ZEW: 2020 Yılında Bile BTC Ödeme Yolu Olarak kullanılmayacak

Almanya hükümeti kripto paralara dair yaptığı araştırmalar ve açıklamaları ile gündemi sarsmayı sürdürüyor


Almanya hükümeti kripto paralara dair yaptığı araştırmalar ve açıklamaları ile gündemi sarsmayı sürdürüyor. Alman hükümetinin Avrupa Merkez Bankası yetkilileri ile sık sık kripto paralar hakkında yaptıkları görüşmeler devam ederken, bir yandan da Almanya tarafının olumsuz açıklamaları sürüyor. Alman hükümetince alınan karara göre kripto paralar henüz daha yasal yaptırımlara maruz kalmıyor ve hükümet bu yönde henüz kesin adımlar atılmadığını ama yaptırımların uygulanmasının da beklenmediğini dile getirerek Almanya vatandaşlarının rahatlıkla kripto paralara erişim sahibi olduğunu doğruluyor.

Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi (ZEW) bünyesinde Alman araştırmacılar ile yapılan araştırma sonucunda kripto paralar ile normal bir kahve alınması için 2020 yılının dahi mümkün görülmediği, Bitcoin ile ödeme yapmak için çok daha uzun yılların geçmesi gerektiği iddia edildi.

Washington ve Kanada’da Israrlı

ABD (Washington) yönetimi ve Kanada (Toranto) yönetimi kripto paraların normal para birimlerinin yerine geçmesinin pek mümkün olmadığını daha önce belirtmişti. Kripto paralara dair yapılan açıklamalar ve gelecek yıllarda kullanım oranlarının nasıl olacak olduğu konusunda yapılan açıklamalar büyük önem taşırken, Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi (ZEW) bünyesinden yapılan son açıklamanın da kripto para fiyatlarında düşüşlere sebep olması tahmin edilebilir.

Bitcoin düşen fiyatı dolayısı ile zaten sık sık yatırımcıların tepkisini çekerken bir de üzerine bu tür açıklamaların yapılması pek fazla hoş karşılanmıyor.