Polygon Bridge Nedir Nasıl Kullanılır?

Polygon Bridge, Polygon (MATIC) ve Ethereum (ETH) zincirleri arasında güvenilir iki yönlü bir işlem platformudur


Polygon Bridge, Polygon (MATIC) ve Ethereum (ETH) zincirleri arasında güvenilir iki yönlü bir işlem platformudur. Ayrıca her iki blok zinciri arasında ERC-20 token’larının ve NFT transferinin işlemini kolaylaştırır. Polygon Bridge’in ana faydalarından biri düşük işlem ücretleridir. Polygon Bridge kullanmak, varlıkları aktarırken hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlayabilir. İşlemler çok daha hızlı işlenir. Dahil olan hiçbir üçüncü taraf protokolü yoktur ve tamamen merkezi değildir. 

Polygon Bridge, iki ana köprüden oluşmaktadır. Bu köprüler, Polygon (MATIC) ve Ethereum (ETH) arasında birlikte çalışabilirliği kolaylaştırma işlevine sahiptir. Ancak, her ikisi de bunu başarmak için farklı güvenlik yolları kullanır. İki köprü şunları içerir:

  • Proof of Stake (PoS) Köprüsü.
  • Plazma Köprüsü

PoS Bridge, Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasını kullanır. Plazma Köprüsü ise ETH plazma ölçekleme çözümünü kullanır. Her iki köprü de Polygon ve Ethereum blok zincirleri arasında hızlı, güvenli, merkezsiz ve uygun maliyetli işlemleri destekler.

PoS Köprüsü Nasıl Kullanılır?

İşte yollar:

  • Matamask gibi gözetimsiz kripto cüzdanınızı Polygon Web Cüzdanına bağlayın ve izin vererek yetkilendirin.
  • Bu işlem sizi, Polygon Bridge arayüzüne götürecektir. PoS Bridge, MATIC, ETH, ERC20, ERC721, ERC1155 ve diğer token’ları destekler.
  • Sonraki adımda ‘Para Yatır’ simgesine tıklayın ve aktarmak istediğiniz tokeni ve token köprüsünü seçin. İstediğiniz tutarı girin ve ‘Transfer’ simgesine tıklayın.  Bu işlem gas ücretlerini dikkate alacaktır.
  • İşlem onaylandıktan sonra, tokenleri kripto cüzdanınıza talep edebilirsiniz.

Plazma Köprüsü Nasıl Kullanılır?

Polygon MATIC satın almayı seçerseniz ve bunu ETH, ERC-20 veya ERC-721 tokenlerine aktarmak isterseniz Plazma Köprüsünü de kullanabilirsiniz. 

Metamask cüzdanınız Polygon cüzdanına bağlandıktan sonra, ‘Switch to Polygon’a tıklayın.

Metamask uzantınızın açılır penceresi, Polygon ağının ayrıntılarını gösterecektir. Onaylandıktan sonra, Ethereum’un Ana Ağından Polygon Network’e geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca MATIC token’larınızı de göreceksiniz.

Şimdi, Polygon Bridge’e geri dönebilir ve geri çek’i tıklayabilirsiniz. Daha önce olduğu gibi aynı adımları izleyin.

Plazma köprüsünde doğrulanması gereken 3 işlem vardır. Birincisi, Polygon Wallet’tan para çekmek. İkincisi, herkesin MATIC’te işleme itiraz edebileceği 7 günlük bir sorgulama dönemi başlatmaktır. Bu zorluk dönemi ek güvenlik sağlamak içindir. Bu tamamlandığında, sonunda MATIC’i Metamask cüzdanına gönderebilirsiniz.