Bithumb Borsası Nedir, Ne İşe Yarar?

Bithumb şu anda Güney Kore’nin en büyük kripto borsalarından biridir


Bithumb şu anda Güney Kore’nin en büyük kripto borsalarından biridir. Platform, kripto bot ticaretini destekler, kurumsal yatırımcılar için geniş bir yatırım menüsü sunar. Ayrıca büyük likidite havuzlarına erişim imkânı sağlar, müşterilere para yatırma seçenekleri ile pasif gelir kazanma olanağı sunar ve 7/24 müşteri desteği ve kolay arayüzü ile ön plana çıkar.

Borsa, uluslararası mali düzenleyicilerin gereklilikleriyle uyumlu hale getirilmemiştir ancak bunu hedeflediği söylenebilir. Kullanıcılar kayıtlı bir hesap olmadan işlem yapamazlar ve OTP doğrulama sürecini tamamlamalıdırlar. Ayrıca, ağ, kimlik koruma sistemi (ISMS hizmeti) uygular, AML doğrulaması kullanır ve ticareti 7 gün 24 saat izler. Bithumb, kuruluşundan bu yana Kore pazarına odaklanan bir kripto para borsası olmaktan küresel pazara hizmet eden bir borsaya geçiş yaptı. Borsa, blok zincirine dayalı geniş kapsamlı bir dijital finans şirketi olmayı hedefliyor.

Bithumb Kurucuları Kimlerdir?

Güney Koreli bir girişimci, Bithumb’ın kurucusu ve eski CEO’su Dae-sik Kim, 2018’de Bezant’a Cryptocurrency Başkanı olarak katılmak için görevinden ayrıldı. Önemli bir diger isim olarak Hong Kong Şehir Üniversitesi ve Cardiff Üniversitesi mezunu Javier Sim gösterilebilir. Sim, Bithumb Global Holdings’in kurucu ortağı ve genel müdürü olarak bilinmektedir. Sim, önce HSBC ve BOCI’de (Bank of China International) yatırım bankacısı olarak çalışmıştır. Bithumb’ın şu anki CEO’su olan Back Young Heo, Sim’in yerini doldurmuştur. Bithumb projesi, 2013 yılında BTC Korea.com Co. Ltd tarafından kurulmuştu ve 2014 yılında Seul’de merkezi konumlandı. 2014 yılında, proje Xcoin olarak piyasaya sürüldü ve 2015 itibarıyla Bithumb olarak yeniden adlandırıldı. 2016 yılında, Android ve iOS için mobil versiyonu da piyasaya sürüldü.

Borsa öncelikli olarak Güney Kore vatandaşlarının kullanımına açık. Ancak, Bithumb tüm dünyada kullanılabilir. Kullanım açısından kısıtlama listesi, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından önerilmeyen 21 ülkeyi içeriyor, bunlar arasında Yemen, Suriye, Myanmar, Barbados, İzlanda, İran, Kuzey Kore ve diğerleri yer alıyor. Borsa, 180’den fazla dijital varlığa ve 280’den fazla işlem çiftine erişim imkânı sunar. Kullanıcılar, Bitcoin, Ethereum, XRP, Ethereum Classic, Cardano, Polkadot, Matic, Bitcoin Cash, Litecoin gibi birçok kripto para birimini alıp satabilir veya değiştirebilir.