Metaverse (ETP) Nedir?

Giriş Metaverse, akıllı bir sözleşme ağında dijital varlıklar, dijital kimlikler ve oracle’lar sağlayan halka açık ve açık kaynaklı bir blok zinciridir


Giriş

Metaverse, akıllı bir sözleşme ağında dijital varlıklar, dijital kimlikler ve oracle’lar sağlayan halka açık ve açık kaynaklı bir blok zinciridir. Konsept, akıllı mülklerden oluşan bir ağ ve akıllı ve güvenli bir altyapı için merkezi olmayan bir değişim oluşturuyor.

Metaverse (ETP) Ne zaman Çıktı?

2016 yılında CEO Eric Gu ve CTO Chen Hao tarafından kurulan Metaverse, Şubat 2017’de piyasaya sürüldü. Gu, diğer yüksek profilli blok zinciri projelerine katılımıyla birlikte Neo’nun orijinal kurucu ortaklarından biri olarak dikkat çekiyor.

Proje zaten ana ağda çalışan Supernova yükseltmesine sahip ve Pillars of Creation test ağında. Metaverse ayrıca Ethereum ve NEO‘daki ERC-20 ve NEP-5’e benzeyen Metaverse Smart Token (MST) token standardını da tanıttı.

Metaverse (ETP) Nasıl Çalışır?

Metaverse gerçekten Ethereum’un yerini alabilir mi yoksa NEO/Gaz hakimiyetine karşı mücadelede ortağı olma olasılığı daha mı yüksek?

Ethereum veya Neo kadar yüksek profilli olmaması, Metaverse blok zincirinin kolayca reddedilebileceği anlamına gelmez. Blok zincirlerine üç yönlü yaklaşımı, piyasadaki diğerlerinden daha ölçeklenebilir bir çözüm olduğunu kanıtlayabilir.

İlk olarak Metaverse, Metaverse Smart Token’ı (MST) kullanarak akıllı sözleşmeleri tokenize eder. Bu merkezi olmayan varlıklar harcanabilir, kaydedilebilir, devredilebilir, ihraç edilebilir, yatırılabilir ve hatta yakılabilir. Ardından Metaverse, ağda itibar kazanmak için Avatarlar adlı dijital bir kimlik kullanır. Son olarak, oracle’lar ağ aracıları olarak hareket eden hizmet sağlayıcılardır.

Zincir üzerinde geliştirmeyi teşvik etmeye yardımcı olmak için Metaverse, Metaverse tabanlı girişimlere yatırım yapan ve kuluçkaya yatan Metaverse Vakfı’nı kurdu.

Platformunu bir Hizmet olarak Blockchain (BaaS) çözümü olarak satıyor ve yararlanmak için ilk geliştirilen projelerden biri, kripto varlıklarını daha sonra satın alınabilen, satılabilen ve küresel olarak izlenebilen fiziksel altınla destekleyen Zen Gold.

Yönetim şu anda PoW ile sınırlıyken, önümüzdeki yıl içinde ana ağa hibrit bir PoS modelinin üzerinde çalışılıyor. Metaverse’in tokenleştirme özelliklerinin çoğu, neredeyse finansal hizmetlere yönelik görünüyor. Gayrimenkulden borç vermeye ve para transferlerine kadar, Metaverse her ihtiyacınızı karşılamak için neredeyse özel olarak üretilmiştir.

Metaverse’ün Özellikleri

Metaverse projesinin amacı, blok zinciri varlıklarını kullanıcı tarafından güvenli, şeffaf ve uygun maliyetli bir şekilde erişilebilecekleri bir yere koymaktır. Ekosistem kapsamlıdır ve birbirine bağlı akıllı özelliklerden oluşan bir ağ oluşturur. Varlıkların ve kimliklerin çevrimiçi hale geldiği giderek daha dijital hale gelen bir dünyada, değer aktarımı için güvenli ve hızlı bir platformun sağlanması gerekiyor. Güvenli dijital kimlikler (Avatarlar) ve aracılar (Oracles) Metaverse tarafından sağlanmaktadır.

Metaverse ekosisteminde diğer ekosistemlerde görülen geleneksel akıllı sözleşmeler yerine, kurumsal uygulamalar için risklerin azaltılmasını sağlayan yerleşik akıllı sözleşmeler kullanılır. Eşler arası varlık işlemleri de etkinleştirilir. Ayrıca, madencilere ve topluluk geliştiricilerine ödenen ağ ücretleri ile bir iş kanıtı madenciliği sistemi kullanır.

Metaverse’in yapabilecekleri oldukça geniştir. Aslında, rekabetten gerçekten farklı olmadan hepsini yapmaya çalışmakla suçlandılar. Ancak, hemen hemen tüm madeni paralar, belirli ölçülerde bundan suçludur. Mart 2018’de, Metaverse ağı uzun bir süre ciddi bir şekilde saldırıya uğradı ve bu da onu hard fork’a zorladı. Son zamanlarda, Metaverse blok zincirinde, ZenGold tekenleri fiziksel altınla desteklendiğinden, insanların dolaylı olarak altın alıp satmalarını sağlayan ZenGold piyasaya sürüldü.

Metaverse (ETP) Ortakları

Çin merkezli olduğu için projeyle ilgili İngilizce bilgiler sınırlıdır, ancak ekip küresel bir izleyici kitlesiyle iletişim kurmak için elinden gelenin en iyisini yapar.

Metaverse’in ortaklıkları düşük, ancak sahip oldukları şimdiye kadar onlar için iyi çalışıyor. Fikri mülkiyeti belirtmek için Lexit ile birlikte çalışmaktadır. Bu, dijital içeriğin izlenmesini ve hakların atanmasını kolaylaştıracaktır.

Ayrıca, bir kitle fonlaması blok zinciri projesi olan Moskova merkezli Kickico ve Rus ve Çin pazarlarına odaklanan bir kripto yatırım bankası olan CyberTrust ile ortaklık kurdu.

Geniş bir kitleye hitap etmek için sürdürülebilir bir araç ekosistemi başlatmak için kurduğu ortaklıklara bağlı. Birçok kripto girişimi tarafından denenen riskli bir stratejidir. Metaverse ETP için uzun vadede karşılığını alıp almayacağını görmek için beklememiz gerekecek.

Birçoğu Metaverse’in meşruiyetini merak etti. Metaverse tamamen meşrudur. Lexit, Agrello ve Draper Dragon ile anlaşmalar imzaladılar ve neredeyse tüm büyük borsalarda listeleniyorlar. Metaverse proje kodu açık kaynak kodludur ve Github’da mevcuttur. Metaverse kar amacı gütmeyen bir kuruluştur ve güncellemeleri konusunda oldukça aktiftirler.
Ayı piyasalarında bile istikrarlı bir şekilde büyüyebildi ve yakın zamana kadar VeChain, Thor ve Asya’daki diğer kripto para birimlerinin üzerinde bir fiyat artışı gösterdi.

Entropy’nin (ETP) Dağılımı

Entropi (ETP), Metaverse’üm kendi tokenidir. Bu isim, bir sistemin mikroskobik parçacıklarındaki kaosu tanımlayan termodinamiğin ikinci yasasından esinlenmiştir. Dolaşımdaki arz 100 milyon ETP ile sınırlandırılacak ve en küçük değeri 10^-8’dir. ETP, madencileri ve stakerları Blockchain’i güvence altına almaya teşvik ettiği için Blockchain ekosistemimizin temel bir unsurudur. ETP’nin güvenliği Eliptik Eğri Dijital İmza Algoritmaları (ECDSA) tarafından garanti edilmektedir.

ETP blok zinciri güvence altına almak için temel bir teşvik görevi görmenin yanı sıra, DeFi ekosistemi Gene Finance’in temel bir unsuru haline geldi ve topluluğun ETP sahiplerine daha fazla fayda sağlamak için Likidite Madenciliği ödülleri kazanmasına olanak tanıyor.

Yeni Metaverse’de, işlem ücretlerini ödemek ve Ethereum’daki Gas’a benzer akıllı sözleşmelerin uygun şekilde yürütülmesini sağlamak için ETP kullanılır. Eski zincirimize benzer şekilde, ETP, dijital varlıkların ve dijital kimliklerin oluşturulması için ödeme yapmak için kullanılabilir.

Metaverse ETP Metaverse blok zinciri ağındaki akıllı sözleşmeleri değerlendirmek veya teminatlandırmak için kullanılır. Ayrıca işlem/gaz ücretlerini ödemek için kullanılır. ETP başlangıçta PoW madenciliği yoluyla üretildi, ancak Ocak 2019’da Proof of Stake (PoS) içeren bir hibrit model piyasaya sürüldü ve ardından üçüncü bir Delegated Proof-of-Stake veya DPoS modeline geçti.

Metaverse ETP ICO, 5 Eylül 2016’da 1 ETP başına 6000 BTC oranında gerçekleşti. Ayrıca, Şubat 2017’de ana ağın ve cüzdanın piyasaya sürülmesiyle eşzamanlı olarak ikinci bir ICO düzenledi. Her iki ICO sırasında toplam 50.000.000 ETP satıldı.

Masaüstü, web ve mobil için resmi Metaverse Wallet’ın yanı sıra Cloud Wallet ve MyETPWallet’s Metaverse Lightwallet gibi üçüncü taraf seçenekleri de dahil olmak üzere ETP’yi destekleyen birkaç cüzdan vardır.