçenek olabilir.

Ayrıca, daha önce de belirtildiği gibi, Coinmama size kripto para birimleri için dahili bir cüzdan sağlamaz. Aslında bu, kullanıcıların kendi kendine barındırılan cüzdanlarını oluşturmayı ve kullanmayı öğrenmelerini sağlamanın iyi bir yoludur.

Ancak Coinmama ile sadece satın alabilirsiniz, satamazsınız. Coinmama, PayPal, American Express veya Discover gibi ödeme yöntemlerine izin vermez.