En İyi Stablecoin Projeleri Nelerdir?

2020 yılı, güvenli liman varlıkları olarak performans gösteren sanal para birimleriyle ilgili boş hayalleri olanlar için bir gerçeklik kontrolü oldu. Bununla birlikte, tüm bu kargaşanın ortasında bir ışık, istikrarlı paraların geçerli barınaklar ve değer biriktirebilen uygun...

en-iyi-stablecoin-projeleri

2020 yılı, güvenli liman varlıkları olarak performans gösteren sanal para birimleriyle ilgili boş hayalleri olanlar için bir gerçeklik kontrolü oldu. Bununla birlikte, tüm bu kargaşanın ortasında bir ışık, istikrarlı paraların geçerli barınaklar ve değer biriktirebilen uygun ödeme araçları olarak ortaya çıkmasıydı.

Stablecoinler isimlerine sadıktır ve kripto topluluğuna en çok ihtiyaç duyulan istikrarı sağlamıştır. Bunun nedeni, büyük ölçüde, bu madeni paraların geleneksel parasal sistemler tarafından desteklenmeleridir. Dahası, stablecoinler gelişmiş blockchain teknolojisinden kaynaklanan avantajlarla birleştirilmiştir.

Belirsiz Zamanlarda Stablecoin

Mevcut koşullar göz önüne alındığında, kripto meraklıları, kripto teminatlı stabilcoinlerin ortak bir kullanım durumu haline gelme potansiyelini araştırıyor ve teminat olarak kullanılan diğer kripto para birimlerinin değerini türetiyor.

Pandemiden önce bile, Stablecoinler talep ve kullanımda artmaktaydı. Facebook, Walmart, JP Morgan ve diğerleri gibi büyük endüstri devleri zaten Stablecoin projeleri üzerinde çalışıyorlardı. Ancak pandeminin neden olduğu aşırı belirsizlik nedeniyle, yaygın bir panik varlık tasfiyesi yaşandı ve birçok yatırımcı fonlarını korumak için daha güvenli yollar arıyor.

Rakamlarla konuşmak gerekirse, Stablecoins’in benimsenmesi 2019’un sonuna kıyasla 2020 yılında %8’lik bir artış kaydetti. Stablecoin ayrıca, yaratıcıları varlık destekli para birimlerinin arzını genişlettikçe, dönem boyunca piyasa değerinde  %30’dan fazla bir artış gördü.

Stablecoin’in bu patlaması, DeFi’yi daha erişilebilir hale getiren ve aynı zamanda uzun vadeli faydalar sunan kripto paraları destekleyebilen varlık sınıfının çeşitliliğine de bağlanabilir. Örnek olarak, tüm aktif stabilcoinlerin yaklaşık yarısını oluşturan ve toplam değeri 7,3 milyar$ ‘ın üzerinde olan Ethereum Stablecoins, değer transferlerini önemli ölçüde kolaylaştırdığı için PayPal gibi geleneksel uygulamalardan daha iyi performans gösteriyor gibi görünüyor.

Sonuç olarak, Stablecoin inanılmaz bir yatırım fırsatı haline geldi ve çok ihtiyaç duyulan DeFi rönesansını başlattı. İnsanlar, aktitether

f Stablecoin projeleri ve kullanımdaki Stablecoin listesi hakkında bilgi sahibi olmayı merak ediyor. Buna yardımcı olmak için, giderek büyüyen DeFi alanında dalgalar yaratan en başarılı 8 Stablecoin projesinden bahsedeceğiz.

Dikkat Edilmesi Gereken Stablecoin Projeleri!

Stablecoin Listesinde 1 Numara: Tether

Tether (USDT), en popüler stabilcoinlerden biridir. 2014 yılında piyasaya sürülen Tether, 1: 1 oranında fiat teminatlandırılmıştır. Bunun anlamı, her USDT’nin bir dolar ile desteklenmesidir.

Tether, fiyatı istikrarlı bir stabilcoin’dir ve düşük riskle birlikte gelir. Bu, Omni Layer kullanılarak Bitcoin Blockchain aracılığıyla verilir. Coinmarketcap fiyat grafiğine bakarsanız, Tether’in değerini 1,00 $ civarında tutmakta harika bir iş çıkardığını görebilirsiniz.

Tether’in çalışma şekli, fiat kripto para birimleri arasında bir ağ geçidi olarak hizmet etmektir. Birisi hızlı bir şekilde bir ticarete atlamak istiyor ancak merkezi borsayı kullanmak istemiyorsa, tether destekli fiat parasıyla desteklenen Tether’i kullanabilir. Bunun yanı sıra Tether, altcoinlerde yeni olan kullanıcılar için kolay bir ağ geçidi görevi görür. Çoğu zaman, kullanıcılar altcoinleri doğrudan fiat parayla satın alamazlar. Bu nedenle, yeni bir kullanıcının fiat’larını altcoin satın alabilecekleri stabilcoinlere dönüştürmesi çok daha kolaydır.

Stablecoin Listesinde 2 Numara: USDCoin (USDC) 

USDCoin veya USDC, Circle ve Coinbase arasındaki ortak girişimin bir sonucu olarak oluşan fiat teminatlı bir stablecoin’dir. Coinbase  popüler bir kripto borsası olduğu için USDC’nin popülaritesi de arttı.

Temelde, USDC Ethereum tabanlı bir tokendır ve Ethereum Blockchain üzerinde dağıtılır. Bir USDC, bir ABD Dolarının özdeş 1: 1 temsilidir. Ethereum blok zinciri aslında USDC için önemlidir. Bir ERC-20 akıllı sözleşmesi, USDC tokenlarının verilmesini ve geri ödenmesini kontrol eder.

Stablecoin Listesinde 3 Numara: TrustToken’dan TrueUSD (TUSD)

TUSD, Ethereum blok zincirinde ERC-20 tokenı olarak çalışan fiat-teminatlı bir stabilcoin’dir. Tokenların verilmesinden sorumlu olan şirket, farklı varlık destekli token seçenekleri oluşturan bir platform olan TrustToken’dir. Platform, TCAD, TAUD, TGBP veya THKD gibi diğer sabit paralar sunar.

TrustToken, TrueUSD’nin çalışmasını ve anlamını bloglarında açıkladı. TrueUSD, tamamen teminatlı, yasal olarak korunan ve üçüncü taraf tasdikleriyle şeffaf bir şekilde doğrulanan, USD destekli bir ERC20 stabilcoin. TrueUSD, karşı taraf riskini azaltmak ve token sahiplerine kötüye kullanıma karşı yasal koruma sağlamak için birden fazla emanet hesabı kullanıyor.

TUSD token satın almak istiyorsanız, KYC ve AML işlemlerini tamamlamanız gerekir. Doğrulama yapıldıktan sonra, bir üçüncü taraf hesabına para aktarmanız gerekir.

Stablecoin Listesinde 4 Numara: Paxo’dan PAX Standard Stablecoin

Tıpkı USDT gibi, PAX da ABD Dolarına karşı 1: 1 oranında mevcuttur. PAX stabilcoin, Ethereum blok zincirinde yayınlanır ve ERC-20 protokolünü destekleyen herhangi bir Ethereum cüzdanında saklanabilir.

Bu tokenlerden sorumlu olan şirket Paxo, kendisini güvenilir bir Stablecoin ihraççısı olarak markalaştırmaya odaklanıyor, bu nedenle onu birinin dikkat etmesi gereken stabilcoin projeleri listemize dahil ediyor. Bu nedenle Paxos, New York Eyaleti bankacılık yasası kapsamında tescil edilmiştir. İşleyiş biçimleri bir bankanınkinden çok farklı olsa da, çünkü bankalar kâr elde etmek için müşterilerin fonlarına bağlıdır. Paxos ise müşterilerin yatırılan fonlarını güvenle saklayan güvenilir bir emanetçidir. Her PAX’ın bir dolar ile desteklenmesini sağlarlar.

Stablecoin Listesinde 5 Numara: Binance USD (BUSD)

Binance, 5 Eylül 2019’da BUSD stablecoin’i tekrar duyurdu. 1: 1 oranında kullanıcı doları tarafından desteklenir ve Ethereum üzerinde çalışır. Bir röportaj sırasında Binance CEO’su Changpeng Zhao, Binance USD’yi neden geliştirdiklerini açıkladı:

“Sabit dijital varlıkların gücüyle daha fazla kullanım durumu ve fayda dahil olmak üzere, BUSD verilmesi yoluyla daha büyük blok zinciri ekosistemi için daha fazla finansal hizmetin kilidini açmayı umuyoruz.”

Birkaç ay sonra, Binance platformunda gerçekten daha gelişmiş finansal hizmetler bulabiliriz. Şu anda Binance, kilitli tokenlerinize faiz kazandığınız tasarruf ürünleri sunmaktadır.

BUSD, özellikle kullanıcıların ödemesi gereken ücretler konusunda platform için önemli bir rol oynadı. Ödemeleri, BUSD’ye sahip olan kullanıcıların daha düşük işlem ücretleri ödemesi gerekecek şekilde yapılandırdılar. Sonuç olarak Binance, Binance tokenlerinin yaratılmasıyla daha fazla finansal enstrümanın kilidini açmakta iyi bir iş çıkardı.

Stablecoin Listesinde 6 Numara: Maker’dan DAI Stablecoin’i

Maker’ın kısaltması olan MKR, Ethereum blok zincirinde oluşturulan bir kripto varlığıdır. DAI stabilcoin’in değerini stabilize etmek için yaratılmıştır. Bunun anlamı, DAI’nin bir ABD dolarının değerini takip eden kripto teminatlı bir stabilcoin olmasıdır.

MKR, akıllı sözleşmeler yoluyla Teminatlı Borç Pozisyonları (CDP) kullanarak DAI’nin değerini dengelemek istiyor. Doğası gereği bir blok zinciri, üzerinde gerçekleşen her işlemi depoladığından, stabilcoin’i doğrulamak için merkezi bir organizasyona ihtiyaç yoktur.

Stablecoin Listesinde 7 Numara: StableUSD (USDS)

StableUSD stablecoin, USD karşısında 1: 1 oranında sabitlendi. Teminat, Prime Trust adıyla bir Amerikan tröst şirketinin kontrolü altındadır.

StableUSD, USDS tokenleri satın almak için Bitcoin, Ethereum veya USDT stablecoin gibi kripto para birimleri göndermenize izin veren diğer stabilcoinlerden biraz farklıdır.

Stablecoin Listesinde 8 NumaraFacebook Stablecoin: Libra

Facebook Stablecoin’i olan Libra, Sosyal Medya devi Facebook tarafından önerilen yeni bir Stablecoin kripto para birimi türüdür.

Libra’nın yayınladığı tek şey temel, deneysel kodlardır. Stablecoin olarak tasarlanan Facebook, Libra ve diğer Stablecoin arasındaki farkları sağlam tuttu.

Belirli bir para birimine veya varlığa sabitlenmiş diğer Stablecoin’lerin aksine, Facebook stablecoin, banka mevduatları ve birden fazla para biriminde devlet tahvillerini içeren bir grup varlığa, düşük dalgalı varlıklara sabitlenecek.

Bu Facebook Stablecoin’in amacı, diğer birçok kripto para birimi ve stabilcoin gibi, dolaşımdaki ulusal para biriminden daha faydalı olmaktır. Libra son derece ilgi çekicidir çünkü Facebook zaten erişime geldiğinde gıda zincirinin en üstünde yer almaktadır. Libra’nın sadece engelleri aşması gerekiyor, böylece dünya Facebook’un erişiminin kripto para piyasasına da genişleyip genişleyemeyeceğini görebilir.