Geçmişe Yönelik Test Nedir?

GİRİŞ Yatırımcılar, borsada para kazanmanın yollarını aramak için çok fazla çaba ve para harcamaktadır. Endeks fonu yatırımı yoluyla mükemmel bir yatırım getirisi elde edebilseniz de , herkes biraz daha fazla getiri elde etmelerine yardımcı olacak sihirli ticaret stratejilerini arıyor. Sonuçta, her...

geçmişe-yonelik-test-nedir-temel-rehber

GİRİŞ

Yatırımcılar, borsada para kazanmanın yollarını aramak için çok fazla çaba ve para harcamaktadır. Endeks fonu yatırımı yoluyla mükemmel bir yatırım getirisi elde edebilseniz de , herkes biraz daha fazla getiri elde etmelerine yardımcı olacak sihirli ticaret stratejilerini arıyor. Sonuçta, her yıl sürekli olarak sadece %1 daha fazla getiri kazanabilirseniz bu harika bir şekilde sonuçlanabilir.

Pazarı yenmenin yollarını bulmanın geçmişi incelemekten daha iyi bir yolu var mı? Tarih tekerrürden ibaret ise, belki borsada da bu böyledir. Bu rehber yazımızda Geçmişe Dönük Test hakkında birçok bilgi alacaksınız.

Geçmişe Dönük Test Nasıl Çalışır?

Geriye dönük test, geçmiş borsa fiyatları üzerinde bir ticaret stratejisini test ettiğiniz zamandır.

İşte basit bir örnek. Diyelim ki, borsanın Şükran Günü’nden sonraki hafta yükselme eğiliminde olduğuna dair bir teoriniz var. Tatilden sonra herkes gerçekten harika bir ruh hali içinde. İnsanlar, ailelerine ve arkadaşlarına hediyeler almak için çevrimiçi alışveriş yapar ve alışveriş merkezlerini ziyaret eder, bu da onları borsada satın alma havasına sokar.

Bu nedenle, son 50 Kara Cuma ve Siber Pazartesi günlerine bakabilir ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması veya S&P 500’ün nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz. Şükran Günü’nden sonraki haftada piyasa daha sık arttıysa, belki teoriniz doğrudur ve bu yıl S&P 500’ü satın almalısınız.

Birçok teknik analiz stratejisi geriye dönük testlerle değerlendirilir. Örneğin, bir hisse senedi satın aldığınızda, 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktığında ve 200 günlük hareketli ortalamanın altına düştüğünde sattığınızda para kazanabileceğinizi düşünebilirsiniz. Bu teoriyi test etmek amacıyla, bu ticaret stratejisinin işe yarayıp yaramayacağını görmek için geçmiş tablolara bakarsınız.

Yatırımcılar, ticaret stratejilerini resmi olarak geri test etmek için gelişmiş sistemlere sahiptir. Fidelity ( Wealth-Lab Pro ) ve Schwab ( Strategy Tester ) bile aktif tüccarlar için arka test yazılımına sahiptir.

Geçmişe Dönük Ticaret Stratejileri Kağıt Üzerinde İyi Görünüyor!

Pek çok yeni yüksek riskli yatırım fonu veya ticaret bülteni, satış konuşmalarını geriye dönük test edilmiş veriler etrafında topladı. Müşterileri için para kazanma geçmişleri olmadığı için, ticaret stratejilerinin geçmişte nasıl çalıştığını gösteren güzel tablolara veya grafiklere güveniyorlar.

Geçmişe Dönük Test Başka Hangi Alanlarda Kullanılıyor?

Geriye dönük test tıpta da kullanılır. Bu testlere Geriye dönük araştırma da deniyor.

Bir tıp öğrencisinden veya asistanından bir grup çizelgeye bakması ve klinik veya tedavi faktörlerinin iyileştirilmiş hasta sonuçlarıyla ilişkili olup olmadığını belirlemesi istenir. Örneğin, tek bir hastanede tedavi edilen 100 pankreas kanseri hastasının tablolarına bakabilir ve radyasyon alan hastaların radyasyon almayanlardan daha iyi performans gösterip göstermediğini görebilirsiniz.

Geçmişe Dönük Testin Zayıf Yönleri

Ancak biraz tıbbi araştırma yapmış olan herhangi bir doktor, geriye dönük araştırmanın zayıf yönlerini belirleyebilir.

Sorunlardan biri, birçok hipotezin sıklıkla test edilmesi, ancak yalnızca olumlu sonuçların rapor edilmesidir. İstatistiksel anlamlılık için standart p <0,05 eşiğini uygulamak, birden çok hipotezi test etmeyi resmi olarak hesaba katmazsanız , birçok yanlış pozitif sonuca yol açacaktır .

Bu, p-hacking adı verilen bir terime yol açtı. Veri bilimi blogu FiveThirtyEight, kullanıcıların hızlı bir şekilde “yayınlanabilir” sonuçlar üretmesine olanak tanıyan harika bir etkileşimli grafikle akademik araştırmada p-hackleme sorununu araştırdı.

Ayrıca, kamuoyuna açıklanmış ve geri test edilmiş sonuçlarda da önemli bir seçim önyargısı vardır. Tıp literatüründe olduğu gibi finansal literatür, olumsuz sonuçlar yerine olumlu sonuçları tercih ettiğinden, yüksek etki olma olasılıkları daha yüksektir, insanlar sahte sonuçlar olsa bile olumlu sonuçları duyurmaya motive olurlar.

Finans Alanında İleriye Yönelik Araştırma Diye Bir Şey Var Mı?

Tıpta, geriye dönük araştırma genellikle hipotez oluşturucu olarak kabul edilir ve tipik olarak, ileriye dönük bir araştırma gerçekleştirilinceye kadar rutin klinik uygulamayı değiştirmez.

Bir finans araştırmacısı tarihsel verilere dayalı bir ticaret stratejisi keşfettiğinde, bu sonuçların gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu doğrulamanın bir yolu var mı?

İdeal olarak, ticaret stratejisini ileriye dönük olarak doğrulamaya çalışırsınız (yani gerçek parayla ticarete başlayın). Ne yazık ki, bir ticaret stratejisinin işe yarayıp yaramadığını gerçekten bilmek yıllar alabilir, çünkü borsa getirilerinde çok fazla farklılık vardır.

Bu durum, tıpta veya finans alanında geçmiş verilerden toplanabilecek hiçbir şey olmadığı anlamına gelmez. Muhtemelen geriye dönük testlerle belirlenen ve kaşiflerini çok zengin yapan finans stratejileri olmuştur.

Son Düşünceler

İnternette ve başka yerlerde gördüğünüz geriye dönük test edilen sonuçlara karşı dikkatli olun. Geriye dönük “hipotez üreten” araştırmanın olağan sınırlamalarının, finanstaki geri test edilmiş ticaret stratejileri için de geçerli olduğunu anlayın.