Bitfinex Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Aralık 2012’de kurulan Bitfinex, ilk profesyonel kripto ticaret platformlarından biridir


Aralık 2012’de kurulan Bitfinex, ilk profesyonel kripto ticaret platformlarından biridir. Kaldıraçlı güvenli marj ticareti ve kapsamlı bir ticaret seçenekleri yelpazesi sunar. Hem yeni başlayanlara hem de profesyonel yatırımcılara hitap eder ve dünyanın en güvenilir borsalarından biri olarak ün kazanmıştır. Aynı zamanda işlem hacmi açısından en büyük borsalardan biridir. Temiz, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve hem yeni başlayanlar hem de deneyimli tüccarlar için çeşitli seçenekler sunar.

Bir hesap açmak için adınız, e-posta adresiniz ve tercih ettiğiniz saat dilimi dahil olmak üzere bazı temel bilgileri sağlamanız gerekecektir. Ayrıca kimliğinizi doğrulayan belgeler de sağlamanız gerekecektir. Doğrulama işleminizi tamamladıktan sonra, Bitfinex hesabınıza para yatırabilirsiniz. Bunu banka havalesi, kripto para transferi veya banka kartı ile yapabilirsiniz. Para yatırmak için, yatırmak istediğiniz kripto miktarını girmeniz ve Para Yatır düğmesine basmanız gerekecektir. Daha sonra para yatırma işlemi gerçekleşecek ve işlem yapabileceksiniz.

Bitfinex’te kripto para birimleri alıp satabilir ve ayrıca USD ile piyasa satın alabilirsiniz. Mevcut 100’den fazla pazar vardır. Borsa ayrıca, pozisyon açmanıza ve diğer kripto yatırımcılarından fon kullanmanıza olanak tanıyan bir özellik olan marj ticareti de sunmaktadır. Teminat oranınızı ayarlayabilirsiniz ve siparişiniz otomatik olarak en iyi fiyattan gerçekleştirilecektir. Ayrıca kişisel işlem raporlarınızı da görüntüleyebilirsiniz.

Bitfinex ayrıca, 10 kata kadar kaldıraçla işlem yapmak için diğer kripto yatırımcılarının fonlarını kullanmanıza olanak tanıyan marj ticareti de sunar. Ek olarak, işlem yapacağınız miktar için bir limit belirleyebilirsiniz. Ayrıca pozisyonlarınız için belirli bir süre de belirleyebilirsiniz. Raporlarınızı Bitfinex borsası dışında kullanmak üzere de dışa aktarabilirsiniz.

Bitfinex Nasıl Kullanılır?

Bitfinex hesabınızı para çekmek için de kullanabilirsiniz. Para çekme işlemi basittir. Öncelikle, kimliğinizi ve adresinizi doğrulayan belgeler sağlayarak yapılan hesabınızı doğrulamanız gerekecektir. Banka kartı kullanıyorsanız, kart bilgilerini girmeniz gerekecektir. Fonlar 24 saat içinde kullanımınıza sunulacaktır. Banka havalesi kullanıyorsanız, paranızı 10 iş günü içinde çekebileceksiniz. Ayrıca bir ücret ödemeniz gerekecektir. Ücretler, para çektiğiniz para birimine bağlı olarak değişir.

Bitfinex’te kullanabileceğiniz üç tür cüzdan vardır. Bunlar Marjin Cüzdanı, Borsa Cüzdanı ve Fonlama Cüzdanıdır. Bu cüzdanların her birinin kendine özgü özellikleri vardır. Marjin Cüzdanı, marjin ticaretinde size yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu araç, piyasadaki para birimlerini alıp satmanıza olanak tanır ve en popüler araçtır. Finansman Cüzdanı, diğer marj yatırımcılarına finansman sağlamak için tasarlanmıştır.

Android ve iOS için Bitfinex uygulamalarını da kullanabilirsiniz. Kullanıcılardan 3.7 yıldız derecelendirmesine sahiptirler.