Mdex (MDX) Coin Nedir?

Mdex (MDX), en basit tabiri ile merkeziyetsiz (DeFi) bir ticaret protokolü olarak tanımlanabilir


Mdex (MDX), en basit tabiri ile merkeziyetsiz (DeFi) bir ticaret protokolü olarak tanımlanabilir. Çift zincirli bir model kullanan Mdex (MDX), hem Huobi ekolojik sistemi üzerinde hem de Ethereum blokzinciri üzerinde modelleniyor. Protokolün kripto para birimi ise MDX’tir. HECO üzerine inşa edilen bu merkezi olmayan ticaret protokolü, fon havuzları konsepti ile rakiplerinden ayrılıyor. Böylelikle proje, otomatikleştirilmiş ve merkezi olmayan bir değişim protokolüne ortam hazırlıyor.

Mdex (MDX), yüksek performanslı bir bileşik DEX ekosistemi oluşturabilmek adına zincirler arası uyumluluğu teşvik etmeyi hedefliyor. DEX protokolü böylelikle Ethereum blokzinciri, BSC ve Huobi Eco-chain (HECO) üzerine inşa ediliyor. Merkezi olmayan bir ekosistem olmayı hedefleyen Mdex (MDX), güvenli işlemlerden ve likidite prosedüründen meydana gelen karma bir madencilik mekanizmasına da sahip.

Mdex (MDX) Nasıl Çalışır?

Mdex (MDX), temel olarak kullanıcılarından işlem ücreti temin ederek kazanç sağlıyor. Üç saniyelik bir işlem hızına sahip olan protokol ortalama 0,001 ABD doları gibi bir işlem ücreti temin ediyor. Bununla birlikte Mdex (MDX), kendi kripto birimlerini çıkartan kullanıcılarını da ödüllendiriyor. Protokol kullanıcılarına genel anlamda şu özellikleri vadediyor:

  • Yüksek Hızlı İşlemler: Bir işlemi ortalama olarak üç saniyede gerçekleştirebilen Mdex (MDX), bu alanda UniSwap’ten daha hızlı bir işlem hızını kullanıcılarına sunuyor.
  • Düşük İşlem Maliyetleri: Mdex (MDX) protokolünde de UniSwap’te de işlem ücreti aynı oranda tahsil ediliyor. Örnek vermek gerekirse; 1000 USDT miktarındaki bir işlem için 3 dolar (%0,3) işlem ücreti ödeniyor. Ancak bu noktada Mdex (MDX), bir farklılık ortaya koyuyor. Kullanıcılar, madencilik yaparak bu işlem ücretini geri alabiliyor.
  • Havuz Değiştirmek Mümkün: Protokol, sunduğu havuzlama sistemi sayesinden kullanıcıların bir havuzdan diğerine geçebilmesine olanak tanıyor. Üstelik bir geçişi diğer platformlara oranla daha makul Gas ücretleri karşılığında gerçekleştiriyor.

Mdex (MDX) Coin Bilgileri

Mdex (MDX) coinin detayları incelendiğinde hali hazırda para biriminin, değer sırlaması açısından 291. sırada olduğu görülüyor. 19.848.419 dolarlık bir ticaret hacmine sahip olan Mdex (MDX) coinin toplamda 1,06 Milyar coin arzı mevcut. Ancak bunun 930 milyonu dalaşımda ve işlem görüyor. En aktif şekilde Binance üzerinde işlem gören Mdex (MDX), DigiFinex ve Huobi Global’de de aktif olarak varlık gösteriyor.