YOYOW (YOYO) Nasıl Alınır? YOYO Satın Alma Rehberi

YOYOW Nedir


YOYOW Nedir?

YOYOW’nun arkasındaki ekip, içerik sağlayıcıların Facebook, Twitter ve Reddit gibi sosyal medya platformlarına büyük trafik ve gelir getirdiğine inanıyor. Ancak bu platformların başarısında içerik üreticilerinin parmağı olsa da platformların kendisi pastadan aslan payını alıyor. YOYOW geliştiricileri bu adaletsizliği çözmek istiyor.

YOYOW, şeffaf bir değerlendirme sistemi ve içerik oluşturucuları ödüllendiren yeni bir sosyal medya platformu oluşturmak için kolları sıvadı. Blockchain kullanımıyla da adaletsizliğin önüne geçmek isteniyor. Platformda bunu sağlamak için farklı bir konsensüs mekanizması kullanılıyor, Proof of taste  (PoT) veya Proof of Flow (PoF). Ağ tüm formatlardaki içerikleri destekliyor: video, metin, ses, görüntü ve canlı yayın platform üzerinden paylaşılabiliyor.

YOYOW ekosisteminde YOYO tokenlerinin şöyle görevleri bulunuyor:

  • İçeriklerin değerlendirilmesi için token kullanılıyor
  • Ağda “tanık” rolü için YOYO tokenleri teminat olarak kullanarak başvurulabiliyor (YOYO tanığı Bitcoin ağındaki madenciler gibidir)
  • YOYO tokenleri kullanarak platform kurmak için başvurulabiliyor
  • YOYOW platformunda işlem yapmak

Bu yazımızda YOYOW nasıl alınır adım adım ilerleyeceğiz.

YOYO Nasıl Satın Alınır?

YOYOW’un işlem gördüğü borsaları aşağıdaki tablodan karşılaştırabilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun olana kullanabilirsiniz. Çoğu kripto borsasının alım satım hizmetlerini kullanmak için kimliğinizi doğrulamanız gerektiğini hatırlatalım.

YOYO’yu Listeleyen Bir Borsada Hesap Açın

Eğer herhangi bir kripto paraya sahip değilseniz öncelikle kripto alnına giriş yapmalısınız. Bunun için de fiat para birimleri yatırabileceğiniz bir borsa seçmelisiniz. Güvenilir bir borsa ile giriş yaptıktan sonra kripto paranızı alacağınız altcoin borsasına geçiş yapınız. Transferi gerçekleştirirken doğru cüzdana aktardığınıza ve işlem ücretlerine dikkat ediniz.

Satın Alma İşlemini Gerçekleştirin

Kripto para borsalarınız ara yüzlerini birbirine benzerdir. Genellikle bir arama sekmesi bulunur ve almak istediğiniz kripto paranın sembolünü yazmanız yeterlidir. Böylece o borsada hangi değerler karşısında işlem gördüğünü listelemiş olursunuz. YOYO açısından şimdilik YOYO tokenleri sadece BTC ve USDT ile işlem görmektedir bu yüzden bu kripto paralar üzerinden geçiş yaparak YOYO satın alabilirsiniz.

Kullandığınız borsada arama kısmına YOYO yazarak tokeni bulabilirsiniz.

YOYO Nereden Alınır?

YOYO’nun işlem gördüğü borsaları ve işlem hacimlerini aşağıda görebilirsiniz.

Borsa Parite Toplam Yaklaşık İşlem Hacmi
Binance YOYO/BTC %87
OKEx YOYO/USDT %13
HitBTC YOYOW/BTC (çok düşük)

YOYOW’a Genel Bakış

YOYOW bir dönem oldukça ilgi gören bir platformdu ancak bir süredir durgun görünüyor. YOYOW hakkındaki bilgiler Temmuz 2021 itibariyle şöyle sıralanıyor:

Coin Sembolü YOYO, YOYOW
Toplam Arzı 1,047,471,804
Dolaşımdaki YOYO Miktarı 499,672,333
En Yüksek Fiyatına Ulaştığı Tarih 6 Ocak 2018
En yüksek Fiyatı $0,56
Endüstri Sosyal Medya
Token kullanım alanı Ödüller ve teminatlar, oylama
Bulunduğu Ağ Kendi Ağı

YOYO Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

YOYO veya diğer kripto para birimlerini satın almayı düşünüyorsanız, içerdiği riskleri anladığınızdan emin olmanızda fayda vardır. Her zaman kendi araştırmanızı yapmanızı tavsiye deriz. YOYO tokenlerini satın alıp almamaya karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Tokenin en yüksek arz sınırı bulunmuyor. Sınırlı sayıda token olmadığı için yüksek enflasyona maruz kalabilir ya da ekonomik modelini değiştirmek zorunda kalabilir.
  • YOYO tokenleri, YOYOW platformunda içerik oluşturucuları ödüllendirmek için kullanılır. Dolayısıyla YOYO’nun akıbeti tamamen platformun durumuna başlıdır.
  • YOYOW platformu ve tokenleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, projenin white paper’ına göz atabilirsiniz.
  • YOYO token, bazıları itibari para mevduatlarını kabul eden birkaç borsada mevcut ancak çok fazla borsada listelenmiş değil. Belirli borsalar dışındaki borsalarda yeterli likiditesi bulunmuyor.
  • Pazar rekabeti ise bir diğer konu. YOYOW’un başarmaya çalıştığı şey, STEEM, Hive gibi platformlar tarafından bir dereceye kadar zaten yapıldı. CoinMarketCap’e göre 2018’in başında STEEM, YOYOW’un 30 milyon dolarlık piyasa değerine karşılık 1 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipti.
  • Diğer yandan içerik üreticilerini bir platforma çekmek hiç de kolay bir iş değil. Genellikle içerik üreticileri takipçilerin çok olduğu platformlara yönelmeye meyillidirler bu yüzden pazarlaması çok iyi yapılması gerekir. Bir süredir piyasada olan YOYOW’un henüz birçok dilde desteği bulunmuyor. Teknolojik olarak artıları olabilir ancak platform kullanılmayınca bu artıların boşa gittiğini söyleyebiliriz.
  • Dolaşımdaki token miktarının en az %1’ine sahip çok fazla adres olduğunu da belirtelim. Bu demek oluyor ki az miktarda balina yüksek miktarda token ile piyasayı etkileyebilir.