Bir Haftada Dört Kat Yükselen ECOMI Nedir?

ECOMI Nedir


ECOMI Nedir?

ECOMI aynı zamanda VeVe olarak da biliniyor, şu anda en çok değiştirilemez tokenler yani NFT pazarı ile tanınmaktadır. Bununla birlikte, ECOMI tarafından oluşturulan ekosistem bundan daha fazlasıdır ve blok zinciri, kullanıcılara dijital alanda ekonomi ve güvenliği kapsayan hepsi bir arada bir dijital platform sunmayı amaçlamaktadır. ECOMI, ORBIS Blockchain Technologies Ltd. tarafından desteklenen Singapur merkezli bir projedir. En iyi bilinen VeVe projesinin yanı sıra şirket, ECOMI Secure Wallet cüzdanını geliştirerek güvenlik ve veri koruma ile ilgili sorunları da çözmeyi hedeflemektedir.

Ekip ayrıca kripto para birimlerini daha kullanıcı dostu hale getirmek için çalışıyor ve bunu şu anda NFT ekosistemi oluşturarak yapıyor. VeVe ile kullanıcılar sahiplik, kontrol, gizlilik ve topluluk odaklılığın avantajlarından yararlanıyor. ECOMI’nin amacı, blockchain teknolojisini kullanarak birinci sınıf lisanslı dijital koleksiyonları satın almak, korumak ve toplamak için dünyanın en iyi platformunu yaratmaktır. ECOMI, VeVe pazarı (önceden ECOMI Collect ekosistemi olarak adlandırılırdı) ve ECOMI Secure Wallet olmak üzere iki unsurdan oluşur.

VeVe’ye (ECOMI Collect) Genel Bakış

Bir zamanlar ECOMI Collect olarak bilinen VeVe platformuna dönüştü. Aralık 2020’de lansmanı yapılan VeVe, kullanıcıların premium dijital koleksiyon ve diğer sanal öğeleri satın almasına, satmasına ve takas etmesine olanak tanıyan bir uygulamadır. Uygulama, basit bir pazaryeri olmanın yanı sıra bir dizi özelliğe sahiptir.

Kullanıcılar koleksiyonlarını kişisel bir showroom’da sergileyebilir ve ayrıca bunları sahnelerde ve artırılmış gerçeklik kreasyonları olarak kullanabilirler. Kullanıcılara bir sosyal alan, ürünlerini başkalarıyla paylaşmalarına izin verir ve topluluktaki tüm kullanıcılar, herkese açık olarak sergilenen koleksiyonlara yorum yaparak takdirlerini gösterebilirler.

VeVe platformunda birçok NFT yer alıyor.

VeVe ayrıca, uygulama içi oyun ve uygulamaların birbirleriyle etkileşim kurma yeteneği sunacak bir oyunlaştırma benzeri planlanmış geleceğe yönelik özelliklere de sahiptir. VeVe platformundaki her şey, işlemler, stake etme ve premium özelliklere erişim dahil olmak üzere OMI tokeni kullanılarak gerçekleştirilir.

Secure Wallet Hakkında

Secure Wallet, Ledger, Trezor, Opolo ve diğerlerine benzer bir donanım cüzdanıdır. Kabaca bir kredi kartı boyutundadır ve ideal bir kripto soğuk cüzdanıdır. Secure Wallet hiçbir zaman internete bağlanmaz, bu da varlığın çevrimiçi ortamda kötü niyetli kişilerden korunmasını sağlar.

Secure Wallet, bir mobil uygulamaya kablosuz olarak bağlanır ve özel anahtarlar için en yüksek düzeyde koruma sağlamak için CC EAL5+ güvenlik standartlarını kullanır. Secure Wallet yalnızca ECOMI’nin OMI tonenini depolamak için değildir. Binden fazla dijital varlığı saklayabilir ve hatta NFT’leri güvenli bir şekilde saklama desteğine sahiptir.

Secure Wallet Android ve iOS mobil cihazlarda kullanılabiliyor.

ECOMI Blockchain’i

ECOMI, çeşitli şekillerde tüm deneyimi mümkün kılan VeVe platformunda blockchain teknolojisini kullanmayı seçmiştir. Aşağıda, VeVe deneyiminin bir parçası olarak bulunan tüm özellikler ve işlevlerle ilgili daha fazla ayrıntıya giriyoruz.

Benzersiz Tokenler (NFT)

İnsanları VeVe’ye çeken ana unsur, VeVe aracılığıyla sunulan dijital koleksiyonlar veya değiştirilemez tokenlerdir (NFT’ler). Blockchain bileşeni olmadan, doğrulanabilir dijital nadirlik, kanıtlanmış özgünlük ve değişmez sahiplik kanıtı sağlayan NFT standardını kullanmak mümkün olmazdı. VeVe’deki NFT’ler ayrıca her NFT’ye zengin meta verilerin eklenmesine izin verir. VeVe üzerindeki NFT’ler GoChain GO-721 standardını kullanır.

OMI Tokenleri

Blockchain teknolojisinin kullanılması VeVe ekosisteminde işlemler, bahis ve premium özelliklere erişim için kullanılan OMI tokenlerinin oluşturulmasına olanak tanır. Başlangıçta 750 milyar token basıldı ve tokenler için GO-20 standardı kullanıldı. VeVe’de yeni NFT’ler satın almak için kullanılan tüm tokenler kilitli bir akıllı sözleşme adresine gönderildiğinden ve böylece etkili bir şekilde dolaşımdan kaldırıldığından veya yakıldığından token deflasyonisttir.

Nadirlik

ECOMI tarafından üretilen tüm dijital koleksiyon ürünleri sınırlı sayıda seri olarak piyasaya sürülmektedir. Her seride NFT’ler arasında nadirlik kategorilerine bölünmeler olabilir, öyle ki toplamda 10.000 NFT’si olan bir seri, yaygın (toplamın %62’sini temsil eder) ile gizli-nadir (%1 veya daha azını temsil eder) arasında değişen bir nadirlik görebilir. Bu, blok zinciri ve NFT standardı kullanılarak mümkün olur.  Nadirlik tahsil edilebilir varlıkların değerlendirilmesine izin verir.

Sahteliğe Karşı Koruma

Dijital koleksiyonların oluşturulmasında blockchain teknolojisini kullanmanın en önemli faydalarından biri, sahteciliğe karşı koruma yeteneğidir. Her NFT, blockchain’e kaydedilen ve doğrudan NFT’nin doğrulanmış sahibine bağlı benzersiz bir şekilde oluşturulmuş bir varlık olduğundan, satılan sahte ürünler konusunda endişe yoktur. Bir mülkiyet devri gerçekleştiğinde, gecikme olmaksızın hemen gerçekleşir. Yeni sahip öğeye erişim kazanır ve önceki sahibin artık öğeye erişimi veya hakkı yoktur.

GoChain ağı, Ethereum ağından 100 kat daha hızlı olduğunu ve 0,00001 $ gibi düşük işlem maliyetlerine sahip olduğunu göstermiştir. Bunu, saniyede yalnızca 13 işlemle ve Şubat 2021’de 40 ABD Doları olan ve Nisan 2021 itibariyle 10 ila 15 ABD Doları arasında kalan işlem maliyetleriyle mücadele etmeye devam eden Ethereum ağıyla karşılaştırdığımızda söyleyebiliyoruz. GoChain ağı, dApp uygulanabilirliği için ideal seçim olarak görülüyor. Ek olarak GoChain %100 Ethereum akıllı sözleşme uyumludur, bu da ECOMI NFT akıllı sözleşmesinin Ethereum ERC-721 belirteç standardı ile uyumlu olduğu anlamına gelir.

Proof Of Reputation Algoritması

Proof Of Reputation algoritması, GoChain tarafından kullanılan konsensüs mekanizmasıdır. Ağ işlemlerini doğrulamak için bilgi işlem gücünü rastgele dağıtan Proof of Work algoritmasının veya görevlerin node’lara rastgele atandığı Proof of Stake algoritmasının aksine, Proof of Reputation algoritması hem enerji açısından verimli hem de hızlıdır.

PoR işlemlerinde Proof of Work’teki gibi madencilik yapılmaz ve rastgele node’lara bağlı değildir. Bunun yerine PoR, NFT’lerin sunduğu büyük şirketlerin vaatleri aracılığıyla ağı eski moda bir şekilde güvence altına alır. Bu şirketler ayrıca GoChain veri tabanındaki bilgileri güvence altına almaktan sorumludur ve doğrudan sağlayıcıdan bilgi eklenerek bloklar eklenir. Bu, esas olarak, NFT’nin dayandığı eserin sahibi olan şirketin veya yaratıcının itibarıyla desteklenen bir dijital sahiplik zinciri ve özgünlük sertifikası oluşturur.