İran’da Neler Yaşanıyor? 2.5 Milyar Dolar Dışarıya Gönderildi

İran Parlamentosu Ekonomi Komisyonu Başkanı Mohammad Reza Pourebrahimi, İran’dan ülke dışında bugüne kadar 2.5 milyar dolar gönderildiğini ve bu paranın kripto paralar için gönderilen tutar olduğunu açıkladı


İran Parlamentosu Ekonomi Komisyonu Başkanı Mohammad Reza Pourebrahimi, İran’dan ülke dışında bugüne kadar 2.5 milyar dolar gönderildiğini ve bu paranın kripto paralar için gönderilen tutar olduğunu açıkladı. Ülkede kripto paraların çok kullanılmadığına değinen İran Parlamentosu Ekonomi Komisyonu Başkanı Mohammad Reza Pourebrahimi, bu konuda ülkede denetlemelere ve düzenlemelere devam edecek olduklarını ifade etti.

İran’da son nükleer anlaşmanın Başkan Trump yönetimi tarafından iptal edilmesi sonrası ülke ve dünya adeta ABD’ye kilitlenmiş ve uygulanacak olan ambargoların nasıl ve neler olacak olduğu konusunda sürekli meraklı ancak yanıt bulmayan sorular sorulmaya başlanmıştı.

ABD’nin Ambargosunu Bitcoin İle Delmek Mümkün Değil

Uydular ve ajanlar aracılığı ile ambargo uygulasın veya uygulamasın tüm ülkelerin ticari, ekonomik ve diğer alanlarda en ufak mercimek tanesini görecek kadar başarılı uyduları aracılığı ile izleyen ABD’nin İran’a karşı uygulayacak olduğu ambargoların Bitcoin ile delinmesi maalesef ki mümkün değil. Bireysel olarak ABD’nin yaptırımlarını delmek dahi bu zamanda artık neredeyse imkansız zorlukta olan bir ambargo demek doğru olacaktır.