Energy Web Token (EWT) Nedir? EWT Token Yorum ve Geleceği

Energy Web Token (EWT), enerji sektöründe kurumsal düzeyde uygulamaları desteklemek için özel olarak tasarlanmış, halka açık, Proof-of-Authority Ethereum Virtual Machine blok zinciri olan Energy Web Chain’in yerel tokenidir


Energy Web Token (EWT), enerji sektöründe kurumsal düzeyde uygulamaları desteklemek için özel olarak tasarlanmış, halka açık, Proof-of-Authority Ethereum Virtual Machine blok zinciri olan Energy Web Chain’in yerel tokenidir.

Energy Web Token (EWT Nedir?

Energy Web Token, daha izlenebilir, demokratikleştirilmiş ve karbondan arındırılmış bir enerji sistemi oluşturarak enerji sektörü uygulamalarının geliştirilmesini desteklemek için tasarlanmış açık kaynaklı bir platform olan Energy Web Chain’in yerel kripto para birimidir.

Tarihsel olarak, şebeke operatörleri, elektrik gücü kullanımını artırmak ve karbon enerjirsi tüketimine olan bağımlılığı azaltmak için fiziksel altyapıyı sağlamıştır. Energy Web Zinciri (EW Zinciri), şebeke operatörlerini, müşterileri ve fiziksel varlıkları (güneş panelleri, termostatlar ve elektrikli araçlar gibi) birbirine bağlayan dijital altyapıyı sağlamayı amaçlar.

EW Zincirini çalıştırmanın merkezinde, şebeke esnekliğini artırmak için enerji piyasasındaki katılımcıları birbirine bağlamak üzere tasarlanmış bir teknolojiler yığını olan Energy Web Merkezi Olmayan İşletim Sistemi (EW-DOS) bulunur.

Ağın işleyişinin anahtarı, ana ağ operatörlerini telafi etmek için kullanılan ve onu elinde bulunduranların platformda yerleşik merkezi olmayan uygulama hizmetleri için ödeme yapmalarına izin veren Energy Web Token’dır (EWT) .

Energy Web Token’ı (EWT) Kim Yarattı?

Energy Web’i oluşturan ve geliştiren kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Energy Web Foundation (EWF), 2017 yılında Rocky Mountain Institute, Grid Singularity ve diğer on bağlı kuruluş tarafından kuruldu.

Energy Web Vakfı, iki yıl boyunca birkaç tur finansman sağlayarak yaklaşık 20 milyon dolar topladı ve 21 milyon Energy Web Token, EWT token sattı. EWF, Energy Web Zincirini resmi olarak 2019’da başlattı.

Zamanla Energy Web, endüstri devleri Tepco, Siemens, Shell ve Exelon dahil olmak üzere 100’den fazla ortaklığa ulaştı.

Energy Web Chain Nasıl Çalışır?

Energy Web Chain, paylaşılan bir altyapı, bir teşvik planı ve izlenebilir bir bilgi günlüğü gibi birçok kripto para biriminde ortak olan özellikler uygulanarak oluşturulmuştur.

Aslında, EW Zinciri, tüm bir altyapıyı yeniden oluşturmak yerine enerji sektörünü etkileyen işlevlere odaklanmak amacıyla Ethereum’dan kendi blok zinciri kodunu türetti.

Büyük ölçüde gerçek dünya verilerine dayanan Energy Web Chain nedeniyle, platformun, gerçek dünya verilerini EW uygulamalarına, köprülere ileten ve EWT kripto paralarının diğer cihazlarda kullanılmasına izin veren oracles gibi mimarisine ara katman yazılımı teknolojisini entegre ettiğini belirtmekte fayda var.

Energy Web
Energy Web

EWT Coin’i Değerli Yapan Nedir?

Energy Web Token EWT kripto para birimi, Energy Web ağının korunmasında ve işletilmesinde önemli bir rol oynar ve uygulamaları tutmak, göndermek veya uygulamalarla etkileşim kurmak için kullanılabilir.

Kullanıcılar, EWT’ye sahip olarak, Energy Web ekosisteminde oluşturulmuş ürün ve hizmet paketine katılma ve ağdaki diğer herhangi bir katılımcıya EWT gönderme olanağı kazanır.

Ek olarak, Energy Web, doğrulayıcıları bir bloğa dahil edilen her işleme eklenmiş programatik ödüller ve ücretlere dayalı olarak Energy Web Token ile ödüllendirir.

Energy Web Token Yorum ve Geleceği

Kullanıcılar, platformunda oluşturulan Energy sektörüne özgü ürün ve hizmet paketine dayalı olarak Energy Web’i çekici bulabilir.

Energy Web Chain, blok zincirinde özel uygulamalar başlatmak isteyen sektördeki işletmeler için de ilginç olabilir.

Platformda halihazırda inşa edilmiş çeşitli projeler var. Bazı örnekler, yenilenebilir Energy bulmak ve kaynaklamak için bir pazar yeri topluluğu olan Zero ve bir kimlik ve erişim yönetimi aracı olan Switchboard’u içerir.

Yatırımcılar ayrıca, Energy Web’in enerji sektörü piyasasını bozma yeteneğine inanmaları halinde, EWT’yi satın alıp portföylerine eklemeye çalışabilirler

Energy Web Token Grafiği
Energy Web Token Grafiği

EWT Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 EWT Coin 90,70 TL’den işlem görüyor. EWT Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 10.74% değişim gösterdi. EWT Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 2,740,565 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 140,707,334 dolar seviyesinde.

EWT Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 EWT Coin $ 2.79 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle EWT Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 22.22 dolarla kaydetti. Bununla birlikte EWT yılın en düşük seviyesini ise 4.41 dolarla belirledi.