VeChain (VET) Nedir?

VeChain (VET) Blockchain teknolojisinden faydalanarak finansal sistemlerde karşılaşılan sorunlara çözüm bulmayı hedefliyor

vet

VeChain (VET) Blockchain teknolojisinden faydalanarak finansal sistemlerde karşılaşılan sorunlara çözüm bulmayı hedefliyor. VeChain ekosistemi değerini kendi topluluğunun yürüttüğü çalışmalardan aldığını ifade ediyor. Sahip olduğu blok zinciri ağı içerisinde çok sayıda hizmet ve olanağa yer veren VeChain, kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt vermeye çalışıyor. Ekosistemde çeşitli hizmetler sunuluyor. Bu hizmetler arasında uygulama geliştirme, geliştirici bilgilendirme, bonus programları, araştırma hizmetleri, oylama hizmetleri ve tarayıcı olanakları yer alıyor. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse VeChain ekosistemi blok zinciri teknolojisinin tüm imkanlarının bir platformda bir araya gelmesi manasına geliyor. Elbette bu ağda kullanıcılara cüzdan hizmetleri gibi imkanlar da veriliyor. Çok amaçlı bir ekosistem olan VeChain kendi topluluğu tarafından yönetiliyor. Merkezsiz otonom bir organizasyon (DAO) olan VeChain ağı gelecekte de aktif olarak yer almak istiyor.

Okuduğunuz bu içerik boyunca VeChain ekosisteminden ve bu ekosistemin kripto para topluluğuna neler kazandırdığından bahsetmeye çalışacağız. Ayrıca bu ekosistemde kullanılan kripto paralardan birisi olan VET coin hakkında da bazı ilgi çekici paylaşımlarda bulunacağız. Blockchain teknolojisinin farklı tezahürlerini sağlayan VeChain ekosistemi kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarına hitap ediyor. Piyasada blok zinciri teknolojisini hedef alan başarılı projelerin yer aldığını söylemek mümkün. Üstelik ekosistem kendi kendisini yönetince daha makul bir hal almış. Yazının devamında ekosistemin özelliklerinden bahsediyor olacağız.

VeChain (VET) Ne Zaman Çıktı?

VeChain (VET) daha önce Louis Vuitton Çin’in CIO’luğunu yürüten bir isim tarafından kuruldu. Bu isim bir bilgi teknolojileri yöneticisi ve projenin yaratıcısı Sunny Lu. Lu, yıllar içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler neticesinde kripto para sektöründe iyi bilinen bir isim haline geldi. Kendi tecrübelerini kullanan Lu, VeChain projesinin başarılı ortaklıklar sağlamasına ön ayak oldu. VeChain’in küresel kurumsal yapısını, projenin yönetimini ve finansal işlerini idare eden kurucu ortaklardan biri de Jay Zhang. Bu isim daha önce finans ve risk yönetimi alanında hem Deloitte hem de PriceWaterhouseCoopers için çalıştı. İlk olarak 2015 yılında hayata geçen VeChain, kurumsal müşteriler arasında yükselen bir prestije sahip oldu. Bu sayede VeChain piyasadaki en eski özel akıllı sözleşme platformlarından birisi haline gelmeyi başardı.

VeChain (VET) Fiyatı Nedir?

VeChain (VET) fiyatı ile ilgili en güncel verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. VeChain ekibi, projelerinin kripto para kullanıcılarına en iyi şekilde tanıtılması adına bazı çalışmalar gerçekleştirdi. Ekip bu kapsamda önce bilgilendirici bir web sayfası tasarladı. Daha sonra platforma yönelik merak edilen tüm soruların yanıtlanabileceği bir tanıtıcı evraka bu sayfada yer verdi. Bahsi geçen türden evraklara whitepaper adı veriliyor. Whitepaper dosyalarında projeler hakkında hem sektörel hem de teknik veriler bulunuyor. Böylece o projeye yatırım yapacak kullanıcılar ve projeyle teknik anlamda ilgilenen geliştiriciler istedikleri bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor. İyi tasarlanmış bir whitepaper dosyasına sahip projeler kripto para meraklıları tarafından güvenilir olarak yorumlanabiliyor. VeChain projesinin de bu kategoride değerlendirilebileceğini söyleyebiliriz.

VeChain projesinin whitepaper dosyasında yer alan veriler aracılığıyla bu kripto paralardan piyasaya en fazla ne kadar arz edileceğinin bilgisine ulaşıyoruz. Buna göre piyasadaki VET coin miktarı toplamda 86 milyar 712 milyon 634 bin 466 adeti geçmeyecek. Dolaşımda bulunan VET coin’lerin sayısı ise şimdilik 64 milyar dolaylarında seyrediyor. Bu miktar toplam arzın yalnızca %74’üne karşılık geliyor.

VeChain (VET) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 VeChain coin 1,30 TL’den işlem görüyor. VeChain coin fiyatı son 24 saat içerisinde 1.60% değişim gösterdi. VeChain coin’in  son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 49,001,856 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 2,906,686,062 dolar seviyesinde.

VeChain (VET) Kaç Dolar?                    

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 VeChain coin $ 0.039942 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının ocak ayı itibariyle VeChain coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,25 dolarla kaydetti. Bununla birlikte VeChain coin son bir yılın en düşük seviyesini ise 0,026 dolarla belirledi.

vet

VeChain (VET) Nasıl Çalışmaktadır?

VeChain (VET) ekosisteminde oldukça geniş bir yelpazede hizmetler kullanıcılarla buluşturuluyor. VeChain geleneksel iş modellerini yeniden şekillendirmek için geliştirildi diyebiliriz. Proje en çok tedarik zinciri sektöründeki çalışmalarıyla tanınıyor. Bu sektör yıllar içerisinde en az değişim yaşayan çalışma alanlarından. VeChain kullanıcılarına merkezi olmayan ve blok zinciri destekli kaliteli hizmetler sunuyor. Tüm ekosistemin merkezsiz olduğunu bir kere daha belirtelim. Üstelik ekosistemdeki kullanıcılar platformun geleceğini kendileri tayin edebiliyor. Yapılan oylamalara katılan VET coin sahipleri bir DAO’da bulunmanın keyfini sürüyor. VeChain (VET) kapsadıkları arasında akıllı sözleşmeler yer alıyor. VET coin ağı Proof of Authority adı verilen bir fikir birliği algoritması ile işlemlerine devam ediyor. Bu konsensüs algoritmasının diğerlerine göre belirli avantajlarının olması dikkat çekiyor. VeChain ekosisteminde birçok bileşenin yer aldığını görüyoruz. Bu yüzden burasının zengin bir yapıya sahip olduğu düşünülebilir.

VeChain (VET) Nasıl Satın Alınır?

VeChain (VET) satın almak isteyen kripto para severler bazı borsa platformlarını kullanabilirler. Binance, KuCoin, Huobi ya da Gate.io bu borsaların başında geliyor. Arzu eden kullanıcılar Binance üzerinden kendilerine sunulan çeşitli işlem çiftlerinden faydalanarak VET coin satın alabilirler. USDT, USD, BUSD, BTC ya da EUR Binance borsasının VET için oluşturduğu işlem çiftlerinden.