Huobi Global Hangi Ülkenin, Güvenilir Mi?

Huobi Global, 2013 yılında Çin’de kurulmuş bir kripto para borsasıdır


Huobi Global, 2013 yılında Çin’de kurulmuş bir kripto para borsasıdır. Şirket 2017 yılında ofislerini Seyşeller’e taşımıştır. Asya’da kurulmuş olmasında rağmen zaman içinde Batı’daki yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarmıştır. Huobi, bugün ülkeler genelinde milyonlarca kullanıcıyı kendine çeken bir kripto para birimi değişim platformudur. 130’dan fazla farklı ülkede erişilebilen bir borsa olan Huobi küresel bir marka haline gelmeyi bilmiştir. Huobi Global adlı genel şirket, 2018’den beri Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda da işlem görmektedir.

Günlük işlem hacminin yüksek olması nedeniyle Huobi’yi piyasadaki borsalar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Birçok merkezi borsa, tek merkezi piyasa yapıcısı olarak hizmet eder. Öte yandan Huobi, tezgah üstü piyasada (ETF) işlem yapmanıza da olanak tanır. Platform, 380’den fazla dijital varlık sunuyor. Bu borsada 234’ten fazla farklı kripto para biriminde işlem yapılmaktadır. Huobi kripto para borsası, tüccarlara çok çeşitli finansal varlıklar sunar, ancak şirketin faaliyetleri, işbirliği içinde yüksek finansal riskler gerektirebilecek şekilde sertifikalandırılmamıştır.

Huobi Global Güvenilir Mi?

Huobi herhangi bir şekilde hack ya da hırsızlık durumunda 20.000 BTC’lik bir güvenlik fonuna sahiptir. Böylece kullanıcılar bir saldırı durumunda korunmaları gerektiğinden emin olabilirler. Huobi platformunda güvenlik tedbirleri çok sıkıdır. Her kullanıcı, Huobi hesabına giriş yaptıktan sonra, kişisel kimlik belgelerini (kimlik kartı veya pasaport) platforma sunmak durumundadır. Her kullanıcının kişisel bilgilerinin doğrulanmasına büyük önem verilmektedir.

Detaylı kimlik bilgilerini girmeden platformda alışveriş yapmak şöyle dursun, para yatırma veya çekme imkanı yoktur. Kayıt sırasında çift kimlik doğrulamayı yerine getirme zorunluluğu güvenlik önlemlerinin bir parçasıdır. Huobi, kendi web sitesinin dünyanın en güvenli sitelerinden biri olduğunu iddia etmektedir. Borsa, fonların yaklaşık %98’ini soğuk cüzdanlarda depolamaktadır.

2015 yılında bir Bitstamp korsanı, Huobi’den 12.000 BTC çalmayı başardı. Ancak bu sorun Huobi’nin güvenliği ile ilgili görünmemektedir. Huobi, 2015 yılında bir DDOS saldırısı bildirmiştir. Ancak bu da bir güvenlik ihlalinden kaynaklanmamaktadır. Bir incelemeye göre, bireysel bir kullanıcı Huobi’de USDT ve EOS kaybetmiştir. Uzmanlar bu sorunun Huobi’nin 2FA’sındaki teknik bir hatadan kaynaklandığını belirtmiştir. Huobi sonraki günlerde, risk kontrollerinin Goldman Sachs gibi şirketler tarafından geliştirildiğini ve denetlendiğini duyurmuştur. Ayrıca Huobi Security Reserve adında bir güvenlik servisi borsadaki işlemleri sürekli takip etmektedir.